Jollylook, katlanılabilir ilk anlık karton fotoğraf makinası ile tanışın

Paylaşmayı unutmayın.

Jollylook, anında fotoğraf çekmek için yeni bir vintage tarzı katlanır kamera. Bu kameranın en büyük özelliği katlanabilir olmasının yanında tamamen karton ve geri dönüştürülmüş kâğıttan yapılan ilk kamera olmasıdır.

Ukrayna menşeli bu kamera, normal bir kameranın ambalajında kullanılan malzemeden çok daha az miktarda malzeme kullanılarak yapılmaktadır. Ayrıca diğer makinelere göre çevreye olan zararı neredeyse “hiç yok” denilebilecek kadar azdır.

Kameranın bir diğer özelliği ise katlanabilir olması. Kamerayı rahatça taşıyabilmemiz için katlandığında bir telefon kutusu büyüklüğüne erişiyor.

Elektronik aksamı olmayan Jollylook, kağıt, lens ve anında mini fotoğraflar için kartuş kullanıyor.

Peki Jollylook nasıl çalışır?

Tıpkı normal kameralar gibi mercek pozisyonunu manzara, grup, portre veya makro olarak ayarlıyoruz. Diyaframı da seçtikten sonra vizörü çekiyoruz. Çekmek istediğimiz kareyi kadraja alıp deklanşöre basıyoruz.

Çektiğimiz fotoğrafı almak için hemen yan tarafında bulunan kolu çeviriyoruz ve anında fotoğrafımız hazır oluyor.

Jollylook, dünya genelinde mevcut olan Fujifilm “Instax Mini” anlık fotoğraf kartuşlarını kullanıyor. Kartuşların sürekli değişmesinden dolayı uzun bir zaman bu makineyi kullanabilirsiniz. Ayrıca bu makina ile yaklaşık 50 cm (20 inç) bir mesafeden yakın çekimler yapabilirsiniz.

Biraz da teknik özelliklerine bakalım:

Objektif: 110 mm (4,33 inç) odak uzaklığına sahip bir menüsküs lensi, fotoğrafları dikeyden yatay düzeye çekmeye olanak tanır. İğne deliğinden geçmek için kaldırılabilir.

İğne deliği: Diyafram disk üzerinde bulunan, 0,6 mm (0,023 inç) çapındaki bir bakır folyodaki yuvarlak bir delik

Vizör: Bir Fresnel lens

Diyafram: Yedi değer için manuel ayarlanabilen değiştirilebilir bir diyafram: f / 8, f / 11, f / 16, f / 22; F / 32; F / 45; F / 64 + iğne deliği.

Instax mini kartuşu başına 10 çekim (kartuş birçok kez değiştirilebilir)

Boyut (Katlandığında): 85 x 127 x 48 mm (311/32 x 5 x 157/64 inç)

Fotoğraf boyutu 46 (G) x 62 (Y) mm

 

Jollylook, nostaljik bir görünüme sahip olmasının yanında, geri dönüştürülmüş kağıttan yapılmış olması özelliği ile çevreye duyarlılığını göstermesiyle de her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip olacaktır.

Tanıtım videosunu izlediğinizde kamerayı daha çok beğeneceksiniz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar