Müzelerdeki Tablolar Kime Ait: Smartify

Paylaşmayı unutmayın.

Smartify Nedir ? Şarkıları bulan bir uygulamamız var. Adını hepimiz biliyoruz, Shazam. Peki müzelerdeki tabloların kime ait olduğu, ne zaman çizildiği ve arkasındaki hikayeyi de bizimle paylaşan bir uygulama geliştirildiğini size söylesek ne tepki verirdiniz ?

Yok artık diyebilirsiniz. Ama “var artık”😊. Nasıl ki Shazam bize merak ettiğimiz, aklımızı kemiren ama bir türlü hatırlayadığımız şarkıları bulmakta yardımcı olan bir uygulamaysa onun benzeri örnek uygulamalarda çıkmaya devam ediyor.

Bugün size sanat dünyasının Shazam‘ı Smartify‘dan bahsedeceğiz. Gelin bakalım ne işe yarıyormuş bu uygulama.

Smartify ücretsiz bir uygulama olmakla beraber, belirli müze ve sanat galerilerindeki eserler hakkında bilgi vermek için tasarlanan, görüntü tanıma teknolojisini kullanan bir uygulamadır.

Bu uygulamanın amacı, müzelerdeki veya sanat galerilerindeki eserlere bakarken sadece bakıp geçmemek, o eserlerin arkasında yatan hikayelerin daha iyi öğrenilmesi ve anlaşılması için tasarlanan bir uygulama.

Şuan da bu uygulama Smartify, dünyadaki en büyük müzelerin ve sanat galerilerinin de yer aldığı 30’un üzerinde bir kullanım alanına ulaşmış durumda. Şuan için daha çok Avrupa’da kullanıldığını söyleyebiliriz. Ama Türkiye’deki sanatseverlerinde dikkatini çekmiş durumda.

Smartify kullanıcılarına beğendikleri eserleri koleksiyon oluşturarak kaydetmenin yanı sıra, sanat eserleri hakkında güncel ve kaliteli bilgilerde sağlıyor. Ayrıca uygulama kullanıcılara ziyaret etmeleri gereken sanat galerileri önerisinde de bulunmakta.

Smartify uygulamasını App Store ve Google Play‘den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Smartify‘ın tanıtım videosunu izlemek isteyenleri şöyle alalım.:)

https://www.youtube.com/watch?v=mO_WMZn1NZY

Uygulama henüz Türkçe dil desteği sunmuyor malesef. Ama zaman geçtikçe mutlaka dil desteğinin de ekleneceğini düşünüyoruz. Bizce bir indirip deneyin.:)

Daha fazla bilgi için Smartify’ı  ziyaret edebilirsiniz.:)

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar