Instagram-Flickr-Swarm Arasında Neler Oluyor?

instagram yeni güncellemeleri

Paylaşmayı unutmayın.

Instagramı her gün ve aktif kullananlardan mısınız? Instagram yeni bir güncelleme yapsa ilk ben denerim, asla benden kaçmaz mı diyorsunuz?

Peki, ufak bir ayrıntı dikkatinizi çekti mi? Son bir haftadır paylaştığınız fotoğrafı başka bir sosyal medya hesabınızda paylaşmayı denediyseniz, bazı hesapların olmadığını fark etmiş olabilirsiniz. Swarm ve Flickr seçenekleri artık paylaşım platformunda yer almıyor.

instagram, flickr ve swarm uygulamasını kaldırdı

@Instagram

Instagram, Swarm ve Flickr Entegrasyonunu Kaldırdı

Instagramın yaptığı yeni güncellemelerinden önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Sessiz sedasız yapılan bu yeni bir güncelleme ile ise Swarm ve Flickr paylaşım seçenekleri, uygulamadan kaldırıldı. Facebook, Twitter ve Tumblr seçenekleri ise hala aktif konumda.

Swarm, bir mekana her girişinizde check-in yapmanızla puan kazanmanıza imkan tanıyan bir uygulama. Flickr ise bir fotoğraf paylaşma, saklama ve düzenleme arşivi. Her iki uygulama da sıklıkla kullanılıyor. Günümüzde bir kişinin birden fazla paylaşım sitesinde hesabı olduğu göz önüne alındığında bu tarz çapraz paylaşım uygulamaları kişilerin hayatını kolaylaştırıyordu.

Instagram Sustu, Swarm ve Flickr Konuştu!

Konu ile ilgili Instagram cephesinden henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Bu da birçok spekülasyonun dolaşmasına neden oldu. Kullanıcılar, neden bu iki uygulamanın kurban seçildiğini anlayamazken, konunun diğer muhatapları ise yavaş yavaş açıklamalara başladı. İlk olarak Swarm, entegrasyonun kaldırıldığını Twitter üzerinden doğruladı.

“Evet, geçtiğimiz hafta Instagram tarafından bu değişiklik yapıldı. Bizler de hayal kırıklığına uğradık, bizi geri istediğinizi onlara bildirmenizi öneririz.”

Flickr Suçu, Instagram’a Attı

Bir Flickr çalışanı, forumlarda yer alan “paylaşım yapamama” durumunu ele aldı ve Instagram’ın uzun süren bir hatayı düzeltmeyi reddetmesinden dolayı bu gelişmenin yaşanabileceğini belirtti. Bazı kullanıcılar, muhtemel bir Instagram hatası nedeniyle Flickr’daki fotoğrafların paylaşılmasını engellediğini forumda sıklıkla dile getirince, Flickr yetkilisi Zee Jenkins, hatanın “neredeyse bir yıl” için belgelenmiş olduğunu ancak Instagram’ın bu hatayı düzeltmek yerine, entegrasyonu kaldırmayı tercih ettiğini söyledi.

instagram flickr swarm

@aurameir

Kullanıcılar, kalitesini etkilemeksizin fotoğraflarını yine de Instagram üzerinden paylaşabiliyor. Bunu açıklamak üzere Flickr, yine forumlar üzerinden kullanıcıların fotoğraflarını otomatik olarak paylaşabilmeleri için IFTTT kullanıcısı tarafından oluşturulan bir çözüm yolunu paylaştı. Geçici olan bu çözüm, ne yazık ki resmi bir uygulama tarafından hazırlanmadı. Bu da ileride oluşabilecek teknik sorunların, çözümünün olmayabileceğini ya da destek alımının mümkün olamayacağını gösteriyor.

Instagram, Flickr ve Swarm tarafını mağdur etse de, anlaşılan IFTT bu durumdan mutlu ayrılan kesimden.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar