Standart Bir Yazıcıdan Fazlası Olan NexD1 İle Tanışın!

Paylaşmayı unutmayın.

NexD1 Nedir?

Next Dynamics’in, elektronik ve çok malzemeli baskı yapmayı sağlayan NexD1, nisan ayında satışa sunulacak bir 3D yazıcıdır. Şirket, NexD1’i “dünyanın ilk en uygun fiyatlı çok amaçlı masaüstü yazıcısı” olarak nitelendiriyor.

3D yazıcının üreticileri Next Dynamics, Berlin’de bulunuyor ve birçok materyali yazdırabileceğini söylüyor.

NexD1, endüstriyel PolyJet teknolojisine benzeyen DigiJet adı verilen bir teknolojiyi kullanıyor. DigiJet, nanopartiküller ve pigmentler içeren özel reçineler de dahil olmak üzere 10 mikron hassasiyetle çok çeşitli materyal bastırıyor.

 

3B Baskı Elektroniği

Next Dynamics’e göre NexD1, iletken bileşen kartuşları kullanarak tamamen işlevsel PCB devrelerini 3D olarak yazdırabilir. 3 Boyutlu baskı, devre kartlarının “nano-parçacıkla doldurulmuş reçinenin galvanizlenmesi ” yoluyla 3D tasarıma tamamen dahil edilmesini sağlar.

Çok Malzemeli Depo

3D yazıcıda 6 kartuş depolama sistemi vardır. Bu, herhangi bir anda 6 farklı materyali 3D olarak basabiliyor demektir. Dynamics, cihaz için yeni malzemeler üretmek için şu anda Alman üreticileriyle birlikte çalışıyor. Günümüzde “sert baz reçineleri, iletken, esnek, renkli, şeffaf ve destek malzemeleri ” sunmaktalar.

6 kartuş depolama sistemi aynı zamanda desteklerin 3D yazdırılmasını sağlar. Şirket, suda çözünür, çevre dostu bir destek projesi geliştirdi. Buna göre destek malzemesi toksik (vücuda zararlı olan madde içerikli) değildir ve çözünebilir.

 

3D yazıcının şık tasarımında 10 inç kapasitif dokunmatik ekran ve dahili Wi-Fi mevcut. Yani bu yazıcıyı uzaktan akıllı bir telefon aracılığıyla çalıştırabiliriz. NexD1, 549 $’dan satışa sunulacak ve kartuşları ise web sitelerinden 100$ – 150$ arası bir bedelle temin edilebilecek.

Ürünün Next Dynamics tarafından yayınlanmış videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

İyi haftalar…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar