İşiniz İçin Instagram Başarısı Sağlayacak 10 Kural – II

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram ile blogunuza ve işletmenize trafik çekmenizin ve büyümenizin yollarından bahsettiğimiz yazı dizimize devam ediyoruz. İşiniz İçin Instagram Başarısı Sağlayacak 10 Kural – I bağlantımıza tıklayarak ilk yazımızı okuyabilirsiniz.

Değişik İçerikler ve Görüntüler Hazırlayın.

Instagram hesabınız üzerinde markanız veya blogunuz için bir tarz ve genel olarak kullanılacak renkler belirlediniz değil mi? Fakat sürekli olarak aynı çizgide ilerlemeniz bir süre sonra takipçileriniz üzerinde yeni bir şeyler olmadığı hissi yaratabilir. Bunun için Instagram hesabınızın tarzını belirlerken takipçilerinize yeni deneyimler edindiği izlenimi yaratacak paylaşımlarda bulunun. Örneğin; blogunuz ile ilgili aynı tarz ve renklerde yaptığınız paylaşımlarınızın arasına yaşamınızla ilgili renkli deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Instagram Hesabınız İçin 6-Değişik İçerikler ve Görüntüler Hazırlayın.

@ivorymix

İnstagram Profiliniz ile Uyumlu Hashtagler Kullanın.

Eminim hepiniz hashtagleri biliyorsunuzdur. Ancak Instagram’daki en başarılı blog ve iş yerleri sadece kalıplaşmış hashtagleri kullanmazlar.

Sizinle aynı fikirde insanlar ve yeni takipçiler bulmak istiyorsanız yapmanız gereken şey; işiniz ve paylaşımınız ile ilgili yeni ve özgün hashtagler bulmak ve kullanmaktır. Sürekli aynı hashtaglari kullanırsanız ve değiştirmezseniz yeni takipçiler ile buluşmanız ne yazık ki çok zordur. Kullandığınız hashtagleri değiştirmek ve yaptığınız iş ile uyumlu hashtagler kullanmak, yeni insanlara ve takipçilere ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

7-İnstagram Profiliniz İle Uyumlu Hashtagler Kullanın.

@ivorymix

Beğeni ve Yorumlarınızı Esirgemeyin.

Yeni takipçiler edinmek için yayınlarınıza hashtagler koymanızın yanı sıra potansiyel takipçi ve müşterileriniz ile etkileşime girmelisiniz. Muhtemelen daha önce başınıza gelmiştir. İşletme veya bloglara ait Instagram sayfaları paylaşımlarınızı beğenip, yorum bırakırlar. Genellikle siz de bu sayfanın kim olduğunu merak eder ve Instagram sayfasını ziyaret edersiniz.

Burada yapmanız gereken şey; kullandığınız hashtagleri kullanan kişileri araştırmanız ve fotoğraflarını beğenip, samimi ve ilgi çekici yorumlar bırakmanızdır.

İnsanlar fark edilmek ve sevilmek isterler. Etkileşimlerinizi hedef kitlenize yönelik yaparsanız yeni takipçiler kazanırsınız.

instagramda takipçi toplamak

@mpsocial

İlgi Çekici ve Faydalı Açıklamalar Yazın.

Daha fazla müşteriye ulaşmak veya blogunuzun daha fazla kişi tarafından takip edilmesini istiyorsunuz değil mi? Bunun için yaptığınız paylaşımlarınıza kaliteli ve harekete geçirici içerikler ekleminiz gerekmektedir.

Paylaştığınız resim veya fotoğraf tek başına vermek istediği mesajı veremez. Bunun için yazdığınız içerik ile paylaşımınıza değer katmalı ve takipçilerinizi harekete geçirerek, blogunuzu ziyaret etmelerine veya ürün satın almalarına teşvik etmelisiniz.

Instagram Paylaşımlarınıza 9-İlgi Çekici Ve Faydalı Açıklamalar Yazın.

@ivorymix

Hikayenizi Paylaşın.

Hikayelerinizi anlatmak için fotoğrafları kullanın. Markanızın başlangıcı, ürün yapım aşaması, blogunuza yazı yazarken oturduğunuz masa, nasıl başlamaya karar verdiniz, neler oldu, gelişim aşamaları vb. tüm bunlar ile ilgili paylaşımlar yapmayı ihmal etmeyin.

Tüm bu hikaye ve paylaşımlar, takipçileriniz ile aranızda daha sıcak bir bağ kuracak ve takipçileriniz sizi kendilerine daha yakın hissedeceklerdir. Böyle bir durumda ise sizi destekleyecekler ve yanınızda olmaya başlayacaklardır.

Öyleyse, gelişim sürecinizi bir pazarlama hikayesi haline getirin. Instagram hesabınızı ve işinizi, takipçilerinizin sizi kendilerine daha yakın hissettikleri bir platform haline getirmek için fotoğraflardan ve hikayenizden yararlanın.

Instagram Hesabınızda Hikayenizi Paylaşın.

@ivorymix

Blogumuzda daha önce yer verdiğimiz 2018’in Pazarlama Trendleri Neler Olacak? yazımızda Instagram’ın potansiyel müşterilerinize ve müşterilerinize ulaşmada giderek etkin bir hale geldiğini söylemiştik. Umuyoruz ki bu yazı dizimiz ile de sizlere yardımcı olabilmişizdir.

Bol şans!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar