İşiniz İçin Instagram Başarısı Sağlayacak 10 Kural – I

Instagram

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji ile gittikçe sanallaşan bir dünyada yaşıyoruz. Bu artık bir sır değil! Ayrıca bir blog yazıyorsanız ya da bir işletme sahibiyseniz de trafik çekmek ve işinizi büyütmek istersiniz. Bunun için de sanallaşan dünyada Instagram kaçınılmaz bir yoldur.

Pek çok başarılı işletme sahibi, Instagram’ı yeni müşteriler bulmak ve işlerini büyütmek için kullanıyor. Blog yazarları ise Instagram’dan nasıl büyüyeceklerinin yolunu arıyorlar. Bu serimizde Instagram’dan blogunuza ve işletmenize trafik çekmenin ve büyümenin yollarından bahsettik ve bu yolları yazı dizisi haline getirdik. Hazırsanız, önerilerimizin ilk bölümünü sıralamaya başlıyoruz!

Sadece Markanızın Adını Ya da Kendi Adınızı Kullanın.

Instagram’da insanların sizinle veya markanız ile arasındaki ilk etkileşim adınızdır. Bu nedenle birçok işletme veya blog sahibi, izleyicilerinin ne iş yaptıklarını, ne ile ilgili olduklarını anlamaları için bu yöntemi kullanırlar. Küçük ve büyümekte olan işletme sahipleri markalarını tanıtmak için kendi ad ve soyadlarını kullanıyorlar. Fakat işletmeniz size ait değilse markanızın adını kullanmanız, markanızın tanınmasında size yardımcı olacaktır.

İnsanlar adınızı işletmeniz ile ilişkilendirirse bu harika olur fakat bu iş epey zaman almaktadır. İlerleme kaydetmek için başlığınıza işletmenizin adını koymanız ise size daha çok yardımcı olacak bir yöntemdir.

Instagram kullanıcı adı oluşturmak

@ivorymix

Profilinizdeki Biyografi Kısmında Ne Yaptığınızı Açıkça Belirtin.

Biyografi kısmına yazdıklarınızın sizin kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı ziyaretçilere açıkça anlattığından emin olmalısınız. Instagram’da amacınız hedef kitlenize hitap etmek ve onları kendinize çekmektir. Biyografinizde bunu açıkça belirmezseniz eğer istediğiniz etkileşimi ve yapmak istediğiniz potansiyel satışı nasıl gerçekleştirebilirsiniz?

Biyografinize sadece işiniz ile ilgili açıklamalar eklemek yerine sizin hakkınızda da hedef kitlenize fikir verecek açıklamalar ekleyebilirsiniz. Örneğin; şehirdeki en güzel kahvelerin nerede içileceğini biliyor olabilirsiniz ve bu bilgiyi biyografinize ekleyebilirsiniz.

Instagram biyografi kısmını doldurmak

@ivorymix

Harekete Geçirici Mesajınızı Unutmayın.

İlk iki adımı yaptığınız zaman blogunuz veya ürününüz ile ilgili harekete geçirici paylaşımınızı hazırlamış olmanız ve Instagram’dan paylaşmanız gerekmektedir. Bu harekete geçirici Instagram paylaşımınız son blog yayınınızı haber veren bir paylaşım ya da şu anda hedef kitlenize sunduğunuz bir ürün ile ilgili olabilir.

Profilinizden yapacağınız paylaşım ile hedef kitlenizi harekete geçirmeniz gerekmektedir.

Instagram'da etkili post nasıl oluşturulur

@ivorymix

Her Gün Kaç Instagram Paylaşımı?

Instagram, Pinterest veya Twitter gibi gün içerisinde birçok paylaşım yapabileceğiniz bir platform değil. Evet, yapabilirsiniz fakat bu hedef kitlenizin sizin paylaşımlarınızdan bunalmasına ve sizi takip etmeyi bırakmasına neden olacaktır.

Her gün canlı tutmanız gereken ve takipçilerinizin sizi tanımasına yardımcı olacak paylaşımlar yapmanız gerekmektedir. Sizden her gün paylaşım gören ve sizi tanımaya başlayan takipçileriniz eğer hedef kitleniz içerisindeyse paylaşımlarınızı sevecektir. Bu yüzden sabah, öğle ve akşam birer paylaşım yapmanız en ideal olandır. Yine de günde sadece bir paylaşım yapma numarasını da kullanabilirsiniz.

Tarzınız ve Kullandığınız Renkler!

Instagram hesabınızın bir tarzının ve birbirine uyumlu renklerinin olması, hedef kitleniz üzerinde sizin işinize değer verdiğiniz ve ilgili olduğunuz algısını oluşturacaktır.

Instagram hesabınızın belirli renkler ve tarz etrafında oluşturulması hedef kitleniz üzerinde güzel bir izlenim bırakırken size sağlayacağı avantajlar da vardır:

  • Takipçileriniz ve sizi takip etmese de bilen kullanıcılar arasında markanız kullandığınız renklerle ilişkilendirilir. Bu renk veya renkleri gördüklerinde akıllarına gelmenizi sağlar.
  • Markanız veya blogunuz, Instagram’da bilindik bir sayfa olmaya başlayacak.
  • Instagram’ınızın profesyonel görüntüsü sayesinde takipçileriniz üzerinde oluşturduğunuz olumlu izlenim paylaşımlarınızın etkisini arttıracaktır.
Instagram profilinin tarzı ve renkleri neler olmalı

@ivorymix

 

Yazı dizimizin devamı için takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar