Kaset Kullanılarak Yapılmış Retro Film Afişleri

kaset

Paylaşmayı unutmayın.

Teyp kasetlerini hatırlıyor musunuz? Daha doğrusu teypten kasetle müzik dinlemiş miydiniz hiç? Hani şu öncesinde CD, sonrasında ise Mp3 çalarlar çıkmadan önce tabii plaklardan sonraya tekabül de ediyor.😊 Yazıyı okuyanlarımızdan bazıları bir iç çekti belki ve bazılarımız da o döneme yetişemese de ilgi duyup kasetten müzik dinledi. Kimimizin gururla bahsettiği bir kaset koleksiyonu var belki de…

Doğru söyleyin “Sana kaset koleksiyonumu göstermemi ister misin?” dediğiniz birileri oldu mu hiç? Peki, oralara girmiyoruz ve asıl konumuza geliyoruz.

Nostaljiyi seviyor olsa gerek Jordan Bolton isimli bir sanatçı teyp kasetlerini kullanarak günümüz film ve TV dizilerinin afişleri için retro tarzda alternatif tasarımlar gerçekleştirmiş. Hazır Oscars için gün sayıyorken bu çalışmaları sizlerle paylaşmamızın iyi bir fikir olduğunu düşündük. Kasetlerde kullanılan renk paletleri ve yazı tipleri ise ait olduğu yapımın tarzını yansıtıyor.

Öyleyse hem filmlere hem de afişlere bir göz atalım!

1 – Call Me By Your Name

2017 yapımı olan film 90. Oscar Ödülleri’nde “En İyi Film” dalında aday. Kendisine şans diliyoruz.

call me by your name

@creativeboom

2 – Lady Bird

2017 yapımı olan bu film de bu sene “En İyi Film” dalında aday. Ona da başarılar dileyelim.

lady bird

@creativeboom

3 – Guardians of the Galaxy

İlk filmi 2014’te yayınlanan film Vol. 2 şeklinde 2017’de biz izleyicileri ile buluşmuş, filmin tanıtımı için Doritos’un sınırlı sayıda müzik çalarlı paketleri olay olmuştu. Film 90. Oscar Ödülleri’nde “En İyi Görsel Efekt” dalında aday. Başarılar diliyoruz.

guardians of the galaxy

@creativeboom

4 – Her

2013 yapımı olan drama – romantik türündeki film renk seçimi, atmosferi ve Scarlett Johansson’un sesi ile ilgimizi çekmeyi başarmıştı. Film 2014’te “En İyi Özgün Senaryo” ödülünü almıştı. Müzikleri ile de dikkat çekiciydi.

her

@creativeboom

5 – The Life Aquatic with Steve Zissou

En az bir Wes Anderson filmi izlemişseniz bu filmi ayırt etmeniz çok kolay olacaktır. Konusu, oyunculukları, renk seçimleri ile adeta “Ben Wes Anderson filmiyim” demektedir. Bill Murray de yönetmenin vazgeçilmezlerinden biri. 2004 yapımı film “Amerikan Kostüm Tasarımcıları Birliği Çağdaş Film Dalında En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü” sahibi.

suda yaşam wes anderson

@creativeboom

6 – The Perks of Being a Wallflower

Türkçeye “Saksı Olmanın Faydaları” olarak çevrilen 2012 yapımı film lise hayatını mercek altına alıyor. Elbette başrolde saksı var! Film müzikleri ile de dikkat çekiyor.

saksı olmanın faydaları alternatif afiş

@creativeboom

7 – Stranger Things

Son olarak da ortalığı kasıp kavuran bir TV dizisi var. İzleyici karşısına çıkması ile onları etkisi altına alması bir oldu ve evet oyuncular dizi ile birlikte büyüyorlar! Dizinin Emmy ödülleri bulunuyor.

stranger things alternatif afiş

@@creativeboom

Filmler ve de afişleri ilginizi çekiyorsa Orijinallerinden Daha Cool Alternatif Film Afişleri yazımızı da okumanızı öneririz.

Sanattan, sinemadan uzak kalmamanız dileklerimizle!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar