Michelin Bisikletçileri Bikesphere ile Koruyor

Michelin'in bisiklet koruma sistemi

Paylaşmayı unutmayın.

Bisiklet ve Güvenlik

Bisiklet kimilerimiz için spor ya da gezinti yapmak için iyi bir araç iken kimilerimizin hayatının bir parçası. Birçok ülkede de ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Ancak bisiklet sürmenin trafik söz konusu olduğunda birçok tehlike barındırdığı da bir gerçek. Elbette bisiklet yolları bunun için var ancak bisiklet yollarının yaygın olmadığı durumlarda durum biraz zorlaşıyor.

Kabul ediyoruz ki gerekli önlemleri aldıktan sonra gece bisiklet turları korkunç bir deneyim gibi görünmenin ötesinde heyecan verici bir deneyime dönüşüyor. Bisikletçilerin güvenliği söz konusu olduğunda ise yüksek görünürlüğü olan giysilerin artık pek de işe yaradığı söylenemiyor. Bunun farkında olan Fransız lastik üreticisi Michelin iki tekerlekli araçlarımızın hayati bir parçası haline gelecek bir aydınlatma cihazı geliştirdi.

Michelin'in bisiklet koruma sistemi

@Michelin

Onun adı Bikesphere…

Bikesphere adı verilen bu cihaz, bisikletin çevresindeki alanı sürekli olarak analiz ediyor ve trafik yoğunluğu değiştiği anda uyarı veriyor. Cihazın işleyişi şu şekilde: Yaklaşım sensörüne sahip sistem, bisiklete yaklaşmakta olan bir araç tespit ettiğinde ve araç bisiklete çok yaklaştığında uyarı veriyor. Etrafta araç olmadığında tek çizgili bir halka bisiklet etrafında bir kalkan oluştururken bir araç yaklaşması durumunda halka çift çizgiye dönüşüyor.

Michelin'in bisiklet koruma sistemi

@Michelin

Bikesphere, gün boyunca enerjisini koruyor ve düzenli bir far olarak işlevini yerine getiriyor. Karanlık basmaya başladığında küre uyanıyor ve bisiklet etrafındaki ışık kalkanı ile onu korumaya başlıyor. Sürücünün görebileceği şekilde bir güvenlik alanı çiziyor.

Michelin Bikesphere

@Michelin

Michelin bu dahiyane cihazı, yolda gerçekleşen kazaları azalmak için başlatılan #TrendyDrivers girişiminin bir parçası olarak geliştirmiş. Şirket cihaz sistemini açık sistemli yapmayı planlıyor. Bu sayede her kullanıcı Bikesphere’in sürümünü kendine özel olarak ayarlayabilecek ve başlangıç tasarımlarını bisiklet sürüş alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde geliştirebilmesi için ipuçları alabilecek.

Michelin’e göre 5 sürücüden biri güvenlik mesafesini dikkate almıyor ve her yıl kaçınılmaz olarak 5000 kazaya neden oluyor. Ürettiği araba lastikleri ile trafikte güvenliğe önem verdiğini her daim vurgulayan Michelin bu buluşu ile de bizlerin güvenliğine ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oluyor.

Bikesphere’in tanıtım videosu da şu şekilde:

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar