Pazarlama Stratejisi Nasıl Ölçeklendirilir?

pazarlama stratejisi ölçeklendirme

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde şirketler, daima trendleri yakalayabilmek adına ve çözümlerini pazarda farklılaştırabilmek amacı ile birtakım sınırlar belirlemektedir. İnsanların giderek artan sayıda kanallardaki iletişim tercihlerini yaymaya devam ettikçe pazarlamacıların rolü, daha çok misyonun imkansız hale getirebiliyor. Yeni temas noktalarının çoğalmasına ayak uydurmak amacıyla pazarlamacılar, programların yönetimi ve kampanya maliyeti dengesini öne çıkartan gelirleri takip etme ve bunların lehine sonuç elde etmek için ölçeklenebilir bir pazarlama stratejisine gereksinim duyabilmektedir.

Pazarlamanın İş Büyümesine Nasıl Katkıda Bulduğunu Kanıtlamalısınız

Pazarlama bir maliyet merkezi olarak görülüyorsa harcadığınız paranın gelir artışına nasıl dönüştüğünü anlamak sizin için çok önemlidir. Kısa vadede net negatif YG’yi haklı çıkarabilmenize rağmen, pazarlama çabalarınızın uzun vadede pozitif YG* ile sonuçlanması gerekmektedir. Bununla birlikte, pazarlamacıların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, pazarlama faaliyetlerinde gelirlerin nasıl doğru bir şekilde ilişkilendirileceğinin belirlenmesidir.

YG : Yatırım Getirisi

@ŠtefanŠtefančík

Kampanya performansınızı iki faktöre göre ölçmelisiniz:

  1. Çabalarınız istenen sonuçları verdi mi?
  2. Elde edilen sonuç, hedefe ulaşmak için gereken kaynakları haklı çıkarabildi mi?

İlk dokunuşla ilişkilendirme, hangi programların en yeni adları yayınladığını ve son dokunuşla ilişkilendirmenin, bitiş çizgisine göre dönüşümün artırılmasına yardımcı olan nihai harekete geçirici bir mesajı tanımladığını belirtmektedir. Ancak genel satın alma kararını etkileyen çoğu pazarlama etkinliği, birden çok kişiye dağıtılmaktadır ve zaman içinde eriyip bitmektedir. Sağlıklı raporlama, birden çok dokunuşla ilişkilendirme gerektirir. Bu, etkili olmak için gereken tüm temas noktalarını değerlendirmenizi sağlayabilmektedir.

İlk başlangıç noktası olarak, söz konusu kampanyanızın raporlanması, alıcının yolculuğunun bir dönüşüm veya satış yolculuğundaki temas noktalarındaki toplam katkıyı görselleştirmenize yardımcı olmak açısından önemlidir. Pazarlama platformunuz belirli kampanya başarılarını, ilginç anları yakalayabilmeli ve sonuçta yeni isim başına maliyet, başarı başına maliyet hakkında rapor sunabilmeli ve bildirilen gelir değerini temas noktalarında dağıtırken ekibinize otomatik olarak yardımcı olmalıdır.

@VolkanOlmez

İhtiyaçlarınızla Büyüyen Bir Çözüm

Ne yazık ki pek çok pazarlamacı, programlarını ölçülebilir ve tekrarlanabilir bir şekilde yürütmelerine izin vermek için programlarını ölçmek için uğraşıyorlar.

Peki bu verimsizlikler tanıdık geliyor mu?

  • Yeni bir kitle için iletiyi kişiselleştirmek adına yalnızca küçük değişiklikler yapmak üzere aynı e-postayı veya içeriği kopyalama,
  • Yeni kampanyalar için programları, materyalleri ve iş akışlarını sıfırdan manuel olarak yeniden oluşturma,
  • Kanallar arası pazarlamayı desteklemek için kitleleri yeni platformlarda yeniden oluşturma,
  • Bir programdaki her bir içerik parçası için bannerları veya materyalleri manuel olarak güncelleme.

Yeniden yapılanmayı ortadan kaldırmak zor olsa da tekrarlayan görevleri minimumda tutmak için pazarlama otomasyonundan yararlanmak ve de değer eklemeyen adımları ortadan kaldırmak mümkündür. Daha da önemlisi, gelişmiş bir pazarlama platformu, ekibinizin ilgi çekici deneyimler sunmasına yardımcı olacak gerçek bir pazarlama ekosistemini destekleyen özellikler sunacaktır.

Yatırım getirisini yönlendiren yüksek kaliteli kampanyalar sunmaya devam ederken pazarlama ekibinizin zayıf kalmasına karşın yardımcı olmanın üç yolu vardır:

1. Kampanyanızı Ölçeklendirin

Kampanya yönetim sürecinizi analiz etmek, performansınızı etkileyen verimsizlikleri açığa çıkarabilir. Doğru platformla teknik olmayan pazarlamacılar bile yaratıcı hizmetler ekibinizi dahil etmeden programlara ve içeriğe marka onaylı düzenlemeler yapabilir.

E-postaları sıfırdan oluşturmak yerine, tipik pazarlama “son kullanıcıları” tarafından düzenlenebilen kullanıcı dostu, modüler şablonlar geliştirmeye odaklanabilirsiniz. Bu, yalnızca kampanya yürütmeyi kolaylaştırmayacak aynı zamanda yaratıcı hizmetler ekibinin, e-posta şablonlarının görüntülenebilirliğini ve görünümlerini optimize edebilmesi için zaman kazandıracaktır.

@ChristianKaindl

Benzer şekilde, her bir kampanya için yeni tasarımlar oluşturmak yerine, ekibiniz belirli sayıda önceden biçimlendirilmiş düzen ve standart içerik uyarlama kuralları konusunda hemfikir olabilir. Yaratıcılık ile zamanında uygulama arasındaki dengeyi yakalamak, sınırlı pazarlama kaynaklarınız tarafından desteklenebilecek mesajların sayısında büyük bir fark yaratabilir. Bu standartlar, kuruluşunuzun pazarlama ekibinizin sunabileceği şeylere uygun beklentiler belirlemesine de yardımcı olur.

Kampanyalarınızı ölçeklendirmenin bir diğer yolu, dinamik içerik ve program belirteçlerinin kullanılmasıdır. “Jetonlar” veya “Birleştirme Alanları”, otomasyon çözümü şapkalı sistem referanslı veri noktalarıdır. Örneğin, belirli bir sektördeki pazarlamacılar, kitlenin ilgisini sektöre özgü eğilimler etrafında çekmek için kişiselleştirilmiş içeriklere ihtiyaç duyabilirler. Birden çok e-posta oluşturmak yerine, pazarlama veritabanınıza bağlı olan veri değerlerine başvurabilir ve içeriği aynı e-posta, açılış sayfası veya başka bir varlıkta özelleştirebilirsiniz.

2. Verilerinizi Ölçeklendirin

Pek çok pazarlama ekibi tekrar tekrar listeleme, yükleme ve tekrar liste çekme konusunda saatler geçirebilmektedir. Paylaşılan veri noktalarına dayalı olarak verilere ve kişiselleştirmeye erişimi merkezileştirmek, pazarlama ekibine büyük bir zaman tasarrufu sağlayabilir. Bu, ayrıca mesajlaşma kitlelerini ayarlarken yapılabilecek hataların sayısını ortadan kaldırmak için harika bir yoldur.

Veri ölçeklenebilirliği ilkelerinden yararlanmak için gerçek bir etkileşim platformuna sahip olmak önemlidir. Doğru çözüm, pazarlamacıların program, kanal ve içerik boyunca otomatik olarak güncellenen veri değerlerine ve kitle üyeliğine erişmesini sağlayacaktır.

@FabienBarral

Ayrıca önceden oluşturulmuş bir pazarlama izleyicisini, platformunuzdan Google AdWords veya Facebook gibi diğer pazarlama kanallarına geçirme olanağı, çok kanallı pazarlamayı hizalama ve yürütme için harcadığınız zamanı azaltabilir. İyi tasarlanmış ve iyi bağlanmış bir mimariye dayanan bir platformla kampanya yöneticileriniz için liste oluşturma yerine, yüksek güçlü mesajlaşma ve içeriğe odaklanmaları için daha fazla zaman ayırmak amacıyla kitle yönetimini merkezileştirebilirsiniz.

Merkezi bir platformdan temas noktalarındaki etkileşimlerin dinlenmesi ve yanıtlanması, kişiselleştirilmiş iletişimi ölçeklendirmek için giderek büyüyen bir bileşen olmaya devam edecektir. Çözümlerin sayısı, her yıl arttıkça pazarlama ekibinizin bağlı bir deneyim sunmak için erişmesi gereken sistemlerin sayısını azaltmak kritik olacaktır.

3. Çoğaltma Ölçeği

Verimlilik, kampanya düzeyinde gerçekleşirken gelişmiş pazarlama ekipleri, tüm iş akışları ve içerik dahil olmak üzere tüm programları kopyalayabilmekte ve çoğaltabilmektedir. Lider pazarlamacılar, uygulamalarının bir bölümünü stratejik olarak en iyi uygulama programlarını, yerleşimlerini, şablonlarını ve daha fazlasını tanımlamak için ayırırlar, böylece otomasyon zorlu bir süreç değildir.

Tüm materyalleri ve akışları yeniden oluşturmak yerine, performansınızı, üretime yerleştirmeden önce yalnızca küçük ayarlamalar gerektiren şablon programlarıyla ölçeklendirin. Bunun iyi bir örneği, tüm etkinlik programını klonlama, ardından etkinlik için bannerları, tarihi ve saati, konumu ve konuşmacıları tüm varlıkları ve program zamanlamasını dolduran merkezi bir konumdan güncelleyebilmektir. Bu yaklaşımı kullanan şirketler, pazara giriş stratejilerini yönetmek ve geliştirmek için mevcut zamanda önemli gelişmeler görüyorlar.

çoğaltma ölçeği

@HOerwin56

Pazarlama çözümlerinin sayısı artmaya devam ettikçe sürdürülebilirlik süreç ve süreçleri giderek artan bir önem kazanacaktır. Çok kanallı pazarlama stratejilerinizi iletmek için gereken sistemlerin sayısını dikkatle inceleyin ve alıcının yolculuğunda kişiselleştirmeyi sağlarken ölçeklenebilirliği entegre edebilecek platformlar arayın.

Ekibiniz, kampanya yürütme stresini hissediyorsa hangi görevlerin tekrarlı olduğu ve hangilerine katma değer eklenmediği hakkında bilgi alın. Ölçeklenebilir bir pazarlama platformunda merkezi kampanya yürütme, pazarlamacıların müşterileriyle etkileşim kurmalarının yeni ve benzersiz yollarına ayak uydurmasına yardımcı olan benzersiz faydalar ve verimlilikler sunar.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar