Microsoft, MacBook Air’e Nasıl Rakip Oldu?

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki yenilikleri takip etmek neredeyse imkansız bir hal almaya başladı. Bu gelişen teknoloji dünyasında Microsoft‘da her zamanki gibi yerini üst sıralarda sürdürmeye devam ediyor.

En son işletim sistemi olarak Windows 10 S’i resmi olarak tanıtan Microsoft; Chrome OS ve MacBook Air’e rakip olacak tanıtımını yapmış olduğu Windows 10 S işletim sistemini de içinde barındıran Surface Book’u tanıttı. Özellikle eğitim kurumlarına büyük destek sağlayacağı düşünülen Surface’nin teknik özelliklerine biraz göz atalım.

https://www.microsoft.com

@microsoft

Ekran olarak daha hızlı ve daha doğal gezinmeyi hedefleyen Microsoft, 13.5 inç PixelSense ekran olarak tercih edilmiş. Platin, şarap rengi, kobalt mavisi ve grafit altın renk seçenekleriyle, kişisel bilgisayarda kişisel tercihlerin de önem taşıdığını vurguluyor.

Yaklaşık 1.25 kg ağırlığında olan bu cihaz fazlasıyla hafif. Arka tarafı 14.47 mm, ön tarafı ise 9.9 mm inceliğinde. Bu da taşınmayı ve kullanımı kolay olacak bir şekilde tasarlandığını gösteriyor.

Surface’in ekranında 3.4 milyon piksel 1080p panel kullanıldığı gibi 3:2 görüntü oranına sahip olduğu söyleniyor. Artık ekranda olan biteni keyifle takip edebileceksiniz.

surface laptop

@windows

Dış tasarım olarak ince bir yapısının olduğu ve çantamıza rahatça sığabileceğini söyleyebiliriz. Kullanım açısından Signature Alcantara kumaş kaplı klavyesiyle de kullanıcıya fazlasıyla kolaylık sağlıyor.

Microsoft, MacBook Air’e Nasıl Rakip Oldu?

Bilgisayarların performans olarak en önemli parçalarından birisinin işlemci olduğunu hepimiz biliyoruz. Microsoft bu bilgisayarda işlemci olarak Intel’in i5 ve i7 modellerini tercih ediyor. Bu da işlem gücü açısından ofis uygulamalarıyla oldukça iyi geçineceğini gösteriyor. Microsoft’un tasarım şefi Panos Panay tarafından söylenildiği iddia edilen 14.5 saate kadar çıkabilen bir pil ömrünün de olduğu söyleniyor.

Surface Laptop’ın i7 modelinin MacBook Pro modelinden daha hızlı çalıştığının da yine açıklamalar sırasında Panay’ın ağzından duyulduğu söyleniyor. Diğer özelliklerinin yanı sıra işlemcisinin de MacBook Air’den hızlı olduğu söylenilen Surface bu kez Microsoft’un MacBook’a rakip olabilecek bir işletim sistemi geliştirdiği düşüncesini akıllara yerleştirmiş bulunuyor.

Windows, Surface Laptop için ön sipariş alımına başladı. 4 GB bellek ile 128 SSD ile birlikte satılacak i5 modelinin 999 Dolar fiyatıyla satışa sunulacağı söylendi. Ön siparişlerin ardından ilk teslimatların da 15 Temmuz’da yapılacağı açıklandı. i7 modelinin ise fiyatı ve ön sipariş tarihi henüz açıklanmadı.

laptop

@digitaltrends

Microsoft ürettiği bu laptop ile beklentileri tamamen karşılamış gibi görünüyor. Sonuç olarak baktığımızda performans açısından ilk sırada yer alan MacBook’a rakip olabilecek bir laptop üretmesi Microsoft’un büyük bir pazarlama stratejisi planladığını ve her zaman birinci marka olmak için büyük adımlar atacağını bizlere göstermiş oluyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar