İş Yaşamını Geliştirecek 7 Temel İlke

iş

Paylaşmayı unutmayın.

İşinizi büyütmek istiyorsanız göz önüne almanız gereken önemli bir şey var: Satış her şey değildir. Başarınızda önemli bir rol oynamasına rağmen iş sürecinizi, hedeflerinizi ne kadar iyi tanımladığınızı ve diğer bileşenleri göz önüne almanız ve takım birliğini (diğer pek çok unsur arasında) iyi optimize ettiğinizden emin olmanız gerekir; aksi takdirde iş hayatında uzun süre kalamazsınız. Aslına bakarsanız göz önüne almanız gereken birkaç şey değil birçok şey var ancak bunları genelleyerek karmaşık olmasının önüne geçebiliriz.

Sadece, işinizde temel ilkelere sahip olduğunuzda işlerin kendiliğinden yoluna gireceğini göreceksiniz. Şimdi bu ilkelere adım adım bakalım.

1- İlk Önce Bir İş Planı Yazın

Bir işe başlarken amacınız ve hedefleriniz için açık bir görüşe sahip olmalısınız. Bunu yapmanın en iyi yolu işletmenizi kurarken bir iş planı oluşturmaktır, işinizin nasıl başlatılmasını, gerçekleştirilmesini ve mükemmel olmasını istediğinize dair yazılı, organize bir plan hazırlayın.

İşinizi sürdürmek için ilke ilke yazın

@geralt

2- Proaktif Sistem Geliştirme Hakkında Düşünün

Bu bir sistem zihniyetiyle ilgilidir. Buradaki temel nokta, tüm etki alanınızı kuş bakışıyla yukarıdan görmektir. Bunu yaparsanız sistemler tarafından çevrelendiğinizi göreceksiniz.

sistemlerle çevrelenmek

@fotografielink

İşe alım sürecinden siz sorumluysanız, işleminiz şöyle görünebilir:

1- İşe alımın hangi pozisyon için olacağına karar vermek

2- Serbest dolaşım sitelerinde iş ilanı yayınlamak

3-  Beklentileri listelemek

4-  Listeye alınanlar ile Skypte’ta görüşme yapmak

5-  Adaylarınızdan anketinize cevap vermelerini istemek

Sisteminizde herhangi bir sorun yaratmadan beşinci adımı ikinci adıma nasıl ekleyebilirsiniz? Bunlar dikkat etmeniz gereken şeyler. İster bir sistemin kaldırılması veya eklenmesi (veya mevcut sistemi biraz değiştirmeniz) olsun, bu konular hakkında bilinçli ve aktif olmalısınız. Doğru sistemle, az zamanla daha fazla işi yaparak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

3- Çalışma Yöntemlerinizi Yazılı Hale Getirin ve Ekibinizle Paylaşın

Çalışma yöntemlerinizi yazmanız hata yapma ihtimalinizi azaltır. Daha az hata daha az uğraş demektir. Bir yönteminiz varsa, sorunlarla uğraşmadığınız için artan zamanınızı iyileştirme, olumlu sonuçlar alma veya daha fazla müşteri edinme  konularına odaklanabilirsiniz.

iş yöntemlerini yazılı hale getirmek

@picjumbo_com

4- Müşterilerinizi Bekletmeyin

Müşterilerinizle ilgilenirken en hayati faktör zamandır.  Onların sorularına cevap veremiyorsanız başkası bunu yapacak ve potansiyel müşterileriniz de ondan satın alacak, yani onlara yardım eden siz olsaydınız sizden de alabilirlerdi. Müşterilerinizi gerçekten değerlendirecekseniz, ihtiyaç duydukları zaman  yardımcı olacak kişinin siz olmasını sağlamanın yollarını bulacaksınız. Bunu yapmanın iyi  yolları canlı sohbet ya da iletişim numaranızı veya e-postanızı bırakmaktır.

müşteri ile iletişime önem vermek

@s3.amazonaws.com

Bunun gibi basit hareketler müşterilerinize, yardım etmeye istekli olduğunuzu göstecek ve müşterilerinizle aranızdaki güveni besleyerek bağınızın kuvvetlenmesini sağlayacaktır.

5- Köprüleri Yakmayın

Küçük bir dünyada yaşıyoruz. İş dünyasında yer alan herkes ağını genişletme ve bir iş fikrine sahip diğer kişilerle bağlantı kurma çabasındadır. Bu nedenle asla köprüleri yakmamalısınız.  Er ya da geç diğerleriyle tanışmayı bırakacaksınız. Müşteriniz, rakibinizin ya da belki de bir müşterinizin potansiyel müşterisi olacağından, bu kişiyle ilişkilerinizin limoni olması durumunda, gereksiz sürtüşmeler ile uğraşmanız gerekir. En iyisi iş dünyasında gereksiz tatsızlıklardan kaçınmak için ilişkileri iyi tutmak ve kimseyle köprüleri yakmamaktır.

iletişimde köprü kurmak

@Free-Photos

6- Öğrenmeye Her Zaman Hazır ve Kararlı Olun

Çoğu kişi öğrenmeyi bırakmadığını iddia ederken öğrenme konusunda pasif olabilir. Öğrenme konusunda pasif olmak ve öğrenmeye her an hazır olmak arasında büyük bir fark vardır. Öğrenmeye hazır olmak size rakipleriniz karşısında bir üstünlük kazandıracaktır. Örneğin her ay en az bir kitap okumak, ekibinizin okumasını sağlamak ve onlardan buna ilişkin geribildirim istemek öğrenmenize katkı sağlayacaktır.

öğrenmek için kitap okumak

@wokandapix

Öneri, öğrenmede proaktif olmanız gerektiğidir, böylece artık daha çok şey yapacaksınız ve kendinizi ve sisteminizi geliştirmek için daha iyi bir şansa sahip olacaksınız.

7- Ürün Özelliklerinizden Ziyade Müşteri Memnuniyetine Odaklanın

Ürününüze birçok özellik eklemek müşterileri memnuniyeti ile karşılaştırıldığında, gerçekten sizin için garip ve masraflı hale gelebilir. Bu özellikler ilk başta dikkat çekici görünse de (LG’nin sivrisinek savar telefonu gibi) müşterinizin gerçekten ne istediğini düşünürseniz, bu beklentilerin muhtemelen dayanıklılık, tasarım ve konfor olduğunu göreceksiniz. Hepsi bu kadar!

müşteri memnuniyeti

@tumisu

İşletmenizi olumlu şekilde etkileyebilecek çok sayıda işletme ilkesi olsa da, yukarıda belirtilenleri izlemenin sizin için çok iyi bir başlangıç ​​olacağından emin olabilirsiniz. Bu prensipleri içselleştirir ve onlara bağlı kalırsanız sisteminiz işinizin saat gibi işlemesini sağlar. İşte şimdi sizin sıranız!

 Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar