Nimb İle Kendinizi Güvende Hissedin

Paylaşmayı unutmayın.

Panik düğmeli yüzük! Aslında bunun düşünülmesinin çok zor olmadığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte çok etkili ve yararlı bir fikir olduğunu biliyoruz. Günümüzde tacizler, kaçırma olayları gibi insan hayatını riske atan olaylardan yola çıkarak böyle bir güvenlik yüzüğü projesi geliştirildi.

Peki “Nimb” nedir?

Herhangi bir tehlikenin içinde olduğunuzu düşündüğünüzde parmağınızdaki Nimb’de bulunan tuşa basıyorsunuz. Buna bağlı olarak da arkadaşlarınıza, ailenize, yakındaki insanlara, polise veya acil durum hizmetlerine bir uyarı gönderiliyor.

Nasıl çalışır?

  1. Yardım almak için düğmeye üç saniye basılı tutun.
  2. Bulunduğunuz yere ait mesaj, yardım çevrenize ulaşacaktır.
  3. Yardım çevreniz uyarıldı. Artık size yardım etmeye geliyorlar.

Uyarı menzili 300 metre’dir. 300 metre içerisindeki kişilere bildirim gönderilir. Bu uyarı sistemi ile yardıma ihtiyaç duyanlara yardım etmek üzere gönüllü olan insanlara da uyarı gönderilir.

Bu yüzüğün bir de kişisel bilgilerinizi girdiğiniz ve yardım anında haber gönderecek kişileri seçebildiğiniz uygulaması bulunmaktadır. Gelin, biraz da bu uygulamasını tanıyalım.

Uyarı kartı; yani adınızı, fotoğrafınızı, yardım anında bildirim gönderilecek kişileri belirlediğimiz bir bölüm mevcuttur. Sohbet özelliği de bulunan Nimb, acil durumlarda mesaj yoluyla da iletişim kurabiliyor. Arkadaşlarınız zor durumda kaldıklarında da size bildirim gönderebiliyor.

Uygulamada en önemli olan bölümler, güvenlik listesi ve güvenlik halkaları olarak karşımıza çıkıyor. Güvenlik listelerinizi ve güvenlik halkalarınızı oluşturabiliyorsunuz.

Yüzüğü görsel olarak da güzel yapmaya çalışmışlar. Siyah ve beyaz olarak iki renk seçeneği ile üretilmiş. Yine de yüzüğün amacı güvenliği sağlamak olduğundan, görsel olarak bu kadar özenilmiş olmasının çok önemli olmadığını düşünüyoruz.

Aşağıda bulunan tanıtım videosuyla ürünü daha iyi anlayacaksınız.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar