Öğrenciler İçin Ücretsiz Bilgisayar Programları – 2

ücretsiz sunum programları

Paylaşmayı unutmayın.

Daha öncesinde Öğrenciler için Ücretsiz Bilgisayar Programları -1 yazımızla öğrenciler ve ihtiyacı olan herkes için derlediğimiz Not Alma, Okuma, Alıntı Yapma, Şema Oluşturma ve Grup Çalışması programlarından sonra şimdi sizlere Sunum, Organizasyon Araçları, Email – Web, Şifreleme ve Zaman Yönetimi konularında yardım almanızı sağlayacak ücretsiz bilgisayar programları içeriğimizi sunuyoruz.

1- Sunum

*Prezi

Eğer öğrenciyseniz Prezi’nin ücretsiz sürümünü edinebilirsiniz.

@prezibase

Prezi, daha fazla diyagram ve video, fotoğraf, metin vb. sunmak için yeni yollar ekleyebilmeniz için sunumlar oluşturmanın farklı bir yoludur. Kurulum gerektirmez; web tabanlı bir uygulamadır.

*SlideshowMaker

Bu IceCream Apps paketinin bir parçasıdır; ayrıca resim, video, müzik ve tabii ki yenilikçi geçişlerle mükemmel görünümlü metin ekleyebileceğiniz bir slayt gösterisi üreticisi elde edersiniz.

2- Organizasyon Araçları

*Trello

Başka popüler bir proje yönetimi yazılımı da Trello’dur. Web tabanlı olduğu için indirmeye gerek yok. Ücretsiz ve ücretli sürümü vardır.

trello

@handsome.is

Trello, web tabanlı proje yönetim uygulamasıdır ve Trello şirketi kurulana kadar Fog Creek Software altında geliştirilmiştir.

*Todoist

ToDoist öğrenciler arasında daha popüler görev yönetim yazılımıdır, diğerlerinden farklı olarak bu daha temiz ve daha basit bir arayüze sahiptir. Diğer veri yönetimi yazılımlarının sahip olamayacağı tonlarca özelliği var ve hepsi ücretsiz.

*TreeSheets

Bu yalnızca bir veri düzenleyicisidir. E-tablolarla ilgilenmeyi sevmez, ancak her şeyi düzgün ve düzenli şekilde yapılandırılmış halde tutabilmenizi sağlar. TreeSheet size  e-tablolardaki tüm özellikleri sunar. Beyin fırtınası yapmak için, bir takvim olarak, yapılacaklar listesi, beyin fırtınası, fikirlerinizi organize etme, proje yönetimi ve bir şablon gerektiren herhangi bir şey için kullanabilirsiniz.

*The Guide

TheGuide, konuyu organize etmenize veya düğümleri olan ağaç benzeri bir yapıda aynı şekilde not almanıza izin verecek bir yazılımdır.

*SeoNotes

The Guide benzeri  organizasyon ve not alma uygulamasıdır. Notlarınızı alt dalları ile bir ağaç benzeri desende kaydedebilirsiniz. Ağaç görünümünüzü daha iyi göstermek için daha fazla özellik (simgeler, şekiller) var. Notlarınızı .doc veya .html dosyalarına da kaydedebilirsiniz.

*ZimWiki

Sizin de tahmin ettiğiniz gibi bu bir wiki yazılımı. Kendi araştırma raporu veya sınavlarınız için kendi wiki bilgilerinizi oluşturabilirsiniz.  ZimWiki, her şeyi düzgün bölümlerde ve daha fazla bilgi toplama ve konuyu daha iyi anlama konusunda muazzam bir biçimde her şeyi sayfalar halinde organize etmenizi sağlar. Sonuçta WikiPedia’nın bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de bu değil mi?

3- Email- Web

*ThunderBird

Thunder Bird kurulumu ve özelleştirmesi kolay, ücretsiz bir e-posta uygulamasıdır. Harika özellikleri de cabası!

thunderbird

@sftcdn.net

Bu uygulamayı indirin ve e-posta yönetimini daha kolay ve hızlı yapmak için yapabileceğiniz her şeyi kendiniz görün. Microsoft Outlook’a mükemmel bir alternatif.

*Firefox or Chrome

İnternet Explorer  kullanmak bazen acı verici olabilir. Sisteminizin varsayılan tarayıcısıyla ilgilenemiyorsanız, seçiminiz Firefox veya Google Chrome ​​olabilir.

*Tor

İnterneti taramak ve tüm kişisel verilerinizi güvende tutmak isterseniz, bulunduğunuz yer, geçmişiniz ve faaliyetlerinizi gizlemek isterseniz sizin için Tor diğer tarayıcılara alternatif olacaktır. Ayrıca  herhangi bir sebeple bloke edilmiş veya yasaklanmış sitelere erişmenizi de sağlayacaktır.

4- Şifreleme

*KeePass

KeePass bilgisayarla calışırken kullandığınız her türlü şifreyi kriptolu olarak bir veritabanında saklayan çok kullanışlı bir program.

keepass şifreleme

@techgazet

Çok fazla mail adresi kullanılıyor veya birçok şifreli siteye girilip çıkılıyorsa ve işletim sisteminin bu şifreleri hatırlaması güvensiz bulunuyorsa kesinlike kullanılmalıdır. Windows ve Mac işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir.

*Password Safe

Web’de yüzlerce hesabı olanlar için bir başka kullanışlı şifreleme programı daha ve Mac ve Windows işletim sistemlerine uygun. Password Safe, kullanıcı adınıza, şifrelerinize, yalnızca bildiğiniz bir ana şifreyle erişebileceğiniz güvenli, şifrelenmiş ve ultra kilitli listeli bir yazılımdır.

5- Zaman Yönetimi

*Cold Turkey

ColdTurkey siz bir makaleyi bitirmeye çalışırken en sık kullandığınız siteleri kontrol edip size bildirim göndermelerini engelleyerek sizin ödevinizi bitirmenizi sağlar.

cold turkey

@codestudies

Bu sayede ödevinize odaklanarak yatmak için çok geç olmadan görevinizi tamamlayabilirsiniz.

*Rachota

Bu sadece ücretsiz bir zamanlayıcı değil. Rachota, aynı zamanda farklı görevler oluşturmanıza, bunları zamanlandırabilmenize ve diyagram şeklinde görüntülemenize izin verir. Size bir sonraki saatinizi kullanmayı nasıl geliştirebileceğinize dair ipuçlarıyla zamanınızı harcamanıza ilişkin bir rapor ve analiz verir.

*AutoHotKey

AutoKey biraz karmaşıktır, uzmanlık gerektirebilir ancak ipuçlarını dikkatle takip ederseniz, hızlı bir şekilde öğreneceksiniz. Bu programla, bilgisayarınızla ne yapmak istediğinizin temel kısayollarını oluşturabilir ve menülere gitmeden ve belirli dosyalar aramaksızın zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Bir sonraki ücretsiz bilgisayar programları yazımızda görüşmek üzere, takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar