Moda Dünyasına Bilim Kurgu Dokunuşu

gucci

Paylaşmayı unutmayın.

Robotların dünyayı ele geçireceği günler her zamankinden daha gerçekçi bir şekilde yakınımızdayken moda dünyası da ilham sıkıntısı çekmiyor. Moda dünyasının yeni ilham kaynağı, bilim kurgu filmleri oldu. Gucci 2017 Sonbahar-Kış kreasyonunu tanıttığı reklam filmi ile modayı bilim kurgu ile yeniden yorumluyor.

Fotoğrafçı ve yönetmen Glen Luchford’un hazırladığı reklam, hem göz alıcı tasarımların tanıtıldığı bir moda filmi hem de oldukça kaçık sahnelere tanık olduğumuz bir bilim kurgu filmi.

@Gucci

Fotoğraf sanatçısı Glen Luchford’un çekimlerini uzay konseptinde gerçekleştirmiş. Markanın kreatif direktörü Alessandro Michele, görsellerdeki retro-fütürist ayrıntıları tasarlarken 1950 ve 60’lardaki bilimkurgu akımının yanı sıra kült TV dizisi “Uzay Yolu”ndan ilham aldı.

Alessandro Michele tarafından tasarlanmış kıyafetleri giyen mankenler, dünyada hazırlıklarını yaptıktan sonra uzay gemisi ile bir maceraya atılıyorlar. Uzaylılar ve dinozorlarla dünya üzerinde etkileşime girerek gerçek ötesi, uzay manzaralarına ve tuhaf uzay gemilerine ışınlanıyor. Bu da ortaya alışılagelmişin dışında fantastik bir kompozisyon çıkarıyor.

Gucci tasarımcısı Alessandro Michele, reklam filmi için “Görünüşte hem fütüristik olacak hem de eski renklere sahip olacaktı. Bu nedenle vahşi renkler, karışık desenler, nakış ve metalik aksamlarla iç içe girdi.” dedi.

Gucci ürünlerinin bu dünyanın insanlarından ziyade evrenin en keşfedilmemiş gezegenlerinde yaşayan canlılar için dikilmiş olup olmayacağını sorgulatan reklam filmi yeni sezonda dikkatleri Gucci’nin üzerinde toplayacak gibi görünüyor.

Künye

Reklam veren : Gucci
Kreatif Direktör : Alessandro Michele
Sanat Direktörü : Christopher Simmonds
Fotoğraf/Yönetmen : Glen Luchford
Saç Modelleri Tasarımcısı : Paul Hanlon
Makyaj Sanatçısı : Yadim Carranza

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar