Küçük İşletmeler için Dijital Pazarlama Fikirleri – 2

dijital pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Biliyorsunuz, artık küçük işletmeler de dijital pazarın rekabetine katıldı. Rakiplerinin daha erken katılımla çoğaldığı bu dijital dünyada ise geri kalan işletmeler bir hayli zorluk yaşıyor. Biz de bu nedenle işinizi doğru yönde yönlendirmeniz için gereken dijital pazarlama fikirlerini bir araya getirmiştik. Serimizin ikinci kısmında dijital pazarlama fikirlerinin geri kalanına ulaşabilir, işletmeniz için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği ile ilgili fikir yürütebilirsiniz.

1. Ağınızı genişletmek için sosyal medyayı kullanın

@linkedin

Linkedin, diğer işletme sahipleriyle bağlantı kurmak için harika bir platform olabilir. Kişisel bir düzeyde ağ kurmanın yanı sıra, bir iş sayfası oluşturup yöneterek de işletmeniz için daha fazla farkındalık oluşturabilirsiniz.

Linkedin, bağlayabildiğiniz arkadaşlarınızın arkadaşlarını önerir. Yerel varlığınızı artırmak için Linkedin gibi Facebook’taki gruplara da katılabilirsiniz.

2. Facebook etkinlikleri ve Eventbrite ile daha fazla katılımcınız olsun

@jacobufkes

Özel bir etkinlik veya satış mı düzenliyorsunuz? Daha fazla kişiye ulaşmak için bir Facebook veya Eventbrite etkinliği oluşturun.

Bir Facebook etkinliği oluşturduğunuzda, onu takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Böylece bölgenizdeki olayları aradıklarında tüketiciler için etkinlikler bölümünde de görünecektir. Eventbrite, aynı şeyi yapacak; işinizi hiç duymamış olabilecek kişileri etkinliğinizden haberdar edecektir.

3. Daha iyi bir sosyal medya stratejisi oluşturma zamanı

@startup

Artık yıl 2018 ve sosyal medyadan kaçamazsınız.

Artık neredeyse herkes sosyal medya kullanıyor. En azından küçük işletmelerinizin işletme bilgileri ve saatleri ile güncel kalabileceğiniz bir Facebook sayfası olmalıdır. İşletmenizi tüketicilerin gözünde taze tutmak için düzenli olarak (en az haftada birkaç kez) yayın yapmalısınız. Ancak endüstrinize ve tipik müşterinize bağlı olarak Instagram, Twitter, Linkedin ve Pinterest’i de düşünmelisiniz. Sosyal medya mesajlarınızı her bir sosyal platforma uyarladığınızdan emin olun. Tüketiciler, kullandıkları sosyal medya platformu için özel mesajlar görmek ister.

4. Facebook reklamlarını deneyin

@linkedin

Küçük işletmelerinizi daha fazla müşteriye sunmaya hazır mısınız? Facebook bunun tam da yeri. Facebook, yerel farkındalığın artırılmasına, ziyaretçilerin hedeflenen açılış sayfalarına yönlendirilmesine ve hatta daha fazla takipçiye sahip olmanıza yardımcı olmak için kullanılabilecek birçok reklam türüne sahiptir. Hedefiniz ne olursa olsun, muhtemelen sizin için işe yarayan bir Facebook reklamı türü vardır.

5. Canlı yayına bir şans verin

@stickermule

Canlı akış, işletme pazarlama stratejinize bir insan unsuru eklemek için harika bir yoldur. Örneğin; müşterileriniz işinizde bir sahne arkasına bakarsa ve bu arada yeni ürünler, hizmetler veya promosyonları da gösterebilirseniz, bu durum müşteriyle daha kişisel bir düzeyde bağ kurmanızı sağlar.

Ve bir bonus olarak, Facebook veya Instagram’da canlı yayın yaparsanız takipçileriniz sizden canlı olduğunuzu bildiren bir bildirim alacak ve böylece videonuz bitmeden sizi izlemesi gerekecek.

6. Google My Business Listing için video ekle

Google, kısa bir süre önce işletme sahiplerinin listelemelerine video ekleyebileceğini açıkladı. Bu, işletmenizin videolarının Google girişinizdeki fotoğraflarda gösterileceği ve müşterilerin karar vermeden önce işletmeniz hakkında neler görebileceğini daha fazla kontrol edebileceği anlamına geliyor. Ayrıca tereddütleri azaltmak veya genel müşteri sorularını cevaplamak için harika bir yer! Bu nedenle, kullanıcıların işletmenizi biraz daha iyi tanımasına yardımcı olacak bilgilendirici videolarınız varsa bunları Google girişinize ekleyin.

Bu ciddi rekabet dünyasında sizi üst sıralara yükseltecek dijital pazarlama fikirlerini sunduk. Adımları etkili ve doğru bir şekilde ilerletirseniz; hedef kitlenize kolayca ulaşabilir, potansiyel müşterilerinizi daha hızlı tanıyabilir ve küçük dediğiniz işletmenizi büyütecek bir yol bulabilirsiniz.

En başında da söylediğimiz gibi yıl 2018 ama henüz o kadar da geç değil…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar