Beyin Fırtınası: Online Alışveriş Kararlarımız

online satış

Paylaşmayı unutmayın.

Cadde mağazalarından avm mağazalarına, ordan bilgisayar ekranlarına giden alışveriş yolculuğumuz mobil uygulamalar ile devam ediyor. İstediğimiz ürünün kimi zaman daha ucuzunu kimi zaman daha iyisini ve güzelini bulabiliyoruz. Hatta ülkemize gelmeyen ürünlere dahi ulaşıp ayağımıza gelmesini sağlayabiliyoruz.

Online alışveriş son dönemlerde trend haline gelmiş olsa da dünyada ilk online alışveriş sitesi ile 1994’te amazon.com ile tanıştık. Günümüzde Amazon, online alışveriş sitelerinin ilk adımı ve rehberi olmuştur.

amazon.com

@TechCrunch

Online Alışveriş Bizi Neden Tedirgin Ediyor?

Alışveriş yaparken kimimizde istediğimiz gibi bir ürünün teslim edilmeyecek olma endişesi kimimizde de karttan fazla çekim yapılacağı korkusu olabilir . Belki de “ürün zamanında elime yetişecek mi?” diye düşünüyor olabiliriz.

Ürünün gördüğümüz görsellerdeki gibi gelmediği pek çok örneği sosyal medyada görüyoruz, kimisi bizi bolca güldürüyor. Bunun için güvenilirliği bilinen bir siteden veya çok satıcılı sitelerdeki kullanıcı yorumlarını dikkatlice okumak gerekiyor.

online alışveriş hataları

@myfunnyplace

Bir de kartlardan fazla miktar çekilirse korkusu var. Telefon onayı falan geldi ama mail-order hala pek güven vermiyor. Tabii bir de sanal kart var,  bankaların limiti belirlemenize izin verdiği bu kartlar bu güvensizliği ortadan kaldırabiliyor. Velhasıl teknolojide çareler tükenmiyor.

Son olarak da en büyük sıkıntı ürünün bize ulaşma aşaması. Tabii burada kargo firmalarının insafına kaldık. Ama teknoloji burada da imdadımıza yetişiyor ve kargomuzun nerede olduğunu takip etme imkanı sağlıyor bize. Tabii bu, ürünün zamanında ulaşıp ulaşmayacağı sorusuna sadece cevap veriyor, ulaşmama ihtimalini ortadan kaldırmıyor. Kargomuz bize ulaştığında ise ürünün darbesiz, kırıksız ve temiz bir şekilde gelip gelmediği sorusu var. Ürün sağlam mı? Açıkçası satın aldığımız sitenin kargoda çıkabilecek sorunlarda pek suçu yok, en fazla yapabileceği paranızı iade etmek oluyor ki bunu da zaten koşulsuz yaptığı durumlar da çok fazla.

@İgor Ovsyannykov

Sonuç olarak güzel bir sistem sürekli aksilik çıkıyor ama teknoloji günden güne bize çözüm getiriyor.

Her şeyi özetleyecek olursak; dokunmadan almaya karar verdiğiniz ürünü sipariş edeceğiniz yeri buldunuz, satınalım aşamasında da ödeme sisteminin güvenliğine inandınız. Peki hepsi bu kadar mı?

Markafoni‘nin kapanma kararı aldığı şu günlerde beyin fırtınamızı bu konu üzerinde yapmak istememizin sebebi “bizler online satış hakkında ne düşünüyoruz” u araştırmak birazcık…

Beyin Fırtınası Başlasın

Bu hafta bu yazılanlardan yola çıkarak, online satış sitelerine karşı tutumumuzu düşünüyoruz. Online satış siteleri üzerinden alışveriş yapmak için nelere dikkat ediyorsunuz? Bir online satış sitesine güvenmek için “olmazsa olmaz”ınız nedir? Televizyonda çıkan reklamlar “Evet yaa, bu siteden alışveriş yapılır.” demenize destek oluşturuyor mu? Favori alışveriş siteleriniz hangileri? Peki ya ödeme tipiniz, kapıda ödeme, kredi kartı, havale/eft seçeneklerinden hangisi?

Yoksa siz de birçoğumuz gibi “dokunmadan, denemeden alamam!” diyenlerden misiniz?

Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz…

Küçük bir hatırlatma:

Fikir paylaşımlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogdafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Hadi başlayalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar