iPhone Kullanıcılarının Sorunu: Batarya

Paylaşmayı unutmayın.

Hızla gelişen teknoloji ve yarattığı bazı eksiklikler elbette var. Tabi bir de üstüne telefonların ve bilgisayarların da sürekli yeni modelleri çıkıyor. Eski telefonlarımıza yeni sürümler, güncellemeler gelse de bir müddet sonra eski telefonlara yeni gelen güncellemeler işlemcilerinden dolayı bazı sorunlara yol açıyor. Yani artık eski telefonumuza yeni özellikler ekleyemiyoruz çünkü kaldırmıyor. Tabi ki sorun sadece işlemcilerden kaynaklı da değil. iPhone batarya problemi yaşayanların sebeplerini aşağıda inceleyelim.

Bataryalarda eskime yaptığı için şarjın daha hızlı bitmesi, telefonun birden kapanması gibi sonuçlar doğurmaya başlıyor. Bu gibi durumları tek bir markaya bağlamak da yanlış çünkü bir çok telefon markasında benzer sorunlarla karşılaşmaktayız. Kullanıcı fazlalığından mıdır bilinmez fakat son zamanlarda Apple, durumu önlemek için yaptığı yazılım güncellemesinden dolayı bir çok kullanıcısından olumsuz geri dönüş almıştır.

iPhone batarya zayıflama problemi ile karşı karşıya

@radovan

Apple bu duruma ne diyor?

Apple, 2017’nin son aylarında daha eski pillerle çalışan iPhone cihazlarının ani kapanmasını engellemek için işlemci hızlarını yavaşlatan bir uygulamaya gitti. Fakat bu yavaşlatma eski iPhone kullanıcıları tarafından pek iyi karşılanmadı. Apple, bu konudan dolayı bir çok dava ile karşı karşıya kaldı. Çünkü kullanıcılarına bu konu hakkında bir bilgilendirmede bulunmamıştı.

Genellikle Apple yeni bir güncelleme çıkarttığı zaman, önemli bir güncelleme ise ‘sürüm notları‘ olarak adlandırılan uzun iletilerle yapılacak güncelleme ile telefonda nasıl değişiklikler olacağını uzun bir şeklide açıklardı. Fakat Apple bu yapılan yavaşlatma hakkında hiçbir açıklama yapmayarak bu yazılım güncellemesini ‘nokta güncellemesi‘ olarak görmüştür. Bu durum ise kullanıcıların tepkisine yol açarak olumsuz yorumlarla karşılanmıştı.

Tepkilerden sonra Apple CEO’ su Tim COOK, tartışmalara ilişkin ilk halka yaptığı açıklamada ‘Yaklaşık bir yıl önce bazı pillerin zamanla aşındığını ve sağlıksız hale geldiğini gösteren bazı kodlar açıkladık. Sağlıksız bir pil beklenmedik bir yeniden başlatma ihtimaline sahiptir. Bunu ortaya koyduğumuz da bunun ne olduğunu söylemiştik ,ancak bir çok insanın dikkatini çektiğini sanmıyorum ve ya daha net olmalıydık.’ demiştir. Apple’ın bu durumu kabul etmesinden sonra ABD’nin bir çok eyaletinden Apple hakkında toplu ve bireysel davalar açılmış, şirket kullanıcılardan özür dilemişti.

Yavaşlatılan iPhone’lar ile ilgili bir dava da Güney Kore’den geldi.  370 bin Güney Koreli Seul Merkez Bölge Mahkemesi’ne başvuru yaparak açtığı davada Apple’dan 2000 dolar talep ediyor. Nüfusa oranlama yapıldığı zaman Güney Kore’de şu an her 138 vatandaştan biri Apple’a dava açtı.

Eğer iPhone esi model telefonlara sahipseniz hızlı şarj bitme yaşayabilirsiniz.

@rawpixel

Bir çok dava ile karşı karşıya kalan Apple, müşterilerinin mağduriyetini kabul ederek bu yazılım güncellemesinden etkilenen iPhone 6iPhone 6 PlusiPhone 6SiPhone 6S Plus ve iPhone SE telefonu kullanan müşterilerinin batarya değişimlerinde indirim yapacağını söyledi. Yani bir normal bir batarya değişimi 79 dolar iken indirimli fiyatı ise 29 dolar olacak.

Eğer bir iPhone kullanıcısı iseniz;

Telefonunuzun bu durumdan etkilenip etkilenmediğini merak ediyorsanız, ilk adım olarak uygulama mağazası App Store’dan pil ömrü kontrol eden bir uygulama indirin.

İkinci adımda ise raw data sekmesine tıklayın ve pil seviyenize bakarak orijinal mAh değeri ile karşılaştırın. Apple, pil kapasitesi %20’ nin altına düştüğünde bataryanızın değiştirilmesini öneriyor. Başka bir deyişle pil değeriniz olması gereken yüzde 20 daha az ise pilinizi değiştirme vaktiniz gelmiş demektir.

Son olarak, değişim konusunda da acele etmenizi öneririz. Apple’dan gelen açıklamada batarya stoklarının hızlı tükenmekte olduğunu söyleniyor.

Geç kalmamanız dileğiyle…

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar