İşletmenizin İhtiyacı Olan 11 İçerik Pazarlama Stratejisi!

Paylaşmayı unutmayın.

İşletmeniz ister dijital pazarlamaya yeni adım atmış olsun ister dijital markanızın varlığına doymuş olsun eğer bir içerik pazarlama stratejiniz yoksa hala yolun başındasınız demektir.
Yazılı, iyi geliştirilmiş, düşünceli bir şekilde oluşturulmuş pazarlama stratejileri sahip olmanız gereken en önemli detaylardan biridir. Önemi sadece bir teori ya da en iyi pazarlamacıların deneyime dayalı bir görüş değildir. Bu evrenin bir yasasıdır. Şimdi içerik pazarlama stratejilerine bir göz atalım.

Daha iyi içerik pazarlama için yatırım getirisi hesaplayın

@rawpixel

Yatırım Getirisi, yatırımların verimliliğini değerlendirmek için kullanılır. Yatırım getirisi yaptığınız yatırımın size geri dönüşünü gösteren bir veridir. Yatırım getirisi, yapılan yatırımın getirisinin ne olduğunu ve bu yatırımın sürdürülmesi gerekip gerekmediğini gösterir. Yani aksiyonun başarısını gösteren bir veridir.

Yatırım getirisi sayesinde belgelendirilmiş bir stratejiyle, içerik pazarlamanızın ne kadar etkili olduğuna dair bir fikir vermeniz için metriklere sahip olacaksınız.

Yeniden yapılandırılmış içerikler oluşturun

Dinamik bir strateji ile kişisel etkinliklerinizi e-kitap ve podcast’lere, video röportajlarınızı blog yayınlarına ve beyaz kağıdınızı ise infografiklere dönüştürmeyi daha önceden planlayarak kaliteli bir içerik profili oluşturabilirsiniz.

Müşteriye göre içerik senkronizasyonu sağlayın

Daha organize bir içerik yönetim sistemi ile, içeriğinizi farklı segmentler için kişiselleştirebilirsiniz. Bu geri dönüşüm ve tutma oranlarınızı artırmanın anahtarı olacaktır.

Daha az sorun yaşayın

Dijital bir stratejiyi kullandığınızda müşterilerinizin neyi istediği hakkında daha iyi bir fikre sahip olarak, kesinti oranlarınızı azaltabilecek ve uzun vadeli gelirlerinizi artırabileceksiniz.

Plan Yapın

@edubirdie

Kısa ve uzun vadeli bir planla, daha fazla pazarlama taktiğini kullanabilme kabiliyeti, on adım ileride görebileceğiniz, bu mega markalaşma konferansını beş yıl içinde planlayacağınız ve bundan altı ay sonra parlak yaratıcı pazarlama kampanyanızın reklam filmini çekebileceksiniz.

Sosyal medya kanallarınızı en iyi duruma getirin

Sosyal medya yayınlarınız içerik pazarlama stratejinizin geri kalanıyla entegre olduğunda, müşterileriniz sosyal platformlarınızla etkileşimde bulunan ve etkileşimde kalmaya devam eden değere alışırlar. Rastgele gönderiler yerine, Twitter tweet’inizden Instagram görsellerinize sayfalarınızda tutarlı bir veri akışının olacağını bilirler. Örneğin; sektörel haberler veya ipuçları, özel fırsatlar, bilgilendirici blog yayınlarına bağlantılar.

Marka itibarınızı artırın

Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı alanda olan kapsamlı marka varlığınızla, daha geniş bir sosyal takip, daha geniş iletişim listesi ve web sitenizdeki blog yorumları gibi daha fazla aktifliğe sahip olacağınız için marka itibarınız için harikalar yaratacaksınız.

Web sitenize trafik sağlayın

Sosyal medya gönderilerinizi ve e-posta pazarlamanızı blog yayınlarınıza ve açılış sayfalarınıza ve CTA’larınıza akıttığınızda, web sitenize daha fazla ziyaretçi çekecek ve satış kanalınızı daha kaliteli potansiyel müşterilere davet edeceksiniz.

A/B testleri yapın

Web sitelerinde herkesin kullandığı değil, işletmeniz için en etkili teknikleri ve hataları ortaya çıkarmak için bu basit yöntemi kullanarak A/B uzmanınız olmalıdır.

Markanızı bir endüstri lideri olarak tanımlayın

Yayınladığınız her web sayfanızda yayınladığınız web semineri ile sektörün düşünce lideri noktalarını oluşturuyorsunuz.

İşinizi severek yapın

İşinizi severseniz daha iyi bir pazarlamacınız olacaksınızdır. Stratejinize kattığınız sevgi, ne kadar iyi içerik pazarlaması yapabileceğinizi öğretir.

Belirli stretejiler ile birlikte doğru ve emin adımlarla ilerlerseniz ihtiyacınız olan her adım karşınıza çıkacaktır. İyi işletmelerin etkili stratejilerle pazarlama çalışmalarını yürüttüklerini görmek mümkün. Her şey deneyim aslında… Siz de ihtiyaçlarınızın farkına varıp denedikten sonra neden olmasın ki?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar