Kartondan Demo Gözlük: Quattrocento

Quattrocento karton gözlük

Paylaşmayı unutmayın.

Denemeden Almam!

Neredeyse her şeyin dijitalleştiği günümüzde online alışveriş birçok tüketici tarafından tercih edilen bir deneyim halini alıyor. Çoğu zaman konfor alanımızı terk etmek istemiyoruz ve online alışveriş imdadımıza yetişiyor. Ancak bu noktada aksesuar ve giyim alışverişlerinde satın almadan önce ürünü denemek, üstümüzde görmek gibi ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Tabii ki de bu tarz ürünleri denemeden almak da bir risk taşıyor. Ya bu riski alacaksınız ya da -halihazırda kendimizi Photoshoplamaya alışmışken- Photoshop’la kesip biçecek kendi üzerinize yapıştıracaksınız. Tabii bu da ne kadar fayda eder tartışılır!

güneş gözlük denemek

@katarzynakos

Peki böyle bir durumla karşılaştığınızda ürün denemeniz için kapınıza kadar getiriliyor olsa? “Daha ne isterim ki!” dediğinizi duyar gibiyiz.

Öyleyse şimdi bir düşünelim, “Kesinlikle denemeden almam” diyebileceğimiz aksesuar hangisi olabilir? Eminim birçoğumuz bu cevabı verirdik: Gözlük.

Özellikle de “Benim yüzüm çok büyük, Squirtle‘a dönerim ben, asla denemeden almam” diyenlerdenseniz…

Online satış yapan gözlük şirketleri bu sorunun üstesinden gelmek için deneme çerçeveleri çıkarmışlardır. Fakat çerçeveleri üretmek de gönder-al yapmak da oldukça maliyetli olmuş. Bu durumdan kurtulmak isteyen bir firma, dahiyane bir fikre imza attı: Quattrocento.

Online satış yapan, el yapımı tasarım gözlükler üreten İtalyan gözlük markası Quattrocento, tüketicilerin beğenmediklerinde geri göndermek zorunda olacakları gerçek çerçeveler yerine onların kartondan yapılmış simülasyonlarını gönderme fikrini hayata geçirdi.

Nereden Geldi Bu İlham?

Quattrocento da Adgager gibi tüketicilerinin fikrine önem vermiş gibi görünüyor.

gökkuşağı gözlük

@Counselling

Şöyle ki; Quattrocento’ya bu ilhamı veren bir müşterisi olmuş. Online mağazada beğendiği bir gözlüğün birebir boyutunda çıktısını almak isteyen müşteri, firmayı arayarak sitedeki gözlüğün ölçülerini istemiş. Bunun üzerine Quattrocento’nun kurucu ortaklarından biri olan Eugenio Pugliese‘nin aklına “Neden biz de karton gözlükler yapmayalım?” şeklinde bir fikir gelmiş ve yapmışlar da.

Peki Quattrocento Müşterilerine Ne Diyor?

Quattrocento’nun müşterilerine söylediği şu: “Size beğendiğiniz modelleri denemeniz ve değerlendirebilmeniz için gerçek çerçeveleri göndermek yerine onların kartondan yapılmış birebir kopyası olan en fazla beş karton çerçeveyi ücretsiz gönderiyoruz.”

Aynısı Olur Mu Hiç?

Quattrocento’nun bu fikri “Karton gözlük, gerçeğinin yerini ne kadar tutabilir ki?” şeklinde bir düşünceye sebep olabilir, ancak hiç fikir edinmemiş olmaktan iyidir diye de düşündürüyor. Karton çerçeveler temelde gerçek gözlüklerle aynı izlenimi verecek ve tüketicinin stil açısından ürünün kendisine uygun olup olmadığını test etmesini sağlayacaktır.

kartondan demo gözlük

@Quattrocento

Quattrocento cephesinden bakıldığında da bu durum ona maliyet olarak bir hayli tasarruf sağlayacaktır. Şirket stoklaması gereken envanter miktarını sınırlayarak ve de iade nakliyelerinin masrafından kurtularak oldukça tasarruf edecektir.

Quattrocento’nun yaşayacağı tek sorun, diğer online satış yapan gözlük markalarının bu fikri kolayca kopyalayabilmeleri gibi görünüyor.

Quattrocento

@Quattrocento

Birer tüketici olarak biz bu fikri pek beğendik. Sizin de beğeneceğinizi umuyoruz. Bu işi yapanlar da beğenmiş olmalılar. Çünkü maliyeti oldukça düşük ve dertsiz bir iş. Düşünsenize iade garantisini düşünmek zorunda değilsiniz, ürüne bir zarar gelip gelmediğini düşünmek zorunda da değilsiniz. Yalnızca kartondan yapılmış beş gözlük çerçevesini zarfa koyup yolluyorsunuz…

Son olarak söylemeliyiz ki beş karton çerçeveye sahip olmak için bile sipariş oluşturmaya değer gibi görünüyor.

Demo gözlüklerin reklam videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

BONUS: 

Quattrocento örneği markaların potansiyel müşterilerini tüketicilerine çevirmesi yönündeki iletişiminin ne denli önemli olduğunu ve bu gibi marka-tüketici etkileşimini sağlayan Adgager gibi platformların ne kadar gerekli olduğunu gösteren çok güzel bir örnek.

Adgager ve biz Gagerlar tam da bunun için varız: tüketici düşüncelerini markalara aktarmak.

Siz de Gager olmak ve bu etkileşimde söz sahibi olmak isterseniz linkten aramıza katılabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar