Marka Ortaklıkları Yoluyla İletişim

marka ortaklıkları

Paylaşmayı unutmayın.

Sınırsız ürün seçenekleri ile donanmış pazarda sınırlı bütçeli bir tüketici düşünelim. Satın aldığı marka kendi ürününü tamamlayan bir başka markanın ürününü tüketiciye hediye eder, önerir veya indirimli alabilmesi için hediye çeki gibi avantajlar sunar ise ortak pazarlama iletişimi olarak nitelenen marka işbirlikleri ortaya çıkar. Marka işbirliklerinin ortaya çıkma sebebi bir markanın fark edilmesini ve tercih edilmesini kolaylaştırmaktır.

Her sektörde olduğu gibi daha fazla seçenek daha fazla rekabeti, daha fazla rekabet ise daha yaratıcı, daha kaliteli oluşum ve ürünleri destekliyor. Yaratıcı işbirlikleri ile rekabet etme şansı da arttırılmış oluyor.

Marka İşbirlikleri ile Birlikte Daha Güçlüyüz

Ürüne tek bir markanın katabileceğinden çok daha fazla anlam ve değer katacak bir yol olan ortak pazarlama iletişimi, iki markanın sembolik olarak güçlerini birleştirmesidir. Marka işbirlikleri ile ilişkideki taraflar bağımsızlıklarını koruyarak bazı ortak amaçlar üzerinde anlaşırlar ve teknoloji, pazarlama gibi stratejik konularda birbirlerine katkı sağladıkları bir ortaklık oluştururlar. Bu ortaklık ile markalar birlikte daha güçlü hale gelirler. Örneğin Mudo kıyafetlerin ilk günkü gibi korunması için Perwoll’ü öneriyor. Beko ise çamaşır makineleri için Omo deterjanı önermekte.

mudo ve perwoll işbirliği

@kurumsalhaberler

Neden Ortak Pazarlama İletişimi?
Kaynakların etkin kullanılması gereken şu günlerde artık birçok şirket rakiplerinden bile destek almak zorunda kalabiliyor. Bu, pazarlama bütçesini arttırmadan yapılabilecek zekice bir hamle ve tüketiciye yüksek kalite ve güvenilirlik konusunda teminat verildiğine dair mesajı iletebilmenin yollarından biri olarak görülüyor. Esas amaç ise, iki markanın ayrı ayrı pazara sunulması yerine bir arada sunulmasının ürüne daha fazla katma değer kattığı konusunda tüketiciyi ikna etmek.
Marka işbirliklerinin faydaları şöyle özetlenebilir:
  • Ürünlerin fark edilmesini kolaylaştırmak
  • Tanınırlığı arttırmak
  • Rekabet avantajı sağlamak
  • Farklı pazarlara ulaşabilmek
  • Tüketicilerin isteklerine birçok kanaldan destek vermek

Bu satırlarından sonra sizleri Beyin Fırtınası: Marka Birliktelikleri başlıklı yazımızı da okumaya davet ediyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar