Philip Kotler Açıklıyor: Bir Gager Ne Yapar?

philip kotler

Paylaşmayı unutmayın.

“Pazarlamacılar, insanları sadece tüketici olarak görmek yerine onlara artık; aklı, kalbi ve ruhu olan ‘insanlar’ olarak yaklaşıyor. Tüketiciler, giderek daha çok, küreselleşen dünyayı daha yaşanılır bir yer kılmakla ilgili endişelerine çözümler arıyor. Kafa karışıklığıyla dolu bir dünyada misyon, vizyon ve değerleriyle kendilerinin sosyal, ekonomik ve çevresel adalete ilişkin en derin ihtiyaçlarına seslenen şirketleri arıyorlar. Seçtikleri ürün ve hizmetlerde sadece işlevsel ya da duygusal tatmin aramıyor, insan ruhunun tatminini de arıyorlar.”

Pazarlama denince akla gelen ilk isimlerden olan Philip Kotler, Pazarlama 3.0’da yukarıdaki satırlardan bahsediyor ve aslında tam olarak bir Gagerın markalara bakışını ve yaklaşımını açıklıyor.

Gager, Adgager’ın motive, dinamik, online, eleştiren, yapıcı jüri üyesidir. Adgager da dahil olmak üzere gözüne takılan her şeyi değiştirip güzelleştirebilir.

Bir Gager Ne Yapar?

@replgroup

Bu yazımızda alanlarında uzman kişilerin sektöre değer katan önemli sözleri ile Bir Gager Ne Yapar?’’ bundan bahsedeceğiz.

1. Hakan Okay: Pazarlamada ilk adım, bir “Pazar Araştırması” yapmaktır. İçinde bulunduğunuz veya girmeyi düşündüğünüz sektörü çok yakından tanımak ve pazarı iyi analiz etmek gerekmektedir. Pazarı bilmeden bir ürün çıkartmak ve yeni bir sektöre girmek, başarılı olamayabilir ve kötü sonuçların gerçekleşmesine neden olabilir.

Gagerlar, Adgager üzerinde yapılan pazar ve pazarlama araştırmalarının yapı taşlarıdır. Büyük ölçekli şirketlere seslerini duyurur, orta ve küçük ölçekli şirketlere beklentileri ve tecrübeleriyle destek olurlar. Yeni girişim fikirlerini görüşleriyle biçimlendirir ya da fikrin uygunluğunu test ederler. Böylelikle de her şirketin geçmek zorunda olduğu Pazar Araştırması’’ adımını onlar için kolaylaştırır ve şirketlerin en etkili sonuca ulaşmaları için onlara yardım ederler.

2. Peter Drucker: Pazarlamanın amacı, satış gayretlerini gereksiz hale getirmektir.

Farkında olsak da olmasak da aslında her bir yanımız pazarlama materyalleri ile dolu ve şirketlerin nihai amacı ürünlerini tüketicilerine satabilmek. Bu süreçler genelde maddi ve manevi olarak yorucu aşamalardan oluşuyor. Bir Gager, aslında neyi, nasıl, hangi fiyattan ve nereden almak istediğini bildirerek şirketlerin bu satış gayretlerinde onlara yardımcı olur ve sancılı süreçleri rahatlatarak kendisini o ürünü/hizmeti satın almaya itecek yolları şirketlerle paylaşır.

3. Henry Ford: Başarının bir sırrı varsa bu, karşımızdakinin görüş ve açısını kavrayarak, olayları bu açıdan görmektir.

Gagerlar, Adgager aracılığı ile şirketlere onlar hakkındaki görüşlerini, sezgilerini, beklentilerini, ihtiyaç ve isteklerini aktarırlar. Bu yorumları analiz ederek aktivitelerine yön veren şirketlerin ise başarıya ulaşacağı su götürmez bir gerçektir.

4. Mevlana: Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.

Pazarlamada başarıya ulaşmada en önemli noktalardan biri, ürünün hitap edeceği hedef kitleyi ve bu kitlenin özelliklerini çok iyi tespit etmektir. Yanlış pazarda yanlış ürünü değil, potansiyel pazarda doğru ürünü satma konusunda Gagerlar, şirketlerle çok önemli içgörüler paylaşırlar.

5. Steve Jobs: Mezardaki en zengin adam olmak değil, yatağa yattığımda harika işler yaptık diyebilmektir benim için önemli olan.

Akmasa da damlar.’’ deyimiyle fikirlere etki ettiğinde GAG kazanmalarının yanısıra, Fikri değiştir, dünya değişsin.’’ mottosunu benimseyen Gagerlar, markalar için ne derece önemli bir paylaşım yaptıklarının farkındadırlar. Bununla birlikte, bir markanın fikrini değiştirdiklerinde aslında o işin dünyasını değiştirdiklerinin de bilincindedirler. Örneğin bir Gager, Milli olmak dile kolay!’’ diye iddialı bir çıkış yapan Kütahya Seramik’in reklamlarını her gördüğünde harika hisseder, çünkü çorbada onun da tuzu vardır.

Adgager Gager kimdir?

@unsplash

6. David Packard: Pazarlama, pazarlama departmanına bırakılmayacak kadar önemlidir.

Büyük fikirler ne en üst düzey yöneticilerin, ne de yaratıcı ekiplerin tekelindedir. Bunun bilincinde olan Gagerlar, markaların birlikte yaratım süreçlerine dahil olarak pazarlama aktivitelerinde söz sahibi olurlar. Örneğin, bardak üreticisi bir şirketin Pazarlama Direktörü’nün en beğendiği senaryo fikrinin sahibi, sekreter bir Gager olabilir ve o toplantı masasında o Gagerdan daha önemli hiç bir şey yoktur..

7. Alan George Lafley: Müşterilerimize ulaşma yöntemimizi ve pazarlama felsefimizi yeniden keşfetmek zorundayız. Bunun için yeni bir modele ihtiyacımız var. Henüz buna sahip olan yok. Ve biz o gün orada olacağız.

Pazar ve pazarlama araştırmalarına yeni bir soluk getiren Adgager’ın jüri üyeleri Gagerlar, şirketlerin kendilerini yeniden keşfetmelerine olanak sağlıyor. Bu teknolojik devrimin bir parçası olarak bugün buradalar ve daha bir çok markanın fikirlerini geliştirip güzelleştirmek için oldukça motive ve heyecanlılar.

Eğer siz de bir Gager olarak bu inovatif dünyada fikirlerinizle bir şeylere etki etmek istiyorsanız tek yapmanız gereken Adgager‘a gelerek üye olmak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar