Marka Savunuculuğu Programları İçin 7 İpucu

marka savunuculuğu

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde araştırma ve satın almak şeklinin değiştiği konusunda hepimiz hemfikiriz sanıyoruz. Bunun birincil sebebi elbette teknolojide gelinen nokta. Yüz yüze iletişim düşünüldüğünde ise birçok kişi satış elemanlarıyla olduğunda kısa sürelerde etkileşim kurma isteğindedir. Bir kısım da büyük markalara daha az güvenmektedir. Bu kişilerin gerçekten istedikleri şey ise diğer müşterilerin ürün veya hizmet hakkında ne düşündükleri oluyor. Bu amaç doğrultusunda birçok pazarlamacı marka savunuculuğu programları başlatıyor. Burada da müşterileri marka savunucusu durumuna getirmek önem kazanıyor. Biz de şimdi sizlere marka savunuculuğu programlarının başlatılmasında etkili birkaç ipucu vereceğiz.

Hazırsanız başlayalım.

1 – Müşteri İlişkilerinizi Kişiselleştirin

kişiselleştirme programları

@rawpixel

Bugün birçok web sitesinin sevgiyle eşleşmesi,bilinmek ve anlaşılmak istemenin birer göstergesidir. İşiniz kişiselleştirilmiş bir ilişki kurarak müşterinin bu ihtiyacını karşılamasına yardımcı olabilir.

Neler yapılmalı?

• Müşterinizin adını bilmeli ve kullanmalısınız.
• Müşterilerinizin dert ettiği noktalarla ilgili iletişim kurabilmek için nedenler yaratmalısınız.
• Müşterilerinize tercih ettikleri cihaz veya medya kanalında hitap etmelisiniz.
• Özel günleri unutmamalısınız (doğum günleri, tatiller, promosyonlar, müşterilik yıl dönümleri)

2 – Kalite Sunun

müşteriler için kaliteli iş çalışmaları

@William Krause

Müşteriler, kişisel olarak değer vermedikleri ürünleri veya hizmetleri savunmazlar. Marka savunuculuğunun başarısı, müşterinize güvenebilecekleri bir şey sunmak ve duygularını başkaları ile paylaşmak isteyecekleri kadar değerli şeyler sağlayabilmekten geçer. Başarabilirsiniz!

3 – Müşteri Hizmetleri

kaliteli müşteri hizmetleri sunumu

@rawpixel

Müşterilere, ihtiyaç duydukları her an ve mekanda yardıma yardımcı olabileceğinizi gösteren tutarlı deneyimler yaşatın. Hız önemlidir ancak kalite de önemlidir. Bu konudaki ipuçları için Başarıya Götüren 10 Müşteri Hizmetleri Becerisi yazımızı okumayı unutmayın!

4 – Müşteriye Değer Verdiğinizi Gösterin

müşterileri şaşırtacak uygulamalar

@Hermes Rivera

Bir televizyon şovu tüm dünyada ses getirdiğinde, yalnızca ekrandakileri değil arka plandaki tüm insanları düşünün. Ya da şöyle söyleyelim insanlar, bir etkinlik sırasında kendilerini büyük ekranda görmeyi severler. Anlatmak istediğimiz şu: İnsanlar fark edilmeyi sever!

Bu konuda ne yapmalı?

• Reklamlarda müşterilerinizin olumlu yanlarını ön plana çıkarın.
• Hizmet ya da ürünlerle ilgili sonuçlarınızı onların çalışmalarında paylaşın.
• Konuk blogunda onlara söz verin ya da işletme panelinizde onlara yer verin.
• Müşterilerinizin sosyal medyadaki başarılarından söz edin.

5 – Referanslarınızı Tanıyın

müşterileri tanımanın yolları

@089photoshootings

Biri markanızı, başkasına önermek için zaman ayırdıysa gösterdikleri çabayı takdir etmek için siz de onlara zaman ayırmalısınız. Takdirinizi küçük bir teşvikle gösterebilirsiniz. Bir direkt mesaj, yorum feedinizdeki sesli bir uyarı veya “Yaptıklarınız için teşekkürler” diyen bir e – posta müşterilerinizi, meslektaşları, arkadaşları ve aileleriyle markanıza dair övgülerini paylaşmaya devam etme konusunda teşvik edecektir.

6 – Müşterilerinizle Birlik Olun

müşterilerle birlik olmak

@mohamed_hassan

Müşteri ve işiniz arasındaki ilişki dönüşüme odaklıdır. Gerçekten dikkat çekmek istiyorsanız gerçek bir ilişkinin satıştan sonra başladığını kabul etmelisiniz. Bu noktada müşterilerinizin markanıza ilgi göstermeye devam ettiğinden ve daha fazlası için geri döneceğinden emin olmalısınız. Bu, müşterilerinizi alıcıdan sadık müşteriye ve marka avukatlığına taşımak konusunda iyi bir yoldur.

7 – Müşterilerinizi Şaşırtın

müşterileri şaşırtmanın yolları

@Pineapple Supply Co.

Sürprizleri kim sevmez! Birçok insan sürprizlerden hoşlanmadığını iddia etse de müşteriler ücretsiz ürün ya da hizmet içeren sürprizlerden hoşlanırlar. Sürpriz bir güncelleme veya kişiselleştirilmiş bir teşekkür notu göndermek müşteri – marka ilişkisini olumlu yönde değiştirebilir. Ayrıca insanlar hoş sürprizler konusunda konuşmayı severler ve bunu günümüzde oldukça popüler olan sosyal medyada yaparlar.

Kısacası müşterilerinizin marka savunuculuğu yapmasını sağlamak, tabir -i caizse onları avukatınız yapmak oldukça basit. Tek yapmanız gereken değerli olduklarını göstermek!

Müşterilerinizin markanızdan nefret etmesini istemiyorsunuzdur eminiz. Bu konudaki ipuçları için Müşteri İşletmelerden Niçin Nefret Eder? yazımızı okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar