Kim Bu Marvel Kahramanları?

marvel karakterleri

Paylaşmayı unutmayın.

Marvel’ın yaratmış olduğu evrende kaybolmayı sevmeyenimiz var mı? Çizgi romanlarla başlayan serüvenin sinemaya taşınmasıyla günümüzde teknolojinin geldiği nokta da düşünülünce sevmeyenimiz yoktur sanıyoruz. İyisiyle kötüsüyle bu kahramanların dünyalarına dalıp gitmek, onların mücadelelerine ortak olmak bizlere kuşkusuz iyi geliyor. Güldürüyorlar, geriyorlar ve heyecanlandırıyorlar. Evet, üzdükleri de oluyor. Kısacası seviyoruz! Hal böyleyken ve halihazırda Avengers Infinity War sinema salonlarını sallıyorken biz de elimizden geldiğince Marvel karakterlerini daha yakından tanımanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Filmler üzerinden gidelim ve beyaz perdede izlemiş olduğumuz Marvel kahramanlarına yakından bir bakalım!

Ladies first!

Black Widow

Dünyanın en büyük casuslarından biri! Gerçek adı Natasha Romanova’dır. Kılık değiştirmede üzerine tanımıyoruz! Başlangıçta bir Rus ajanı olarak ortaya çıkıp Iron Man’e karşı savaşmıştır. Sonrasında Amerika’ya kaçıp S.H.I.E.L.D. için çalışmaya başlamış ve Avengers ekibine katılmıştır.

black widow kimdir

@walldevil

Biyoteknoloji ve psikolojik güçlendirmelerle çok yavaş yaşlanmış ve uzun yıllar genç kalmıştır. Hastalıkları ve yaralanmaları çok çabuk iyileşir. Vücudundaki al yuvarlar vücuda giren yabancı mikropları anında bastırır ve Natasha’yı yenilmez kılar. Zekası çok üstündür ve zihni kolay kolay kontrol edilemez. Bileğinde 30.000 voltluk elektrostatik enerji dalgaları atan Widow’s Bite olarak adlandırılan silahları taşır. Kemerinde de çeşitli ekipmanları vardır.

Marvel solo filminin çekileceğini açıklamıştır. Scarlett Johansson’lı filmi heyecanla bekliyoruz!

Scarlet Witch

Gerçek adı Wanda Maximoff’tur. Quicksilver’ın ikiz kardeşidir. İlk kez X-Men’in dördüncü filminde karşımıza çıkmıştır. Enerji manipülasyonu konusunda yetenekli bir mutant olarak doğmuştur. Doğumu sırasında bir kaos büyüsü ile donatılmıştır.

Scarlet Witch kimdir

@assets2.ignimgs

Kaos büyüsü, sınırları neredeyse olmayan, bilinen tüm gerçekliği bir anda silip yeniden yazabilecek güçte ve kontrolü de oldukça zor bir büyü çeşididir. Scarlet Witch, zamanla bilinçsiz veya yarı bilinçli bir şekilde gerçekliği bükme, maddelerin formunu değiştirme ve yaşananları yeniden yazmaya kalkışmış ve bu yüzden dünyanın dengesini oldukça değiştirmiştir. Wanda Maximoff Avengers’a katılmış ve bir süre sonra grubun üyelerinden Vision’a yakınlık duymuş ve ikili evlenmiştir. Gücünün anlamını tam olarak bilmemektedir.

Solo filmi yoktur ancak Avengers ve X- Men filmlerinde karşımıza çıkmaktadır.

Gamora

Zen-Whoberi ırkının sonuncusu olan Gamora, Thanos tarafından evlat edinilmiş ve bir suikastçı olarak yetiştirilmiştir. Algıları değiştirilse de Gamora, üvey babasını karşısına alarak muhtaçlara yardım etmek için yeteneklerini kullanmaktadır.

gamora kimdir

@wallpapersite

Önceleri Annihilation Wave’de bir kıdemli olan Gamora, sonrasında Galaksinin Koruyucuları ile birlikte seyahat etmektedir ve “Evrendeki En Tehlikeli Kadın” olarak bilinmektedir.

Guardians of the Galaxy Vol. 1 ve Vol. 2 filmleri ile Avengers: Infinitiy War filmleri ile karşımıza çıkmıştır.

And gentlemen!

Iron Man

Grubun yaramaz çocuğu! Ukala tavırları ile bizleri her zaman güldürmeyi başarıyor. Gerçek ismi Tony Stark. Ekibin finansmanı ve yüksek teknolojili ürünlerin sağlayıcısıdır.

iron manin güçleri

@3.bp.blogspot

Kalbine yakın bir noktaya bir şarapnel parçası saplanan Tony Stark, dünyaca ünlü fizikçi Ho Yinsen ile karşılaşır. Vücuduna saplanan şarapnel parçasının kalbine ilerlemesini durdurmak için bir manyetik alan jeneratörü yaparlar ve sonrasında ilk gerçek Iron Man zırhı doğmuş olur. (Detaylar için adres ilk Iron Man filmi 😊)

Iron Man üçlemesi ile beyaz perdede solo filmleri çıktı.

Thor

Asgardlı tanrıların efendisi Odin’in oğlu! Gerçek adı Thor Odinson’dur. Dünya’da Norveç’te küçük bir mağarada doğmuştur. Şimşek tanrısıdır ve Mjolnir adlı bir çekici vardır.

thorun güçleri

@frpnet

Odin ve Gaea’nın oğlu olarak Thor’un gücü, dayanıklılığı ve yaralanmaya karşı direnci onun süper insan ırkının büyük çoğunluğundan daha fazladır. Asgard Efendisi olarak Thor, Odinforce’a sahiptir ve bu da onun tüm yeteneklerini artırarak kozmik ve mistik enerjilerin neredeyse sonsuz kaynaklarına girmesini sağlamıştır. Birazcık spoiler olacak belki ancak son Avengers filminde söylediğine göre kendisi 1000 yaşında!

Thor, Thor: The Dark World ve Thor: Ragnrok olmak üzere şu an üç solo filmi bulunuyor.

Captain America

Genç kalmayı başaran mağrur bir delikanlı! Steve Rogers, Amerika’nın tek kişilik ordusu olmak için süper asker serüvenini üstlenmiştir.

kaptan amerikanın güçleri

@the-peak

Kaptan Amerika, fiziksel olarak kırılgan ve aciz bir durumda olan Steve Rogers’ın, deneysel bir serumla kusursuz bir insan formu haline gelmesiyle doğmuştur. Amerikan bayrağı motifini taşıyan bir kostüm giyer ve düşmanlarına fırlattığı yok edilemez maddeden yapılmış bir kalkana sahiptir. S.H.I.E.L.D. tarafından özel olarak tasarlanan bir motosikleti ve savaş karavanı vardır.

Beyaz perdede Captain America: The First Avenger, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War solo filmleri bulunmaktadır.

Hulk

Avengers ekibinin asi çocuğu! Gerçek adı Robert Bruce Banner. Bruce, oldukça sakin bir mizaca sahiptir ancak bir gencin hayatını kurtarmak isterken maruz kaldığı gama bombası patlamasıyla mizacına zıt bir karakter olan Hulk’a dönüşür. Bruce’un stres altında olmaması gerekmektedir. Belki de olması!

hulkun güçleri

@7-themes

Hulk, gücünü öfkeden alır ve bu nedenle gücü sınırsızdır. Öfke düzeyi arttıkça onun gücü de artar. Hulk, hareket ederken sıçrar çünkü koşusu sırasında zeminde tahribe yol açar. Bir kez Dünya çevresinde sıçrayarak yörüngeye ulaştığı bilinmektedir. Hulk ellerini çırparak bir şok dalgası yaratabilir. Kaldırmanın imkansız olduğu nesneleri kaldırabilir ve fırlatabilir. Hulk’un akciğerlerinde su altında nefes almasına ve hızla hareket etmesine olanak veren özel bir bez bulunur. Birçok duruma karşı dayanıklılığı bulunur ve süper insan dayanıklılığına sahiptir.

Hulk ve The Incredible Hulk solo filmleri bulunmaktadır.

Spider – Man

Gerçek ismi Peter Benjamin Parker olan Örümcek Adam, bir radyoaktif örümcek tarafından ısırılmış ve onun hızını ve güçlerini kazanmıştır. Spider-Man ismini alan Peter, yeni yeteneklerini kullanarak bir kariyere başlamayı umut etmiştir. Sonrasında büyük güçle birlikte büyük bir sorumluluk geldiğini öğrenen Spidey, insanlara yardım etmek için yetkilerini kullanma sözü vermiştir. Go tiger!

spider manin güçleri

@lwlcdn.lwlies

Peter, birçok yüzeye yapışabilir, süper insan gücüne sahiptir ve normal bir insandan yaklaşık on beş kat daha çeviktir. Sahip olduğu örümcek hisleri, otonomik refleksleri bilincini kaybetmemesi koşulu ile ona bir erken uyarı tespit sistemi sağlar.

Spider – Man, Spider – Man 2, The Amazing Spider-Man ve Spider-Man: Homecoming solo filmleridir.

Doctor Strange

Doktor Stephen Strange, egosu ve para hırsı en az mesleki yetenekleri kadar büyük olan, başarılı bir cerrahtır. Geçirdiği bir otomobil kazasında elleri hasar görür ve tedavi edilemez hale gelir. Böylece hayatı da dibe doğru yol alır. Tesadüfi olarak her şeyi iyileştirebilen “Ancient One”ı duyar ve Himalayalar’a giderek onu bulur. Ancient One tarafından öğrenci olarak kabul edilir ve büyücülük serüveni başlar. Ancient One’ın ölümü üzerine Yüce Büyücü unvanını taşıyan, dünyanın en güçlü büyücüsü olur ve tapınağın koruyuculuğunu üstlenir.

doktor strange güçleri

@i0.wp

Strange’in en ünlü ekipmanları uçmasını sağlayan Cloak of Levitation, ak büyüleri öğrendiği Book of Vishanti, kötü niyetli büyüleri etkisiz hale getirebilen Eye of Agamotto ve öngörü yapmasını sağlayan bir kristal küre olan Orb of Agamotto‘dur.

Doctor Strange adlı bir solo filmi vardır ve Infinity War‘da karşımıza çıkmıştır.

Ant – Man

Hınzır atom karınca! Ant –Man karakterinin doğuşu Dr. Henry Pym ile olmuştur. Manyetik alanlar aracılığıyla atomaltı parçacık grubunu manipüle edebileceğini keşfeden Pym, yaptığı serumları kendi üzerinde denedi ve bir karınca büyüklüğüne ulaşabileceğini keşfetti. İstediğinde küçülüp istediğinde normal boyuta gelmesini sağlayan bir karışım buldu. Karıncalarla iletişim kurabilmek için de bir kask icat etti.

ant man ın güçleri

@allmovies4

Dr. Henry Pym Ant Man kimliğini bırakınca eski bir sabıkalı olan Scott Lang kızını kurtarmak için kostumü çalar ve onun yerine geçer. Zamanla Pym’in güvenini kazanan Scott, kahramanlar arasındaki yerini alır.

2015 yapımı Ant – Man adlı bir solo filmi bulunmaktadır. Ant-Man and the Wasp isimli yeni filminin fragmanı da yayınlandı!

Vision

Ultron tarafından Avengers’a karşı yaratılmıştır. Sonraları Avengers ekibine hayranlık duymaya başlar ve onlara katılır. Ultron ile düşman olur. Sentetik malzemeden yapılan Vision, alnındaki taş ile güneş enerjisini çekerek çalışır. Bu enerjiyi dışa vurarak silah olarak da kullanır.

marvel vision un güçleri

@i.pinimg

İnsan üstü reflekslere, hıza, dayanıklılığa ve güce sahiptir. İnsan üstü analitik zekaya sahiptir, çok hızlı şekilde bilgileri doğru şekilde işleyip hesaplamalar yapabilir. Scarlet Witch ile evlidir.

Solo filmi yoktur ancak Avengers filmlerinde karşımıza çıkmaktadır.

Kötü adamsız süper kahraman filmi mi olur! İşte kötüler…

Loki

Gerçek adı Loki Laufeyson’dur. Asgardlı Thor’un erkek kardeşi! (Eminiz adının böyle anılması pek hoşuna gitmiyordur.) Sevilen kötülerden desek yanılmış olur muyuz?

Loki'nin güçleri

@throwbackthorsday

İnsanlara göre üstün fiziksel yeteneklere ve artan bir yaşam süresine sahiptir. Süper insan gücündedir ve dünyevi hastalıklara karşı bağışıklığa sahiptir. O belki de Asgard’ın en güçlü büyücüsüdür!

Şekil değiştirme, astral projeksiyon, moleküler düzenlemeler, büyülü enerji patlamaları, illüzyon dökümü, uçuş, telepati, hipnoz ve teleportasyon gibi büyülü yeteneklere sahiptir. Fiziksel hasarlara karşı dirençli olan Loki, kendi başı da dahil kesilmiş uzuvları vücuda yeniden kazandırabilir. Loki, boyutlar arasında geçitler açarak kendisini ya da diğer nesneleri evrenler arasında taşıyabilir. Çoğu zaman da Asgar ve Dünya arasında bir geçit kullanır.

Solo filmi olmasa da Thor ve Avengers filmlerinde severek izleriz!

Thanos

Deli Titan Thanos! Saturn’ün en büyük uydusu olan Titan’da Mentor ve Sui-San’ın oğlu olarak dünyaya gelmiş bir Eternal’dir. Ancak Eternal’ler arasında “Deviant Sendromu” adı verilen bir mutasyonla doğmuştur. Yani Deviant geni taşımaktadır. Ancak asla dışlanmamış ve benimsenmiştir.

thanos un güçleri

@geekrobats

Sevilen bir karakter iken ölümü acı bir şekilde tecrübe etmesi ile nihilizme yönelir. Ölümü çözmek için önce hayvanlar sonrasında Eternal’ler üzerinde deneyler yapmaya başlar. Annesini öldürdükten sonra bunu bırakır ve gezegeni terk ederek korsanlarla seyahat etmeye başlar. Birçok gezegende farklı ırktan kadınlardan birçok çocuğu olur. Ancak gerçek aşkı Mistress Death’i kazanabilmek için Titan’a döner; evli olduğu tüm kadınları ve çocuklarını öldürür. Gerçek aşkının aslında ölüm olduğunu anlayan Thanos, büyük bir katliam yapar ve bunu sürdürür.

Thanos, sendromu sebebiyle Titanlı Eternal’lerin en güçlüsüdür ve kozmik seviyede bir tehdittir. Fiziksel dayanıklılığı da neredeyse her türlü darbeyi kolaylıkla karşılayabilir. Kozmik ışın, telepati, atomik seviyede maddelere müdahale etme gücüne sahiptir.

Infinity War Part I’de tozu dumana katmıştır, diyelim daha fazla spoiler vermeyelim.

Ultron

Avengers’ın kurucularından Dr. Henry Pym’in kendi beyin dalgalarını kullanarak yarattığı bir robottur. Ultron, Henry Pym’in gelecekte aklını oynatacak dengesiz beyin dalgalarını alarak verileri işleme yeteneği çok daha yüksek olduğu için olumsuz karakter gelişim sürecini hızlandırmış ve bir caniye dönüşmüştür.

marvel ultronun güçleri

@geekrobats

Ultron, deha seviyesinde bir zekaya ayrıca da süper-insan seviyesinde güç, hız ve dayanıklılığa sahiptir ve ses ötesi hızlarda uçabilir. Avuç içlerine yerleştirilmiş çeşitli enerji ışınları ile kurbanlarına felç edici ışınlar ateşleyebilir yanı sıra hipnoz ve zihin kontrolü yapabilir. Ek olarak da adamantium alaşımından yapılan gövdesini kendi kendine tamir edebilir.

Gager

Belki bir Marvel kahramanı değil ama en az onlar kadar meydan okuma gücüne sahip bir ekip tanıyoruz. 

 

BONUS:

Olmadı yapamadık, çok sevdiğimiz Rocket Raccoon ve Groot’tan bahsetmeden gidemedik!

Türünün son örneği olan Rocket, büyük silahlara karşı bir tutkuya sahiptir ve uzman bir nişancıdır. Kree tarafından ele geçirildikten sonra Rocket, Galaksi’nin Koruyucularını kurmak için Star-Lord ve diğerleri ile bir araya gelir. Galaksiyi dolaşarak muhtaçlara yardım ederler. Esaslı bir hızsız olduğunu da söylememiz lazım!

rocket raccoon ve groot

@vignette.wikia.nocookie

Hodor misali yalnızca “I am Groot” diyerek gönüllerimize taht kuran Groot, Planet x’ten bir beingtir. Bilim insanı Leslie Evans ve kız arkadaşı tarafından gökyüzünden düşerken görülmüş ve dünyaya gelişi bu şekilde olmuştur. Cismi araştıran Evans, onun sadece bir obje olmadığını canlı olduğunu fark eder. Groot, ahşap ve tahta gibi maddeleri emerek vücudunu büyüterek dev bir yaratığa dönüşebilir. Ağaçları kontrol edebilir, onları kökünden sökerek zırh ve silahlara dönüştürebilir. Ayrıca bebek Groot’un çok iyi dans ettiğini de söylememiz lazım!

Sözü kısa tutmak istesek de ne mümkün! Marvel evreni gerçekten sınırsız ve tek bir yazıya sığdırılamayacak kadar detaylı. Bu yüzden umuyoruz sizleri çok sıkmadık ve ele aldığımız kahramanların merak edilen yanlarını aktarabildik.

Macerayla kalın!

Ayrıca Galaksi’nin Koruyucuları’nı ve Doritos’u seviyorsanız Galaksinin Koruyucuları Doritos’u Kurtarabilecek Mi? yazımıza da bir göz atmalısınız!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar