Pharrell Williams’tan Adidas’a Yeni Dokunuş: HU!

adidas human race

Paylaşmayı unutmayın.

Adidas, müzik-moda işbirliğine, Pharrell Williams’la 2014 yılında başlamış bir marka… Ünlü müzisyen markanın 2014 sonbahar-kış kreasyonunu tasarladı ve “Adidas Originals Superstar” adı verilen koleksiyon, tam 50 farklı renk seçeneği ile, o yıl başlayan renkli ve son derece iddialı spor ayakkabı modellerinin arasından sivrilmeyi başardı. Koleksiyon öyle başarılı bir şekilde pazarlandı ki her sene modellerinde yıkıcı değişikliklere gidilen spor dünyasında hala raflarda yerini almayı başarabiliyor.

Williams, müziğinde de sunduğu, sokağın tam merkezinden gelen enerjiyi , “Originals Superstar Color” için de yorumladı. Böylece herkese kendi rengini bulma şansını verdi. Son dönemde sadece Adidas değil; pek çok spor ayakkabı markasında kalın tabanların, iddialı renklerin hatta taş ve işlemelerin yükselişi de neredeyse aynı döneme denk geldi.

adidas ve pharell williams isbirligi originals supertar

@sole-u.com

Bazı markalar, siyah ve beyaz modellerde kullandıkları süslemelerle, spor ayakkabıları gece hayatının bile vazgeçilmezi haline getirebildiler. Spor modeller yeni yüzleriyle, salonlardaki ve parkurlardaki mahkumiyetlerinden bu sayede kurtuldular. Böylelikle bizler, gerek iş gerek gece hayatımız için gayet ciddi konseptlerin altına bile bu renkli veya ışıltılı modelleri düşünebilir hale geldik.

KANYE WEST’DEN YEEZY

Aynı yıl, modanın, müzik dünyasından tasarım ve pazarlama desteği alması durumu yeni bir girişimle şahlandı. Kanye West’in “Ugg’dan daha seksi bir şey tasarlamak istedim.” diye belirttiği duyguyla hepten ateşlendi.

“Kanye West’e bu ilhamı veren, iddiası dünya çapında kanıtlanmış eşi Kim Kardashian’dır.” diye düşünmeden edemiyor insan. Adidas Yeezy de bu başlama vuruşuyla semt pazarları dahil tüm moda sektöründe yıldız haline geldi.

adidas yeezy

@kicksonfire

Ünlü hip hopçu, Adidas’ın bu modelinin müjdesini, Breakfast Club Radio’daki programından duyurdu.

Modelin ilk 9000 çifti piyasaya çıkar çıkmaz 350 $’dan alıcı buldu. Aynı 9000 çift, e-bay’den ilk alıcıları tarafından 7000 $’dan tekrar satışa sunuldu. Bu da burunlarımıza tüm dünyaya yayılabilecek yeni bir tutkunun kokusunu getirdi elbette.

VE ŞİMDİ DE HU!

Adidas, bu ortaklıkları sevmiş olacak ki 2017 yazı için sunduğu HU Koleksiyonunu da Pharrell Williams’ın ellerine bırakmış. Williams’ın ilham verdiği koleksiyon bir Adidas ikonu olan Stan Smith ve bir kort klasiği olarak bilinen Forest Hill’in sarı bağcık ve altın topuk klişeleriyle bütünleşmiş. Sade ve iddiasız duruşu bir o kadar konforlu ve alışkanlık yaratacak bir hava veriyor aynı zamanda.

HU, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’deki Adidas mağazalarında da satışa sunulmuş durumda. Üstelik koleksiyon sadece ayakkabı ile sınırlı değil; eşofmanlar ve farklı tekstil ürünleriyle de zenginleştirilmiş.

Pharrell Williams’a “müzik mi? yoksa moda mı?” sorusunu kim yöneltir bilinmez ancak ünlü popçunun bu konuda artık bir hevesten öteye geçebildiği çok açık.

Modelin tam adının Human Race olduğu düşünülürse; artık dünyada öncü markaların da ırkçılık karşıtı çabası gözden kaçmayacaktır. Markanın, modelin lansmanı için kullandığı görselde ten renginin gayet dikkat çekici olarak vurgulanması da tam bu yüzden olsa gerek.

Müziğin girdiği her ortamı güzelleştirdiği gibi, asıl alanları müzik olan tasarımcıların spor dünyasına, Atina’daki ilk olimpiyat ateşinin ruhunu tekrar kavuşturması hepimizin dileği elbette…

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar