Home-Office Çalışarak Büyük Paralar Kazanılabilir Mi?

Paylaşmayı unutmayın.

Bu yazımda size kısaca günümüzün en büyük tartışma konularından biri olan 08:00 – 17:00(Full-time) işlerin çalışanlar üzerindeki etkilerinden ve çok yakınılan durumlardan bahsetmeye çalışacağım. Bu kalıplaşmış çalışma düzeninin etkili bir alternatifi var mı acaba?..

Bütün dünyada üzerinde anlaşılmış bir gerçek var ki; o da full-time iş periyodunun insanlar üzerinde gerek fiziksel gerek psikolojik olarak büyük etkileri olmasıdır. Çalışanlar sosyallikten uzaklaştıkları, aileleriyle zaman geçiremedikleri ve daha da önemlisi kazandıkları paraları keyifli bir şekilde harcayamadıkları konusunda şikayetçiler. Fakat gün geçtikçe hızla büyüyen ekonomiler ve üretim ihtiyaçları çalışanları birer robot olmaya mahkum ediyor.

Üzerinde çok konuşulmuş ve ülkemizde temelleri desteksiz bir şekilde ortaya atılmış bir düşünce ile başlayalım: “Kendi işinin patronu olmak”. Herkesin aklının bir köşesinde kendi işini kurup, kendi düzenlediği çalışma standartları üzerine çalışmak var. Fakat bu iş bu kadar kolay mı? Peki ya, bu işin gereklilikleri ve riskleri neler?

Amerika’da “Consulting” ve “Social Media Agency” üzerine son yıllarda hızla yükselmiş bir isimden bahsedeceğim:

Tai Lopez

tai lopez

Tai Lopez’in YouTube Kanalı‘na ve Instagram Hesabı‘na bu satırlardan ulaşabilirsiniz.

Tai Lopez, 20 multi-milyon dolarlık iş yapan bir yatırımcı, bir partner ve aynı zamanda da bir danışman. Danışman kısmına bir küçük parantez açalım. Tai, dünya üzerinde 40 farklı ülkeden 1.4 milyon insana sosyal medya yardımı ile nasıl kendi işlerini kurup mutlu olabilecekleri adına tavsiye veren bir iş adamı. Aynı zamanda TEDx’te yaptığı konuşma, izlenme sayısı en hızlı artan TEDx videosu olma özelliğine sahip. Şimdiden 2 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi bile.

“Size, aylık 1.000$ ile 10.000$ arası gelir sağlayacak bir işi nasıl kurarsınız?” Hem de büyük plazalarda sistem tarafından belirlenmiş iş saatleriyle çalışmadan? İhtiyacınız olan sadece bir laptop. Nerede, nasıl, ne zaman çalışmak istediğinizi siz belirleyeceksiniz. İşte Tai Lopez’in iddia ettiği alışılmadık çalışma biçiminin mottosu tam olarak bu . Bu tarz bir işi kurmanızı, vereceği online derslerle sağlayabileceği konusunda kendine güveni ise tam. Nedir bu yeni sistemin içeriği? Genel olarak işin temeli, etkin sosyal medya kullanımı ile bu mecralardan kendine bir müşteri kitlesi edinmek ve tıklanma başına kazanç sağlamak.

Her ne kadar vaat edilen yaşam tarzı ve çalışma biçimi biraz hayalci görünüyor olsa da Tai Lopez bir çok mecrada güven kazanmış gibi görünüyor. Instagram, YouTube ve benzeri mecralarda onaylı hesaplarında milyonların üstünde izlenmiş videoları var. Dahası, kendine ait sosyal medya hesaplarından aktif müşterilerinden aldığı mail ve yorumları kanıt olarak sürekli paylaşıyor. Buna karşın iş düzeyinde profesyonel bir İngilizce altyapısı ve sağlam bir iş ağı olmayan kişilerin bu ve türevi işlere yatırım yapması biraz riskli görünüyor. Kişisel önerim, bu tarz hamlelerde bulunmadan önce durumu tecrübe etmiş biriyle kontağa geçmeniz gerektiğidir.

Tai Lopez’in TED Konuşmasını bu satırların altında bulabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar