Öğrenciler İçin Bilgisayar Programları – 3

bilgisayar programları

Paylaşmayı unutmayın.

Biliyorsunuz ki bu seride öğrenciler ve ihtiyacı olan herkes için derlediğimiz, işinizi kolaylaştıracak “bilgisayar programları”nı sunuyoruz. Not Alma, Okuma, Alıntı Yapma, Şema Oluşturma, Grup Çalışması, Sunum, Organizasyon Araçları, Email – Web, Şifreleme ve Zaman Yönetimi konularında yardım alacağınız bilgisayar programlarını derledik. Sırada Müzik, Ekran Kaydedici, Sağlık, Güvenlik ve Matematik alanında en çok kullanılan programlar var.

1- Müzik

*Spotify

Henüz fark etmemiş olmanız pek olası değil ama biz yine de söyleyelim. Bir mağarada dondurulmuş olanlar hariç, istediğiniz tüm müziklere erişebilirsiniz.

spotify

@s3.amazonaws

Ücretsiz bir sürümü var (reklam içeriyor), ancak premium versiyonu da pahalı değil. Premium versiyonu ile çevrimdışıyken de müzik dinleyebilirsiniz. Eğer indirirseniz haftalık keşfinize göz atmayı unutmayın.

2- Ekran Kaydedici

*ScreenRecorder

Daha sonra gözden geçirmek için ekranınızda ne varsa videolar, metinler, animasyonlar, skype oturumları, web seminerleri vb. kaydedebilirsiniz ve tabi ki ücretsiz.

3- Sağlık

*RedShift

Ekranınızın görüntü ayarlarını güneşin bulunduğu yere göre ayarlayacak çok kullanışlı ve iyi tasarlanmış bir uygulama. Kurulduktan sonra, sabah bilgisayarınızı kullanmaya başladığınızda, günün saatine veya güneşin konumuna göre ekranı kendiliğinden (otomatik olarak) ayarlayacak şekilde uyarlar. Bu hem bilgisayarınızı kullanırken gözlerinizin yorulmamasını sağlayacak, hem de geceleri daha iyi uyumanızda size yardımcı olacak.

*F.lux

RedShift’e mükemmel bir alternatif, sofistike olmasa da, günün saatine göre ekranınızı uyaracak ve gözleriniz için güvenli olacak ve uyumanıza izin verecektir. Gece boyunca ekranınız kapalı ışıklarınıza göre uyarlanır ve gün boyunca güneş gibi görünür.

4- Güvenlik

*ZoneAlarm

ZoneAlarm, ticari bir virüsten koruma yazılımıdır.

zone alarm

@i1-win.softpedia

Bununla birlikte, kişisel verilerinizi korumak ve bilgisayar korsanlarının bilgisayarınıza erişmesini önlemek için kullanabileceğiniz oldukça güçlü ücretsiz bir güvenlik duvarı vardır.

*MarwereBytes

Malware Bytes’in ücretsiz sürümü, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan ve casus yazılımlardan korur. Sisteminizde gizli olan solucanları, Truva atlarını, botları ve casus yazılımları otomatik olarak kaldıracaktır.

*Avira

Sizi virüslerden, reklam yazılımlarından, Truva atlarından ve tüm önemsiz şeylerden korumak için ücretsiz bir antivirüs programı olan Avira yorgun bilgisayarınızı korur. En çok farkında olduğunuz antivirüslerin aksine, bu sizi rahatsız etmeyecek ve arka planda otomatik olarak güncellenecek ve çalışacaktır.

*Panda USB Vaccine

Tüm teknik jargonları bir kenara bırakacak olursak, kısaca bu yazılım bilgisayarınızı ve flash sürücülerinizi kötü amaçlı yazılımlardan uzak tutacaktır.

*Eraser

Hassas verilerinizi veya herhangi bir veriyi, bilgisayar korsanlarının bile ele geçiremeyecektir (kredi kartınız, günlüğünüz vb.) tabii bu dünyadan tamamen sildiği biliniyorsa. Bunun için Eraser’ı kullanabilirsiniz. Bu program verilerinizin yeniden kullanılamayacağından emin olana kadar verilerin üzerine yazar. Windows’un tüm sürümlerinde destekleniyor.

5- Matematik

*SageMath

SageMath, bir araya getirilen ücretsiz bir açık kaynaklı yazılım koleksiyonudur.

sagemath

@internationalopenmagazine

Matematik öğrencisiyseniz veya matematiği seviyorsanız, bu uygulama cebir, olasılık, sayısal analiz, hesap, grafik gösterimleri ve daha fazlası için araçlar sağlayacaktır.

*Octave

Öncelikli olarak sayısal hesaplamalar için tasarlanmış yüksek seviyeli dil, Mattlab’a alternatiftir. Programlama, sayısal hesaplamalar, denklem çözme için kullanabilirsiniz.

*Microsoft Math Add-in

Microsoft Math Add-İn, Microsoft OneNote’un matematikle uğraşmayı kolaylaştıran bir eklentisidir. 2D, 3D, doğru denklemleri çizebilir, bazı denklemleri çözebilir ve yazınızın matematik kısmını genel olarak düzgün bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Ücretsiz Bilgisayar Programları serimizin bir sonraki yazısı için takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar