Nike ve Adidas Dünya Kupasına Hazır

Paylaşmayı unutmayın.

4 yıl sabırsızlıkla beklediğimiz günler sonunda geliyor! Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası, 14 Haziran günü TSİ 18.00 itibariyle başlayacak. Oynanan maçlar, atılan goller, girilen ya da kurtarılan pozisyonlar dışında Dünya Kupası turnuvalarının unutulmaz bir tarafı daha var; REK LAM LAR! Sevgili Nike ve Adidas da yeni reklam filmleri ile kupaya hazırız, artık başlayabilir mesajı vermiş!

2018 dünya kupası

@performgroup

Nike’ın Brezilya İçin Hazırladığı Yeni Dünya Kupası Reklamı Şimdiden Bir Klasik

Nike efsane reklam filmleri konusunda oldukça başarılı, bunda herkes hemfikirdir. Son olarak Brezilya için hazırladığı bu reklam filminin de efsaneler arasına gireceği kesin görünüyor. Bu görüntüler, ikonik Nike havalimanı sahnesi veya Pepsi’nin gladyatörleri gibi, futbolun altın günlerini anımsatıyor. Bir yandan da futbol aslında içimizdeki çocuğu da beslediği için çocukların reklamın başrol oyuncusu olması her açıdan içselleştirici bir durum olmuş.

Reklam filminde, Brezilya yıldızlarının çeşitli iç ve dış sahalarda topla oynayan, umutlu ve inanmış çocuklarla birleşimini izliyorsunuz. Oldukça içten, verilmesi gereken mesajı veren bir reklam olmuş. Çekenlerin emeğine sağlık.

Adidas Dünya Kupası Reklamı 56 Ünlü İçerik Üreticisi ile Çekildi!

Evet, David Beckham, Paul Pogba ve Lionel Messi’den hoşlananlar var ama bu nokta sadece futbol efsanelerinin çok ötesine geçiyor: Toplamda, Caroline Wozniacki, Karlie Kloss, Pharrell Williams, Gabriel Jesus ve Jose Mourinho’nun da aralarında bulunduğu 90 saniyelik reklamda tanınmış 56 sporcu, oyuncu ve ünlü oynuyor. Ayrıca yakından tanıdığımız bir isim de filmde bize göz kırpıyor; Mesut Özil!

Filmde izleyiciler, Mourinho’nun direktörlüğünde Luis Suarez, Von Miller, Gabriel Jesus, Karlie Kloss ve daha birçok “ünlü” içerik oluşturucusunun yer aldığı devasa bir arenada “sahne arkası”na tanıklık ediyor. Film, Messi’nin “kurallar” yazan sayfaları fırlatması ve Pharrell Williams’ın mikrofonu izleyiciye uzatıp “Bu sana kalmış.” demesiyle son buluyor.

Ünlü yıldızlarla birlikte izleyiciyi de filme katarak canlı bir reklam filmi çekmişler. Adidas, hem eğlenceli hem selebriti hem de çok samimi bir reklam filmi ile 2018 Dünya Kupası Reklam Savaşları’nda  yerini sağlamlaştırmış diyebiliriz.

Kampanyada akıllıca tasarlanmış bir kişiselleştirme unsuru da var: İzlediğimiz ana reklama ek olarak Adidas, altı farklı önemli şehirde (New York, Londra, Şanghay, Tokyo, Paris ve Los Angeles) yer alan  izleyicilere farklı içerikler sunacak ve spor kültürünü şekillendiren içerik üreticileri bu reklamlarda yer alacak.

Unutmadan Adidas kullanıcılarını #HereToCreate hashtagi ile Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarında içerik oluşturmaya davet ediyor.

Nike ve Adidas  ile birlikte biz de Dünya Kupası için hazırız. Ya siz?

Bonus: “Adidas Pharrell Williams’ı seviyor.” diyoruz ve Pharrell Williams’tan Adidas’a Yeni Dokunuş: HU! yazımızı da okumanızı öneriyoruz.

Kaynak 1, Kaynak 2

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar