WWDC 17’de Tanıtılan iOS 11 Ve Getirdiği 6 Yenilik

iOS 11

Paylaşmayı unutmayın.

Telefon piyasalarının rekabet içinde olduğu bu dönemlerde neredeyse bütün firmalar yeni güncelleştirmeler yapmaya çalışıyorlar. Apple’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği WWDC 17(World Wide Developer Conference) dün akşam Türkiye saati ile 20:00’de başladı. Bu konferans Apple kullanıcıları için büyük önem taşımaktadır. Çünkü firma, yeni güncellemelerini, yeniliklerini bu konferansta duyuracaktı. Hal böyle olunca da bu konferansı uzun zamandır sabırsızlıkla bekleyen kişiler olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Konferansın en can alıcı, sosyal medyada çılgınlar gibi paylaşılan detayı “iPhone için büyük bir gelişim. iPad için büyüleyici bir değişim.” diye anlattıkları yeni iOS 11’in tanıtımının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Şu an beta sürümü olması bile bu yenilik için heyecanlanan kitleyi sakinleştireceğe benzemiyor.

Apple, bu sürümünde kullanıcılarını sevindirecek, hem büyük hem küçük yüzlerce yeni özelliği tanıtmaktadır. Bu özelliklerin çoğu iPad için uyumlu olsa bile iPhone 5s ve sonrası için de güzel özellikler getiriyor. iPhone’u her zamankinden daha iyi, iPad’i ise hiç olmadığı kadar yetenekli hale getiren iOS 11 sayesinde kullandığımız Apple cihazları günlük hayatımızda daha çok yer kaplayacak gibi görünüyor.

iOS 11’in özelliklerinden bahsetmeden önce Apple tarafından hazırlanan ve konferansta gösterime sunulan şu reklama bir göz atalım.

Artık o ikonlar olmadan yapamayacağımız, yapmaya çalıştığımız noktada neler yaşayacağımız konusunda fikir sahibi olduğumuza göre artık iOS 11’in özelliklerine bakabiliriz.

iOS 11 İle Gelen Yeni Özelliklerden 6’sı!

1-Dosyalar

Yeni dosyalar uygulaması daha öncelerde sürekli konuşulan fakat Apple, iPad’in bir dosya sistemine ihtiyacı olmadığını belirtse bile işletim sistemi genişledikçe kullanıcıların dosyalarını takip etmesi fazlasıyla zorlanacaktı. Apple bu sürümde, konuşulanları dikkate alarak dosyalar özelliğini iOS 11’e ekledi.

iOS 11

@iDownloadBlog

2-Yeni Dock

Bu sadece iPad’ler için geçerli olan bir özellik. Yeni Dock, iPad’in temelinde yapılmış bir değişim. O an hangi ekran açık olursa olsun, tek bir kaydırma hareketiyle uygulamaları açabiliyor ve aralarında hızla geçiş yapabiliyorsunuz. Bu özelliği istediğimiz gibi favori uygulamalarımızı ekleyerek kişisel olarak da ayarlayabiliriz.

ios 11

@iDownloadBlog

3-Multitasking

Bu sürüm ile beraber gelen en kullanışlı özellik diyebiliriz. iOS 11 ile aynı anda birden fazla iş yapmak “Multitasking” sayesinde fazlasıyla kolaylaşacak. Herhangi bir uygulamanın içindeyken doğrudan Dock’tan yeni bir uygulamayı açabilir, açık olan uygulamaları Slide Over veya Split View görünümlerinde aynı anda kullanabilirsiniz.

iOS 11

@technobuffalo

4-Sürükle ve Bırak

Sürükle ve Bırak özelliği uzun zamandır beklenen iOS özelliklerinden biri. Bu güncelleme sayesinde metinleri, fotoğrafları ve dosyaları bir uygulamadan diğerine kolayca taşıyabilirsiniz

iOS 11 sürükle bırak

@technobuffalo

5-Apple Pencil

iOS 11, bizim daha rahat ve oldukça kolay bir şekilde çalışabilmemiz için bu özelliği yeni güncellemesine eklemiş. Böylece not almak, çizim yapmak, karalama yapmak ve ilham geldiği anlarda özgürce hareket edebilmek adına hayatı kolaylaştırıyor.

iOS 11

@technobuffalo

6-“Araba Kullanırken Rahatsız Etme” Modu

Bu özellik bizim direksiyon başında olduğumuzu algılıyor ve yol boyunca aramaların, mesajların ve bildirimlerin dikkatimizi dağıtmasını engelliyor. Bize ulaşmaya çalışanlara ise o an araç kullanmakta olduğumuzu otomatik olarak bildiriyor. Yalnızca acil bir durumda “Urgent(Acil)” şeklinde başlamış bir mesajın uyarısının gönderimi gerçekleştiriliyor.

Apple’ın iOS 11 güncellemesinde daha bir çok özelliği mevcut. Fakat biz sadece bunların birkaçını sizlerle birlikte incelemek istedik. Bu özelliklerin canlıya geçişi ile uzun zamandır beklenilen ve “olsa güzel olur” denilen özelliklerin büyük bir kısmı sürüme eklenmiş oluyor.

Tabii, teknolojide yenilikler asla bitmez ama şu an için Apple herkesi etkileyecek bir iOS sürümü güncellemesi yapmış durumda. iOS 11’in lansmanından yayınlanan bu videoyu ile yenilikleri bir de onlardan dinleyelim:

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar