İlgi Çekici Sosyal Medya Paylaşımları İçin 7 İpucu!

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal medyada her gün binlerce içerik ile karşılaşıyoruz. Bizler de bir şekilde bu sirkülasyonun bir parçası oluyoruz. Bazen kendi içeriklerimiz ile bazen yaptığımız “like” ve yorumlarla. Kimimiz yazdığı cümlelerin kendisini anlattığını düşünse de okuyucu kitlenizde bir anlam belirmiyor. Sosyal medya mesajlarınızı özellikle dikkat çekmeye çalışırken, bu yayında kitlenizin dikkatini çekmenizi sağlayacak sosyal medya metinleri oluşturabileceğiniz birkaç ipucu paylaşacağız.

1. Amacınıza Uygun İçerikler Üretin!

Sosyal medya içerikleri oluştururken, içeriğinizin arkasındaki amacın ne olduğunu düşünün. Kitlenizle bağlantı kurmaya mı çalışıyorsunuz? Gönderinizi okuduktan sonra harekete geçmesini istiyor musunuz? Bu sadece kendinizi paylaşmak mı?

@eaterscollective

İçeriğinze kitlenizin dikkatini çekecek bir başlık oluşturmanın ilk adımı, içeriğin arkasındaki amaç hakkında düşünmektir.

2. Konuşmaya Teşvik Etme

Sohbet etmeye teşvik eden sosyal medya altyazıları oluşturmaya çalışın ve kitlenizi yanıt vermesi için yönlendirin. Latte’yi nasıl beğendiğiniz hakkında tek satırlık bir cümle yeterli olmayacaktır, etkileşime geçmek için açık uçlu sorular sormaya çalışın.

@pexels

Temel bir içerik fikriniz varsa bunu bir soruya nasıl dönüştürebileceğinizi düşünün. Örneğin, “Buzlu latitler benim favorimdir.” demek yerine “Yaz aylarında buzlu latte seviyorum, senin favori yaz içeceği nedir?” detin. Açık uçlu soruların genel olan, “evet” ya da “hayır” sorularına göre genellikle daha fazla sohbet ettirdiğini unutmayın.

3. Harekete Geçirici Eylemi İçeriğe Dahil Edin ( Ama Zamanında)

Sosyal medya altyazılarınızı daha ilgi çekici hale getirmek, bir eylemi gerçekleştirmeye davet etmek için de harika bir yol olabilir. Örneğin, takipçilerinizin en son blog yayınınızı ziyaret etmesini veya sorunuzu yanıtlamasını isteyebilirsiniz. Ancak her bir altyazı harekete geçirme çağrısı bulundurmamalı! İnsanlardan sık sık bir şey yapmasını istemek, bazı kitleleri kaybetmenize neden olabilir. Özetle sürekli sizden bir şey yapmanızı isteyen bir arkadaş ister miydiniz?

4. Onlara Değer Verdiğinizi Gösterin!

Az önce söylediklerimizin tersine direksiyon çevirerek, kitlenizle bağlantı kurmanın iyi bir yolu paylaşımlarınızda onlara da yönelmektir. Kitlenize bilgi vermek, onları güldürmek ya da ilham kaynağı olmak için sosyal medya içeriklerinizi kullanın. Yaptığınız bu küçük şey kitlenizi geri dönüşler yapmaya teşvik edebilir. Size teşekkür edebilir veya gönderilerinizi kendi profillerinde paylaşabilirler.

5.Kendinizi Kitlenizin Yerine Koyun!

İlgi çekici bir sosyal medya içeriği oluşturmak için kendinizi kitlenizin yerine koymaktan daha iyi yolu var mıdır?Konuşmanın diğer tarafında olsaydınız, mesajı nasıl alırsınız? Bir adım geri atın ve aşağıdaki soruları göz önünde bulundurun:

  • Kitlemin neden umurunda olsun ki?
  • Bu yazıyı anasayfamda görürsem bir şey söylemek ister miydim?
  • İzleyicime yanıt verecek bir şey mi veriyorum?
  • İdeal kitlem veya müşterim bunu ilginç buluyor mu?
  • Bu resim yazısı beni mi yansıtıyor?

6. Kendiniz olun

Başkaları ile yarışmadan uzak durmanız ve gürültüden kurtulmanız gerekiyor. Bunu yapmanın en iyi yolu, kendiniz olmak ya da marka kişiliğinizi yansıtmaktır. İletişim şeklinizin her zaman doğru olması gerektiğini unutmayın.

7. Bir Hikaye Anlatın

Tüm bu yöntemler başarısız olursa, ilgi çekici bir sosyal medya içeriği oluşturmanın harika bir diğer yolu bir hikaye anlatmaktır. Bir mücadele, bir anekdot, ideal hedef kitlenizin veya müşterinizin ilgili olabileceği herhangi bir hikayeyi paylaşın. Bir hikaye anlatmak kişiliğinizi göstermenize yardımcı olur ve kitlenizle gerçek bir bağlantı ve anı oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Evet, gördüğünüz gibi sosyal medya ilgi çekici içerik oluşturmak dikkat ve özveri gerektiriyor. Yazımızda da bahsettiğimiz gibi ne istediğinizi bilmek ve kendiniz olmak her şeyin önünde geliyor sonrası birkaç taktikten ibaret!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar