iPhone Ve Google, Samsung’u Mu Kopyalıyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı telefon firmalarının neredeyse hepsi birbirleriyle rekabet içinde ve sürekli rakiplerinin tasarımlarından esinleniyorlar.

Samsung ile Apple arasındaki kıyasıya rekabeti bilmeyen yoktur. Bu iki rakip arasındaki ufak oyun değişimleri ve hatta olması muhtemel hamle değişiklikleri bile söylentilerin artarak çoğalmasına neden oluyor. Örneğin; Samsung cihazlarının, yüksek kaliteli olmasına rağmen Apple’ın tarzına yakın olduğu söyleniyor. Bundan dolayı firma, Apple’ın açtığı tasarım ve patent ihlali davaları ile defalarca uğraşmak zorunda kalmıştır.

Ancak akıllı telefon dünyasında uzun zamandır görülmeyen bir olay olmaya başladı. Kavisli ekran modeliyle Samsung, 2015 yılında ürettiği Galaxy S6 ve ona eşlik edecek Galaxy S6 Edge’i üretti. Sürekli bu model üstünde duran firma, 2016 yılında S7 ve S7 Edge’i üreterek modeli bir standart haline getirdi.

Samsung’un Yeni Hamlesi

Samsung, yeni modelinde satın alabileceğiniz en çekici telefonlardan birini üretti. Kavisli ekranına ek olarak üst ve alt çerçeveleri yok denilecek kadar küçülttü. Samsung buna Infinity Display (sonsuzluk göstergesi) adını veriyor ve bizzat gördüğünüzde gerçekten çok çarpıcı bir tasarıma sahip olduğunu anlıyorsunuz.

samsun galaxy s8

@samsung

Samsung, yeni amiral gemisinin görünümünün yanında farklı olarak yeni özelliklerini de beraberinde getirdi. Bu özelliklerin arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi, telefonunuzdaki her şeyi sesinizle kontrol etmenizi sağlayan Bixby ‘dir. Telefonun yan tarafında bulunan bir düğme ile başlatılan Bixby, Samsung’un uygulamalarını açma kapama ve parlaklık seviyesini ayarlama gibi henüz sınırlı sayıda olsa bile birçok işlemi gerçekleştirebiliyor.

Ekranın hemen altında yer alan ve ana ekrana gitmek gibi bir görevi üstlenmiş olan Home tuşunun kaldırılması da Galaxy S8’i farklı yapan özelliklerden birisidir. 12 Mp’lik arka kamerası, hızlı şarj ve kablosuz hızlı şarj gibi önceki modellerinde de gördüğümüz birçok özellik bu modelde de bulunuyor.

Apple Bu Oyunda Nerede?

Samsung ‘un bu modelinden sonra çıkan söylentilere göre hem Apple hem de Google bu tasarımı, gelecek akıllı telefon modellerinde kopyalamayı düşünüyor gibi görünüyor.

iPhone 8

@benjamingeskin

Apple, California merkezli Cupertino teknoloji şirketinin bu sonbaharda 10. Yılına özel üreteceği iPhone 8’in, telefonun ön kısmının çoğunu kaplayan daha geniş ve daha iyi renk sunumunu sağlayan 5.8″ OLED bir ekrana, simetrik cam ve çelik bir çerçeveye sahip olacağı söyleniyor.

iphone 8

@benjamingeskin

iPhone 8’in (henüz nasıl olacağı kesin olarak açıklanmamakla birlikte çift pilli olacağı da söylentiler arasında. Burada söylenmek istenenin, iPhone 7 ile daha uzun pil ömrünü garanti eden Apple’ın, iPhone 8’de bunu daha da arttırmış olmasıdır. Kablosuz şarj etme ve ekranın altına gizlenmiş ön kamera yeni telefonda karşılacağımız özellikler şeklinde söylentilerde yerini alıyor.

Peki Ya Google?

Google ise ürettiği Pixel telefonunun ikinci sürümünü bu yılın sonlarına doğru çıkacağı söylenen bu telefonun özellikleri arasında ise; 5″ ekrana sahip olması, Full HD çözünürlük sunması, erkanın üzerinde çıkan tuşlar ile kontrol sağlanması, hızlı şarj sayılabilir.

Google Pixel, Samsung Gear Vr gibi DayDream VR destekli ilk akıllı telefon. Bu yönüyle Samsung ile benzeşmesi gözle görülür bir durum.

İşte bu noktada, “gün gelir devran döner” sözünde olduğu gibi Apple’ın kopya davaları ile uğraşan Samsung’un, kopya çekenden kopya edilene dönmüş olması da çok manidar. Hem de yalnızca Apple da değil, Google da kopya çekiyor…

Bunlar kesinliği kanıtlanmamış, olabilecek tahminlerdir. Henüz hiçbiri kesin olarak teyit edilmemiş olsa bile araştırmalarımıza göre ihtimallerinin yüksek olduğunu söylemek isteriz. Fakat söylenti de olsa birçok yönden Samsung ile olan benzerliklerine karşı çıkmak mümkün değil.

Firmaların tüketicilerine göre izlediği pazarlama stratejilerini tam olarak bilmek zaten çok da mümkün değil. Her firmanın kendine göre izlediği bir stratejisi vardır. Bakalım, satışa çıktıkları güne kadar her geçen gün bu telefonlarla alakalı daha ne haberler duyacağız?…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar