İnsansız Satış Deneyimi

Paylaşmayı unutmayın.

“İnsansız Satış Deneyimi” yaklaşımı, gelişen robot teknolojisiyle hayatımıza girmiş olup markaların bu alanda yaptığı çalışmalar ve teknolojinin daha da gelişmesiyle geleceğimize yön verecek gibi gözüküyor.

Bu alanda ilk adımı atan markalar olan, Amazon ve Pizza Hut markalarının insansız müşteri deneyim videoları çok kısa sürede internette viral hale gelmişti. Son günlerde ise McDonalds markası bu alandaki çalışmalara bir yenisini ekledi. McDonalds’ın Big Mac ATM’sini tanıtmadan önce kısaca diğer markaların çalışmalarına da değinelim.

Amazon Go

Amazon, Amazon Go uygulaması ile artık kasalarda zaman harcamaksızın bir müşteri olarak gerçek anlamda mağazadan ürün aldıktan sonra hızlı bir şekilde alışverişinizi tamamlayıp yolunuza devam edebiliyorsunuz. İlk mağazası Seattle’da açılan Amazon Go şimdiden herkesin ilgisini çekmiş gibi gözüküyor.

Pizza Hut

Pizza Hut’ın ise “Akıllı Masa” adını verdiği masaları, üzerindeki dokunmatik yüzeyden kontrol ediliyor. Pizzanızın boyutuna, malzemelerine karar verip; siparişinizi verdikten sonra içerisindeki oyunlar ile zaman geçirmenizi sağlayan masalar mobil ödeme imkanıyla da kolaylık sağlıyor.

Mc Donalds

Bu iki uygulamanın da ne zaman her yerde kullanacağını merak ederken, McDonalds yaptığı bir yenilik ile karşımıza çıkıyor. Bu yenilikle McDonalds, 31 Ocak gününden itibaren Boston Kenmore Square meydanına yerleştirilen Big Mac ATM ile müşterilerine sabah 11’den öğlen 2’ye kadar ücretsiz hizmet vermeyi planlıyor. Firma yetkilileri ücret olarak sadece tweet atmanızı bekliyorlar.

Makinanın mantığı, hali hazırda mevcut olan cupcake ve pizza ATM’lerine benziyor. Basitçe, insan eliyle hazırlanan siparişler makinaya yerleştiriliyor ve kasa sırası beklemeksizin satış gerçekleşiyor.

McDonald’s, Big Mac ATM’sini, insansız restoranların habercisinden çok bir pazarlama dublörü olarak konumlandırması ile birlikte, bu tür teknolojilerin hızlı servis restoranlarında kasiyer ihtiyacını nasıl ortadan kaldırılabileceğinin mümkün olduğunu gösteriyor.

eatsa

İnsansız satış deneyimi

Hali hazırda ilk şubesini San Francisco’da açan eatsa; müşterileri siparişlerini tablet veya mobil uygulama ile alıp, personellerin hazırladığı kinoa kaselerini müşterilerin alabilecekleri elektronik kutulara koyarak satışı gerçekleştirmektedir. Böylece müşterileri ile sıfır temas kurularak hizmet veriliyor.

Belki ileride ATM’ler ve kutular, ürünleri de içlerinde el değmeden hazırlayarak üretimden satışa kadar insan gücü yerine robotları kullanacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar