İçerik Pazarlaması Yanlış Stratejiyi Affetmiyor!

Paylaşmayı unutmayın.

İçerik pazarlaması, son zamanlarda markaların en çok getiri sağladığı alanlardan birisi. Peki, içerik pazarlaması nedir? Hedef kitlesini belirleyen markanın, ürün veya hizmeti hakkında bilgi verdiği, sürekli ve tutarlı içerikler üreterek, hedef kitlesine seslendiği ve bundan gelir elde ettiği alana içerik pazarlaması denmektedir.

Markalar içerik pazarlamasını yeterince iyi yapabiliyorlar mı?

İçerik pazarlaması son yıllarda daha da önemli bir konum elde etmekte. Bununla birlikte çok sayıda marka, içerik pazarlaması için yayın ve içerik hazırlamakta. Fakat birçok markanın içerikleri, hedef kitlesini harekete geçirecek kadar etkili değil. Bu durum size de tanıdık geldi mi? İçerik pazarlaması çalışmalarınızdan beklediğiniz geri dönüşleri sağlayamamanızın bir ya da birkaç sebebi olabilir. Bu hataların en yaygınlarını sizin için derledik.

  • Hedef Kitlenizi Doğru Belirleyememek

Blogunuzda veya sosyal medya hesaplarınızda hangi hedef kitleye hitap ediyorsunuz? Bu soruya tam bir yanıt veremiyorsanız eğer, henüz hedef kitlenizin kimler olduğunu tam olarak belirlememişsiniz demektir. Bu sorunun çözümü: Hedef kitlenizin kimler olduğunu iyi analiz edebilmektir. Ürettiğiniz içeriklerin, kimlere hitap ettiğini iyi analiz edebilmeniz için bir profil oluşturmanız gerekmektedir. Bu profildeki kişileri iyi saptamalı ve ilgi alanlarını iyi analiz etmelisiniz. Hedef kitlenizi, markanız adına kişiselleştirmeniz oldukça önemlidir. Bu yolu izlediğinizde; hedef kitlenizi bulmuş olacak ve onların ilgisini çekecek içerikler üreterek hedeflediğiniz geri dönüşleri alabileceksiniz.

İçerik pazarlamasında yapılan hatalar

@taduuda

  • Sayfa Yüklenme Süresi

Dikkatinizi çeken bir içeriğe bakmak için girdiğiniz sitenin yavaş yüklenmesi sizin davranışınızı nasıl etkiliyor? Sayfanın yüklenmesini sabır ile bekliyor musunuz yoksa sayfayı terk mi ediyorsunuz? Web sitenizin veya blogunuzun yüklenme süresinin, doğrudan çıkma oranları ve dönüşüm oranları gibi metrikleri etkilediğini biliyor muydunuz? Buna şöyle örnek verelim: Günde 100.000 dolar kazanan bir İnternet sitesi, sayfa yüklenmesinde yaşanan bir saniyelik gecikme ile yıllık 2.5 milyon dolarlık bir maliyete sebep olabilmektedir. Bu kadar yüksek seviyelerde kazançlara sahip olmayabilirsiniz fakat aynı durum sizin için de geçerlidir. Yavaş sayfa yüklenmesi, içeriklerinizin hedef kitlenize ulaşmasında oldukça önemli bir olumsuzluktur. Bunun en büyük sebebi ise başarısız hostingdir. Uzmanlara göre sayfa yüklenme süreniz 3 saniyeyi geçiyorsa hosting (web barındırma) değiştirmeniz sizin için daha yararlı olacaktır.

  • Zayıf Trafik Edinme Stratejisi

Oluşturduğunuz içerikler son derece kaliteli ve yararlı olabilir, fakat gerekli trafiği çekemiyorsanız bunun bir anlamı yoktur. İyi içerik hazırlamak, birçok pazarlamacı için önem arz etmekte ama daha önemli olan trafik edinebilmek olarak karşımıza çıkmaktadır. Hali hazırda trafik çekmek için bir stratejiye sahip değil misiniz? Hiç vakit kaybetmeden bir eylem planı hazırlamaya başlayın. Bu, bu yıl yapacağınız en önemli içerik pazarlama hamlesi olacaktır.

doğru içerik pazarlaması stratejileri

@olidale

  • Güvenli Alanınızı Terk Edin ve Cesur Olun!

İçerik pazarlaması sizin için temkinli yaklaşılması gereken bir alan mı? Sıkıcı makaleler ve klasikleşmiş jeneriklerle hedeflediğiniz yere gelebilecek misiniz? Sizi asıl yapmak istediğinizden alıkoyan nedir? Bu korkunun sebebini kendinize dürüstlükle açıklayın. Cesur olun ve kendinize bir şans tanıyın. Kendinizi ve çalışma arkadaşlarınızı bu konuda teşvik edin.

  • Kötü İçerik

İçeriğinizin mükemmel olmasından bahsetmiyoruz. Vermek istediğiniz mesajı net ve doğru bir şekilde hedef kitlenize aktarabiliyor musunuz? Ele aldığınız konu son derece önemli ve güzel olabilir, fakat oluşturduğunuz içerik, konunuzun hak ettiği değere sahip değilse bu hedef kitlenizi kaybetmenize sebep olacaktır.

Bu konu ile yakından ilgisi olduğunu düşündüğümüz ve daha önce blogumuzda yer verdiğimiz İçerik Pazarlaması Nasıl Geliştirilir? yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Başarıyla kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar