Pamuk Prenses’in, Ayakkabıları İle Başı Belada!

Kırmızı Ayakkabılar ve 7 Cüceler

Paylaşmayı unutmayın.

Kadınların her zaman karşı olduğu ve mücadele ettiği konuların başında “kadının metalaştırılması” ve “güzellik algısı” geliyor. Hayatın her alanında göze çarpan bu durum özellikle reklamlar ile daha da görünür hale geliyor. Tam da bu noktada hiç beklemeyeceğimiz bir yerden güzellik algısı olayına tuz biber eken bir girişim karşımıza çıkıyor.

Kırmızı Ayakkabılar ve 7 Cüceler/Red Shoes and the 7 Dwarfs!

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’in parodi filmi için yapılan reklamlar, itiraf etmeliyiz ki zehirli elmalardan daha kötü bir tat bırakıyor. IMDB’ye göre film henüz yapım aşamasında. Bu tepkilerden sonra yayınlanır mı onu da bilemiyoruz.

Öncelikle filmin olay yaratan ikinci fragmanını veriyoruz:

Saklanan cüceler ve soyunan Pamuk Prenses’i gösteren fragmanda ayakkabılar çıkana kadar cüceler büyülenmiş gibi gösteriliyor ve ayakkabılar çıktığında yüzlerinin aldığı hali hep birlikte izliyoruz. Bunun bir kara mizah ya da ironi olduğunu düşünebiliriz ancak bir çocuk bunu düşünebilir mi? Peki, filmin aile dostu olarak pazarlanıyor olmasına ne diyorsunuz? Takdir sizin!

Kırmızı Ayakkabılar ve 7 Cüceler

@LocusStudio

Bir de şöyle bir tweet var:

Bu tüm pazarlama ekibi tarafından nasıl onaylandı? Ergenlik çağındaki çocuklara neden şişman olmak, çirkin olmakmış gibi söyleniyor? 

Geçtiğimiz Salı günü, model ve aynı zamanda vücut pozitifliği savunucusu Tess Holliday’in atmış olduğu tweette Kırmızı Ayakkabılar ve 7 Cüceler (Red Shoes and the 7 Dwarfs) parodi filmi için hazırlanmış, şişmanlığın bariz bir şekilde mahçup edici bir durum olarak gösterildiği bir posterin söz konusu olduğunu bildiriyor. Tweet, Los Angeles’ten atılmış ancak posterin nerede bulunduğu tam olarak net değil.

Posterde ceylan gözlü, makyajlı ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla uzun boylu, ince bir Pamuk Prenses ile onun sihirli kırmızı ayakkabıları elinde tutan daha kısa, yuvarlak yüzlü ve balıketli bir versiyonu yer alıyor.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Parodi filmi

@TessHolliday

Poster şu soruyu soruyor: “Ya Pamuk Prenses bu kadar güzel ve cüceler de bu kadar kısa olmasaydı ?” Biz buradan şunu anlıyoruz: “Pamuk Prenses karakterinin büyük beden versiyonu güzel değil.”

İşte şimdi olmadı!

Tess Holliday bununla gençlere “şişman = çirkin” demek olduğunun söylendiğini belirtmiş. Doğru söze ne hacet! Model #effyourbeautystandards kampanyasının arkasında bulunan bir isim ve önemli bir modellik ajansı ile sözleşme imzalamış durumda.

Holliday, tweetinde projeye Pamuk Prenses’in sesi olarak katılan aktrist Chloe Grace Morezt‘e ustaca sesleniyor. Muhteşem(!) aktristten ya da onun temsilcilerinden henüz bir yanıt gelmemiş. Filmin arkasındaki stüdyo Locus Animation da yorum talebine yanıt vermemiş. Bunun sebebi Locus’un Güney Koreli bir stüdyo iken filmin İngilizce olması olabilir(!)

Filmin ilk fragmanı ise şöyle:

Tüm bu güzellik algısı konuları ile mücadele ediliyorken çocuklara ya da gençlere hitap eden animasyon tarzındaki bir filmin bu tür bir içeriğe sahip olması, ne yalan söyleyelim, hiç de hoş değil. “Ağaç yaşken eğilir.” atasözümüzü hatırlatarak daha dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunmak istiyoruz.

Güzellik yüksek topuklar, zayıf bir beden ya da makyajlı bir yüz değildir! Pazarlama aktiviteleri ise, ırkçılığa, seksistliğe, sınıflamaya, dışlamaya ve aşağılamaya destek niteliği taşımamalıdır!

Bu konu ile ilgili olup ilginizi çekeceğini düşündüğümüz Dove, Shonda Rhimes ile Güzelliği Yeniden Tanımlıyor yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar