Bir Konsept Tasarım Fikri: Super Mario Bros. Bar

super mario bar

Paylaşmayı unutmayın.

Çocukken hepimizin bir prensesi kurtarmak için tuğlaları kırmaya çalıştığı olmuştur. Bu oyun tutkusu yaşla doğru orantılı olarak bazen bir prensesi kurtarmak, bazen bir futbol kulübü satın alıp onu yönetmek, bazen de dünya şehirlerinde otomobil yarışı yapmak olabilir. Oyun karakterlerinin figürleri, kıyafetleri, çıkartmaları vs. yetmedi çok oyunculu oyunların oyuncuları buluştu; tema partileri düzenlendi. Oyun endüstrisi bu kadar ilerlemişken haliyle farklı kurgular da karşımıza çıkmaya başladı.

Bunun güzel bir örneği olarak Washington D.C’deki “The Cherry Blossom Pub” bu baharda misafirlerini pek çoğumuzun çocukluk kahramanlarından olan Super Mario teması ile karşıladı. Bahar aylarında Washington ile özdeşleşen kiraz çiçekleri görüntüsünden de vazgeçmeyen mekan; kiraz çiçeklerini Super Mario ile geçişli bir hale getirdi. Her iki temanın da kendisine ait bir duvarı olsa da temalar birbirleriyle bağlantılı öğeler ve bir kapı ile birleşiyorlar.

cherry blossom pub consept

@hellow

Soft pembe bir atmosferin hakim olduğu Japon temasında; kiraz çiçekleri, büyük origami bir avize ve Japon kedi figürleri ile süslenmiş duvarlar bulunuyor.

süper mario pub

@FarahSkeiky

Mantar Krallığı’nda ise yeşil boru hatları, tavandan sarkan mantar ve yıldızlar yer alıyor. Dekorda oyunda bizi heyecanladıran gizemli kutulara yer vermeyi de ihmal etmemişler. Her karakterin 1980’lerden bir oyuncuyu canlandırdığı Mantar Krallığı’nda oyunun kötü karakteri Kral Koopa’ya da yer ayrılmış. Menüde yer alan “Princess is in Another Castle” ve “King Koopa Cup” isimli kokteyller de sevdiğimiz Super Mario oyununa adeta bir selam niteliğinde.

Bu deneyimi bu denli içsel yapan şey ise, hem alışılan hem de özlenilen iki değeri birleştirmiş olması diyebiliriz. Ayrıca ikisi de birbirinden hem ayrı hem de bir araya geldiğinde bir bütün olacak şekilde kurgulandığı için çok başarılı bir tema çıkmış ortaya.

Meraklıları Şimdiden Kuyrukta Yerini Aldı!

Bu deneyimi yaşamak ve kiraz çiçeklerinin arasında prensesi kurtarmak isteyenler, mekanın açılışından 2 saat öncesi itibariyle mekanın kapısındaydı ve kimsenin bu durumdan şikayetçi olmadığını söylemek mümkün.

https://www.instagram.com/p/BS4TqYvjjH5/?tagged=mariobar

Aksine bu konsept bar deneyimini yaşayan herkesin mekandan son derece memnun ayrıldığı Instagram paylaşımlarından da anlaşılıyor.

https://www.instagram.com/p/BRE1T-3DN7b/?tagged=mariobar

https://www.instagram.com/p/BS8vi0Vlo0A/?tagged=supermariobar

Sıradan bir mahalle barı olan The Cherry Blossom Pub, bu temayla birlikte marka imajını yeniden oluşturmuş. İçimizdeki çocuğa seslenmeye çalışan ayrıntılar, bunun başarılı bir kurgu olduğunu hissettiriyor. Ayrıca nostaljik bir oyunun temasının çok katılımcı ile canlandırılmasının 5 duyuyu birden harekete geçirdiğini söylemek doğru olacaktır. Cherry Blossom Pub’ın bu girişimi dünyadaki rakiplerine ilham verecek mi hep birlikte göreceğiz!

Yerinde Göremeyenler İçin “Yerinden Gör” videosunu hemen bu satırların altında bulabilirsiniz.

Bu konu bizlere blogumuzda daha önce yayınlanmış olan “Markaların Beş Duyu Organı” başlıklı yazısını anımsattı. Sizlerin de okumasını tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar