Küçük İşletmeler için Dijital Pazarlama Fikirleri – 1

dijital pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Yıl 2018 ve şimdiye kadar küçük işletmeleriniz için herhangi bir dijital pazarlama stratejisi planlamadıysanız, rekabetin arkasındasınız demektir. Bu nedenle işinizi doğru yönde yönlendirmeniz için gereken bu dijital pazarlama fikirlerini bir araya getirdik. Bu yıl ve ilerideki zaman içerisinde, rekabette işinizi öne çıkaracak bazı önemli dijital pazarlama stratejilerini öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

1. Yerel arama pazarlaması

@tranmau

Hiçbir şey, küçük işletmeler için sağlam bir yerel arama pazarlama stratejisine rakip değildir. Yerel arama pazarlaması, işletmenizin girişimlerini optimize etmekten oluşur böylece ilgili yerel aramalarda görünürsünüz. Yerel arama optimizasyonunda pek çok unsur var ancak doğru yapıldığı zaman işinizi en iyi konuma yerleştirebilir bu sayede yerel tüketicilerin ürünlerinize veya hizmetlerinize ihtiyaç duyduklarında size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

2. İnsanlar ve arama motorları için web sitenizi optimize edin

@igormiske

Küçük işletmenizin web sitesi hala eski zamanlardan kalma mı?

Şimdi bunu düzeltme zamanı. Yıl 2018 ve tüketiciler sabırsız ve anında sonuç almak istiyor. Web sitenizin tasarımı eski, kendisi yavaş veya kullanması kafa karıştırıcıysa tüketiciler sitenizi hemen terk edeceğinden emin olabilirsiniz. Bunun yerine web sitenizin hızla yüklendiğinden ve sitenizde gezinmenin kolay olduğundan emin olun. Müşteriye ne yapmaları gerektiğini anlatan net harekete geçirici mesajlar da eklemeyi unutmayın.

Mobil optimizasyon da son derece önemlidir, web siteniz mobil cihazlar için optimize edilmemişse Google, web sitenizi cezalandırır.

3. Linkinizi başka web siteler ile bağdaştırın

@ilyapavlov

Bağlantı kurma, Google gibi arama motorlarına web sitenizin popüler olduğunu göstermenin harika bir yoludur. Doğru şekilde bağlantı kurarsanız, Google’a işletmelerinizin web sitelerinin yüksek kaliteli olduğunu kanıtlarsınız. Böylece bir aramada rahatça üst sıralarda görünebilirsiniz. Bir blog için konuk yazı yazarsanız, web sitenize bağlamaya istekli olan yerel işletme sahiplerini ve blog yazarlarını bulabilirsiniz.

Özel bir tanıtımınız veya etkinliğiniz varsa da web sitenize bağlantı veren bir makale yayınlayabilecek yerel haber sitelerinde duyurmayı unutmayın.

4. Anahtar kelimelerden yararlanın

@pedronogueira

Anahtar kelime araştırması, her işletme için dijital pazarlama stratejisinin zorunlu bir parçası olmalıdır. İşletmenizin anahtar kelimelerini çok şey için kullanabilirsiniz. Ayrıca kullanıcılarınızın işletmenizin ürün ve hizmetlerini aramak için hangi terimleri kullandığını tam olarak öğrenmek için harika bir yoldur. Alakalı anahtar kelimeleri bulmak için Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı veya Google Trends‘i kullanabilirsiniz.

Ardından bu anahtar kelimeleri web sitenizin sayfalarına ekleyebilir (içeriğinizin içinde mantıklı olmasını sağlamaya çalışın) veya blog yayınlarına ekleyebilirsiniz.

5. E-posta adreslerini isteyin

@mathyas

Bir perakende mağazasında kasiyer bize e-posta adresimizi hiç sormadı. Peki ya dijitalde? Dijitalde bu işlem çok kolay, giriş veya çıkışlarda müşterilerinizi e-posta adreslerini isteyin. Müşterinin e-posta adresini aldıktan sonra onlara yeni promosyonlar, özel ürünler ve diğer ürünleriniz hakkında bilgi vermek için mail gönderebilirsiniz.

Ayrıca bu mailleri, dijital ortamda daha fazla yorum almak içinde kullanabilirsiniz. Bu yorumlar yerel arama sonuçlarında ön plana çıkmanıza yardımcı olabilir veya müşterilerin işletmenizde daha fazla para harcamalarını sağlayabilir. Bu basit adımı atlamayı gerçekten göze alamazsınız. E-postaları toplamaya başlayın ve işletmenize rekabette öne çıkması gereken desteği verin.

6. Çevrimiçi itibarınızı izleyin

@avirichards

İtibar yönetiminde sadece büyük markaların değil, küçük işletmelerin müşterilerinin onlar hakkında ne söylediklerini de bilmeleri gerekir. İşiniz için bir Google uyarısı oluşturun ve bu sayede sizden bahseden yeni makalelerin ne zaman yayınlandığını öğrenin. Sosyal medya izleme araçlarını da unutmayın.

Diyalogların farkında olursanız; konuşmanın bir parçası olabilir, ortaya çıkan sorunları giderebilir ve işletmenizin itibarını olabildiğince iyileştirebilirsiniz. Ayrıca, müşterilerin işletmeler hakkında şikayet ettikleri nedenlerin farkında olmalısınız. Böylece kendinizi halkın tepkisinden koruyabilirsiniz.

Yazımızın devamı için takipte kalın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar