Markaların Sosyal Değişim İçin Esin Kaynağı: Hikayeler

Paylaşmayı unutmayın.

Kim  ne söylerse söylesin bazı hikayeler pek çok şeyi değiştirebilir fakat genellikle gerçek bir sosyal değişimi başlatacak gerçek hikayeler yapmak cesaret ister. Ticaretin kültürdeki gerçek gücünü kullanmak, şu andaki kültürel çevreyi daha iyi taklit eden bir kurumsal çıkar örtüsünü takmakla aynı şey değildir.

En iyi ihtimalle marka hikayeleri, insanların tek başlarına cesaret edemeyeceği hedeflere ulaşmak için motive etmeli ve kültürel değişimi mümkün kılan kolektif bilinci yaratmalı ve geliştirmelidir. Adımı almaktan korkmayan markalar (Örneğin Nike) önümüzdeki on yıllar boyunca haklı olarak varlığını üst seviyelerde devam ettirecektir.

@TheDrum

Bir marka sahibiyseniz, markanızın mirasına ve markanın özüne sadık kalarak toplumun kültürel dokusu içinde bir anlam duygusu yansıtırsınız. Gerçek kültürel ilginin nereden geldiğine dair fikirleri veren bu duygulardır. Marka hikayesinde güven ve uygusal yük inanılmaz derecede önemlidir çünkü marka hikayesinde bunlar temeli oluşturmaktadır. Bu, harekete geçirir ve insanları yaşamlarında da harekete geçmeye motive eder.

Pazarlama Hedeflerinin Kaydırılması

Markalar, insanların takip etmeye değer hedeflere ulaşmasına daima yardımcı olmalıdır. Markalaşma ve pazarlama insanları, hiç tanımadıkları insanları etkilenmeye gerek duymadıkları şeyleri satın alma konusunda manipüle etmemelidir. Bu, pazarlamanın artık ihtiyaç duymadığı eski bir kültürel anlatıdır çünkü insanlar artık o kadar da mütevazı değildir. Şimdi ihtiyaç duydukları şey dürüstlük, amaç ve anlamdır. Kendilerinin daha iyi olmalarına yardımcı olabilecek gerçek değerler isterler. İnsanların güvenine layık olmak için markaların dünyada nasıl düşündüklerini ve hareket ettiklerini değiştirmeleri gerekiyor.

sosyal değişim ve hikayeler

@GwenWeustink

Ticari disiplinler olarak markalaşmanın ve pazarlamanın neden eşit olarak işe yaramayacağının bir nedeni yoktur. Özünde, hem pazarlama hem de markalaşma, insan bağı oluşturma ve insanlarla kalıcı bir ilişki kurma niyetiyle hazırlanmış iletişim biçimleridir. Ve bunun için uygun, yararlı ve dürüst olmak gerekir. İnsanların yaşamlarına gerçekten değer katan bir anlam yaratmak zorunluluktur.

İnsanlara ilham vermek, onlara gerçekten önemli olan yeni ilham verici bir değer yaratmak, hayatlarını daha kolay ya da daha keyifli hale getirmek de eşit derecede mümkündür. Yani pazarlama aslında oluşturulan niyet ile ilgilidir…

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar