Marka Savaşları: Iphone Kuyruğuna Damga Vuran Huawei

Paylaşmayı unutmayın.

Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren Huawei’nin akıllı telefon satış sıralamalarında Samsung’un ardından 2.sırada yer aldığı açıklanmıştı. Iphone’u herhangi bir listede geride bırakmış olmak ise kesinlikle ciddi bir başarı. Yıllardır piyasanın hatırı sayılır bir markası hatta ve hatta çoğu konuda bir öncü olan markayı geride bırakmak çok kolay olmasa gerek. Son zamanlarda sosyal medyada aktif oluşu, gerek influencerlar ile çalışması, gerek hashtagleri, gerek fiyat-performans üstünlüğü hepimizin dikkatini çekti. Çinliler de bu işi biliyormuş dedik ve son olarak geçtiğimiz günlerde Iphone kuyruğunda powerbank dağıtması ile gözleri tekrar kendisine çevirdi.

Biliyorsunuz marka savaşları incelemekten epey keyif alıyoruz; çünkü bu ciddi rekabet pazarında hem çok zekice hem de çok esprili işler çıkıyor ortaya.

huawei iphone kuyruğunda powerbank dağıttı

@flipboard

Neden Powerbank?

Bu sefer de Huawei, Singapur’da Iphone XS ve XS Max’lerin satışa sunulduğu Apple Store kuyruğunda sahneye çıktı. Kuyrukta bekleyenlere powerbank dağıtan Huawei ekibi powerbank paketlerine “Buna ihtiyacınız olacak” yazısını da eklemesiyle işin ciddiyetini ve komedisini arttırdı. Ayrıca daha önce Huawei’nin Amsterdam’da Apple Store önünde oluşan kuyruktakiler için mağaza önüne şık bir kanepe de yerleştirmişti.

Piyasadaki her markanın en büyük rakibi olan Iphone marka değeri ile her zaman sağlam bir müşteri kitlesine sahip. Haliyle elinden geldiğince her yeri modeli satın alan bu sadık müşterilerin aklını çelmek biraz zor olabiliyor. Ancak kendi artı ve eksilerini iyi bilen markalar fark yaratacak bir nüans yakalamayı başarıyorlar. İPhone XS ve iPhone XS Max, 2,658mAh ve 3,174mAh bataryalara sahipken, Huawei’nin amiral gemisi P20 Pro’nun 4,000mAh’lik daha büyük bir bataryaya sahip. Yani Iphone’un pil kapasitesinin özelliklerinin yanında düşük kaldığına dikkat çekmek isteyen Huawei, dev bütçeli bir reklam yapmadan da 59 dolarlık bir powerbank ile dikkatlerini üzerine çekmeyi başarabiliyor.

Böyle zeka dolu ve samimi işler pazarlama alanını renklendirirken durup düşünmek gerek. Sizce de reklam ya da para her şey mi? Önce kendini sonra da rakiplerini iyi tanıyan markalar iyi işler çıkarmaya devam ederken Huawei’nin bu atağı birçoğumuzun epey bir hoşuna gitti. Şimdi ise Iphone’un bu tepkiye nasıl cevap vereceğini heyecanla ve merakla bekleyelim!

Marka Savaşı’nı başlatan o an’ı merak edenler ise şöyle alalım!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar