İyi Bir Ekip ile Fikirlerinizi Eyleme Dönüştürün

Paylaşmayı unutmayın.

Bugün hayatımızın her yerinde bize yenilik katan, çözüm ürettiren ve geleceğin üzerinde önemli bir rol oynayan şey bizim fikirlerimizdir. Fikirleri ayakta tutmak ve yaşamasını sağlamak adına çıktığımız bu yolda eylem süreci her zaman daha engebeli oldu. İnsanlar fikirleri sahiplenmeyi severken eyleme dönüştürme kısmında sorun yaşıyorlar ve biz de bu kadar ‘fikir’ üzerine konuşmuşken ekip olmanın ve beraber olmanın bazı detaylarından bahsetmek istedik.

Açık olalım: Yenilenmeliyiz!

 

Yenilenmek için ise belirli çalışma kurallarını bir kenara bırakıp görev dağılımı yerine ekip çalışmasını deneyebilirsiniz. Neden mi? Çünkü kuşaklar değişiyor, gelecek dediğimiz hızla geliyor ve insanlar artık bir önceki neslin odaklandığı şeyleri görmezden gelebiliyor. Siz de bunu görmezden gelmeyin ve yenilenin. Fikirlerinizi ayakta tutmak için tek başınıza inanmak yeterli olmayabilir.

İşte bu yüzden eski düşünceleri bir kenara bırakıp bir ekip çalışmasından nasıl işler çıkacağını deneyimlemelisiniz.

Fikirler genellikle değişimin başlangıcı olsa da insanların bazen yönlerini başka tarafa çevirdiklerini görmek mümkün. Öyleyse, bu yön değiştirmeye bir son vermek için ekibinizin onları etkileyebilecek şeylere alışması için yola koyulun. Özellikle yönetici iseniz, kapsayıcı bir karar verme sürecini daha fazla kişi ile yapmanız daha iyi bir sonuç elde etmenizle kalmaz, ekibinizin yeni çalışma düzenleri arasında yerini sorgulamasını ve sizin düşüncelerinizi anlamasını sağlar. Nihayetinde daha rahat bir çalışma ortamı ve derin etki ile farkındalık sağlayan ekibinize eşit dağıtılmış bir karar süreci tanırsınız.

Daha farklı bir görüş aralığı

Gruptaki herkesin aynı şekilde düşündüğü bir yerden ne kadar yaratıcı işler çıkabilir bir düşünün. Bir takım beyin fırtınası ile birbirine sorular soramaz duruma gelirse kendi tekrarını yaşamaktan öteye gidemez. Bu konu ile ilgili yapılan bir araştırmadan sonra farklı görüşlere sahip ekiplerin daha iyi fikirler ürettiği ve daha iyi kararlar aldığı ortaya çıktı. Karar verme sürecini yönetmelerine yardımcı olmak için şirketlerin kararlarını takip eden bir şirket olan Cloverpop; iki yıllık bir çalışmada,  farklı yaş grupları ve farklı cinsiyete sahip karma takımlarının homojen ekiplerden daha iyi kararlar aldığını sonucuna ulaşıldı. Sonuçta farklı geçmişlere sahip insanlar, çalışmalarına katkılarını şekillendiren farklı bakış açılarına, motivasyonlara ve deneyimlere sahiptir. Siz de onların seslerini ve fikirlerini duymak için daha geniş bir perspektiften baktığınızda daha iyi düşünülmüş bir fikir alışverişi sağladığınız beyin fırtınaları gerçekleştirebilirsiniz.

Hepimiz insanız evet ama bir ırk ya da cinsiyet ya da diğer faktörlerden bağımsız olarak her birimiz farklı fikirlere de sahibiz. Myers-Briggs psikolojik tiplerden bahsederken; ”İnsanlar bilgiyi, farklı düşünce kalıplarını ve duygusal refleksleri algılamanın ve yorumlamanın farklı yollarına sahiptir.” diyor. Siz de ideal bir ekibe sahip olmak için farklı fikirlere karşı açık olun.

Fikirleri eyleme dönüştürün

Bazı yönlerden fikir zor görünen kısım gibi gelebilir fakat düşünmek ve fikir üretmek aslında asıl zorluğun önünü açıyor, eyleme dönüştürmek. Fikirleri ortaya çıkan buluşlar olarak değil, karmaşık sorunlara yenilikçi çözümler getirmek olarak düşünürseniz eğer bu sizin ve ekibiniz beyin fırtınasından sağ çıkmanızı sağlayabilir.

Her şeyin sonunda bir işi/çalışmayı tamamladığınızda gurur duyduğunuz ve sonucu birlikte alkışladığınız ekibiniz ve o harika fikriniz yanınızda olacak. Biliyorsunuz, biz Adgager ailesi olarak kocaman bir ekibe sahibiz ve deneyimlerimize dayanarak şunu söylüyoruz:

Birlikte olmanın gücü paha biçilemez!

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar