Hogwarts Öğrencilerine Yeni Bir Mekan

harry potter mekanları

Paylaşmayı unutmayın.

“Hogwarts Mezunları”nın yeni buluşma noktası…

Bir yerlerde bir şeyler içmeyi sever misiniz? Peki, hayranlık duyduğunuz Harry Potter, sizin için bir karakterden fazlası olabilir mi? Cevaplarınız evet ise; büyülü bir deneyim için gelecekteki planlarınıza Londra’yı kesinlikle eklemelisiniz. Çünkü bu proje, tam bir miksoloji (bilim ve teknolojinin çakırkeyf karışımı) örneği olarak adlandırılıyor.

Matthew Cortland adındaki tasarımcı Londra’da “The Couldron” adında büyüleyici bir mekan projesi için girişim başlatıyor. Teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak her şeyi büyülü bir halde sunan The Couldron, daha yepyeni bir girişim olmasına rağmen şimdiden dünya çapında heyecan yaratmış gibi görünüyor.

hogwarts gezisi

@michal lomza

Mekanın müdavimleri belki birkaç içecekten sonra objelerin uçtuğunu, tablodaki karakterlerin hareket ettiğini ve bunun gibi şeyleri iddia edebilirler. Fakat şimdi içeceklerden kaynaklandığı düşünülen yanılsama, Londra’da planlanan bu büyüleyici mekanla gerçeğe dönüşüyor.

Akıllı ev teknolojisinin büyüsü…

Her ne kadar bizim ülkemizde akıllı ev teknolojisi şimdilik sadece rakiplerinden ayrılan konut özellikleri olarak görülse de The Cauldron’nun bütün büyüsünün temelinde aslında akıllı evlerinde kullandığı IoT(Şeylerin İnterneti) teknolojisi yatıyor. Muslukları ve ışıkları açmak için sihirli değnek kullanan çalışanların atmosferine, yine aynı teknoloji sayesinde duvarlarda hareket eden tablolar ve havada duran büyük mum kandilleri eşlik ediyor. Hatta ve hatta bu eşsiz deneyimin içerisinde müşterilerin daha interaktif yer almasını isteyen Matthew Cortland onlara, küçük büyüler yapmalarına ve minik yangınlar çıkarmalarına imkan tanıyacak sihirli değnekler sunmayı bile planlıyor.

Kitle fonlamasının en büyülü örneği…

Fakat The Couldron, her ne kadar kitle fonlamasına yönelik etkili bir girişim projesi olsa da ve aleni bir şekilde Harry Potter fanatiklerine hitap etse de J. K. Rowling’in efsaneleşen karakteri, ticari marka adında söz konusu olabilecek teliflerden dolayı yer almıyor.

Hatta yine ticari marka unsurundan dolayı birçok şey Harry Potter dünyasında yer aldığı isimlerle yer alamıyor. Ama edinilen bilgilere göre mekanın yemek menüsü Hogwarts’ta bulunan yemekleri içerirken, içecek menüsü yine fantastik kitaptan ilham alıyor.

sihirli mekanlar

@waldomiguez

The Cauldron şimdilik bir girişim olarak görülse de hayal ettiği her şeyi gerçekleştirmek için 26 Haziran tarihinden itibaren destekçilerini bağış için web sitesine davet etmeye başladı. Hatta destekçilerine mekan içerisinde sihirli fotoğraflarda, bardak ve kupalarda yer vererek onları ölümsüzleştirmeyi planladığı daha bilenen bir şey.

Diagon Yolu’nda keyifli bir alışverişten sonra The Cauldron’da buluşmak üzere…

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar