Microsoft Teknoloji Zirvesi 2018’de Neler Konuşuldu?

microsoft teknoloji zirvesi 2018

Paylaşmayı unutmayın.

21 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde 5.si düzenlenen Microsoft Teknoloji Zirvesi 2018‘de en yeni teknolojiler, endüstrilere özel stratejiler, çözüm odaklı perspektifler bağlamında iş dünyasından profesyoneller ve uzman isimlerle birlikte gerçekleştirildi.

Microsoft Teknoloji Zirvesi’nin açılışı, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu’nun moderatörlüğünde gerçekleşirken zirve “CEO’ların Ajandası Dijital Dönüşüm” temalı oturumla başladı. Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane’nin bulunduğu oturumda zirvede ele alınacak konuların, Türkiye’nin teknoloji atılımları yapabilmesindeki önemine değinildi.

microsoft teknoloji zirvesi 2018 cem boyner

@satinalmadergisi

Zirvede işletmeleri çağın önüne taşıyan Dijital dönüşüm, Siber Güvenlik, Yapay Zeka, Nesnelerin İnternet’i ve Büyük Veri çözümlerindeki en son gelişmeler ele alındı. Ayrıca zirvede ilgi çekici aktiviteler gerçekleştirildi. Microsoft Teknoloji Deneyim Merkezi’nde yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi teknolojileri deneyimlenebildi.

Deneyim Merkezi’inde HoloLens ile hazırlanan artırılmış gerçeklik örneklerinden iş güvenliği ve sağlığı çözümlerine, Chatbot dijital asistanlardan iş sağlığı sanal gerçeklik uygulamalarına kadar birçok yeni teknoloji sergilendi ve deneyimlenme şansı buldu.

Microsoft Teknoloji zirvesi; Perakende ve Ulaşım Sektörü, Üretim ve Enerji Sektörü, Finans ve Sigorta Sektörü, Dijital İşyeri ve Siber Güvenlik, Akıllı Bulut ana başlıkları altında, çözüm odaklı oturumlarla gerçekleştirildi.

Microsoft Teknoloji Zirvesi 2018’inde Ele Alınan Konular

Yukarıda da belirttiğimiz üzere dijital dönüşüm çözümleri ile ilgili en son trendler tanıtılırken Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti alanlarında son gelişmeler, alanında uzman kişilerce ele alındı. “Yapay Zeka Hayatımıza Girerken: Zorluklar ve Fırsatlar, Daha İyi Bir Dünya için, Yapay Zeka ile İnsanoğlunun Hayal gücünü ve Yaratıcılığını Arttırmak” adlı oturumlar ile yapay zeka konusu uzman kişilerce ele alınmış oldu. “Nesnelerin İnterneti’nin Gücü, Hololens’in Renkli Dünyası ile Buluşunca” oturumu ile de nesnelerin İnternet’i konusu ele alındı.

yapay zeka ve nesnelerin interneti

@cdninstagram

Teknoloji alanında gelişmelerin hayalimizin ötesinde geçmeye başladığı ve her şeyin sanallaştığı günümüzde iş dünyasının en önemli yatırım alanlarından biri güvenlik olarak ön plana çıktı. Bu bağlamda Microsoft’un işletmelerin Siber Güvenlik girişimlerine desteği sunulurken aynı zamanda güçlü önleme, algılama ve yanıtlama becerileri ile işletmelerin üretkenliğini dengeleyecek ipuçları da verildi. “Dijital Dünyada Birlikte ve Güvenli Çalışın!, Siber Güvenlik ve Kimlik Koruma Stratejileri” adlı oturum ile bu konu ele alındı.

Microsoft bünyesinde yer alan en iyi mühendisler ile Bulut becerilerinin gelişimi, bu konudaki bilgilerin derinleştirilmesi, bulut platformunun altyapı yatırımı yapmadan hızlı, güvenli ve düşük maliyetli çözümlerle işletmelere kazandıracakları da incelendi.

2018 yılında gerçekleştirilen bu büyük zirvede yer alan konulara ”Markanızın Çevrimiçi Kimliğini Korumaya Yönelik Güvenlik Yöntemleri” ve ”Geçmişin Bilim Kurgusu Bugünün Gerçeği: Yapay Zeka” yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar