Point ile Aklınız Evinizde Kalmasın!

point

Paylaşmayı unutmayın.

Bildiğiniz gibi, teknoloji alanında öğrendiğimiz her yeniliği sizlere aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kez güvenlik ile alakalı müthiş bir proje ile karşınızdayız. Önceki yazılarımızda araba, insan veya değerli eşyalarımızla alakalı güvenliğimizi sağlayabilecek ürünlerle ilgili yazılar yazmıştık. Bu yazımızda ise hepsini birden içinde barındıran ev güvenliğiyle alakalı geliştirilmiş bir üründen bahsedeceğiz: Point.

Evimizden uzaklaştığımızda hepimizin aklına, “Acaba evde bir şeyler ters gidiyor mu?” soruları takılıyordur. Tabi bununla alakalı kameralar gibi çeşitli araçlarla önlemler alabiliyoruz fakat o kameraları salonumuza veya odalarımıza koyamıyoruz. İşte tam olarak bu konuda bize yardımcı olabilecek Point‘i daha fazla lafı uzatmadan gelin hep birlikte inceleyelim.

point

@CNN

Point Nedir?

Cihaz evinizden uzak olduğunuzda evinizde oluşan sıra dışı olayları size bildirmek için üretilen bir güvenlik cihazıdır. Evinizde fazlasıyla değerli eşya bulunduruyorsanız veya ev konusunda takıntınız fazlaysa point tam olarak sizin için üretilmiştir diyebiliriz. Küçük, yuvarlak ve plastik olan Point, evimizin hemen her noktasına görsellik açısından da uyum sağlayabiliyor.

Point Ne Yapıyor?

Cihaz, üzerinde bulunan gelişmiş sensörler sayesinde evinizde çıkan sesleri algılayıp size bildirim gönderiyor. Tam olarak özelliklerinden bahsedecek olursak, siz evde yokken kapınız çalıyorsa, bir darbeyle camınız kırıldıysa veya komşunuz yüksek sesle müzik dinliyorsa o bunu algılayıp anında telefonunuza bildirim olarak düşürebiliyor. Tabii ki cihaz sadece seslere duyarlı olarak üretilmedi. Evinizde sigara içildiğinde veya yangın çıktığında da aynı şekilde size uyarı veriyor.

Söylediğimiz bu özellikler güvenlik durumuyla alakalı olanlardı. Gelin bir de Point’in yapabileceği diğer özelliklerden bahsedelim!

  • Hatırlatmalar: Sizin ayarladığınız saatlerde cihaz, renk değiştirebilir ve size uyarı olarak ses çıkarabilir.
  • Sıcaklık: Point’in yenilikçi sensör teknolojisi, size evinizin sıcaklığını anında gösterebilir.
  • Kablosuz İnternet: Cihaz, bir baz istasyonu olmadan çalışmasına izin veren son teknolojiye sahip bir Wi-Fi yonga setiyle birlikte gelir. Evinizde telefonunuzdan izin verdiğiniz takdirde çektiği her yerden insanlar İnternet’inizi kullanabilir.

Tüm bu özellikleri içinde barındıran bu cihazı yönlendirmeniz de fazlasıyla kolaydır. Tek yapmanız gereken telefonunuzla Point’e bağlanmak ve uygulamasını indirmek olacaktır. Sonrasında istediğiniz her şeyi Point için hazırlanan özel uygulamasından ayarlayabilirsiniz.

point

@formdevices

Biraz da Point uygulamasından bahsedelim. Bu uygulama sayesinde cihazınızla ilgili hemen her özelliği ayarlayabilirsiniz. Örneğin evinizde sigara içildiğinde cihazınızın renk vermesini istiyorsanız bu uygulamadan ayarlayabilirsiniz. Hatta, herhangi bir acil durum algılamasında ses çıkarması için veya hangi renkte ışık vermesini istediğinizi belirleyip cihazı ayarlayabilirsiniz.

Point’in kurucularından Nils Mattisson, “Huzurlu olmayı ve her şeyin iyi olduğunu biliyorlar, ancak tam güvenlik sistemlerine ihtiyaç duymuyorlar” diyerek bundan sonra bu konuda gelişmeler yapılması ve gereken desteği vermemiz gerektiğini de duyuruyor. Üretilen bu cihaz sayesinde ev güvenliğimizle alakalı daha fazla ürün çıkacağını söyleyebiliriz ve çıkabilecek bu ürünleri inceleyip sizlere anlatmak için sabırsızlıkla takip etmeye devam ediyoruz.

Cihaz ile ilgili tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar