Hızlı Yaşa(yıp) Genç Öl(meyin)!

trafik

Paylaşmayı unutmayın.

Bayram demek artık tatil demek haline geldi. Hayat koşuşturmacası, iş kovalamacaları derken bunun bu hale gelmesi çok büyük bir sürpriz değil bizler için. Peki siz bu bayram tatilinde neredesiniz?

Belki memlekette belki yaşadığınız şehirde akraba, eş, dost ziyaretleri yapacaksınız ya da bir tatil beldesine doğru yola çıkacaksınız. Direksiyon başına geçeceğiniz o anlarda dikkatli olmanız hem sizin hem de çevrenizin geleceği için çok büyük önem taşıyacak.

  • Biraz erken gidersek güneşin tadını daha çok çıkarırız.
  • Ay bu şarkıyla şeritlerin akışı efsane değil mi? Hemen paylaşmalıyım.
  • İşte şimdi tam da check-in(yer bildirimi) yapma zamanı.
  • Zaten yavaş gidiyorum, yol kenarındaki ağaçları çekmemin ne zararı olabilir ki?
  • Yok yok bu şarkı bu yol için uygun değil, bu da değil, o da değil, değiştir, değiştir…
  • Hadi bir direksiyon başı selfiesi çekilmez miyiz?
  • Ay ben araba kullanıyorum ama diğerleri arabada uyuyor, dur şunların bir pozunu alayım…
  • Bir kadeh içtim ne olacak sanki?
  • O kokteylde çok alkol yoktu zaten, tabii ki arabayı ben kullanabilirim.
  • Evet, araba kullanıyorum ama şu mesajı atmazsam olmaz!
  • Hız limiti kimin umurunda, yol bomboş…
  • …………

Hadi biraz hayatın gerçeklerinden bahsedelim.

Gideceğiniz yere 15 dakika ya da 1 saat geç kalmanız hayatınızdan büyük anlar ya da anılar almayacaktır. Ama o gaz pedalına yüklendiğiniz anların sizin ve farketmeden karşınıza çıkacakların hayatlarına kötü dokunuşlar yapması riski de pek alınabilecek bir risk değil!

Yolda giderken canlı yayın yapmanız, hikaye paylaşmanız ya da fotoğraf yüklemeniz sizi takip ettiğini düşündüğünüz kimsenin çok bir umurunda değildir!

Alkol almanız haline direksiyon başına geçip bir de gideceğiniz yere sağ salim vardınız diye kimse size madalya takmayacaktır!

Şarkınızı kontağı çevirmeden de seçebilirsiniz ve o fotoğrafı araba kullanırken beğenmek zorunda da değilsiniz!.. Giderken şarkı değiştirmek için yoldan gözünüzü ayırmak o şarkının daha güzel olduğu ve beğendiğiniz fotoğrafın da dünyanın en harika fotoğrafı olduğu anlamına gelmez!!!

Hız limitini aştınız, ceza yediniz ve bu size çok da dokunmadı mı? Hız yaptınız, ceza da yemediniz ama gidip …. Bizim dilimiz varmazken sizin aklınız eriyor mu?!

Ooooo mesaj geldi demek! Cevap mı vermeniz gerekiyor? Emniyet şeridinde 2 dakikalık duraksama sizi hayata bağlıyor olabilir.

Ayyy şimdi sıcakta emniyet kemeri ne de sıkıyordur! Hayat güzel, biraz sıkılmaktan zarar gelmez.

Uykun var ama gittiğin yerde mi uyursun? Gidebilirsen tabii, öyle değil mi?

Yola çıkacaklar ve yolda olanlar… Sözümüz size…

Kamu spotu tadındaki bu yazımız şimdi canınızı biraz olsun sıkmış olabilir. Hiç sorun değil. Canınız sıkılıyorsa hayattasınız demektir ve bu kıymetli bir şeydir. Trafik kazalarında hayatını kaybetmiş olanlar haberler için sadece birer rakamdır fakat aileleri için hayattır!

Bunu biz değil otomobil satıcıları ve daha birçokları da göreceğiniz reklam afişleri yoluyla söylüyor. Bu reklam kampanyalarını “ah harika” diyerek beğenip geçmekten fazlasını yapın, aracınızı dikkatli kullanın.

Keyifle gittiğiniz yerlerden keyifle dönün…

Trafik konulu bu yazımız gibi sosyal sorumluluk konularına ışık tutmuş reklam örneklerini içinde barındıran “Güçlü Etkiler Bırakan Sosyal Sorumluluk Reklamları başlıklı yazımızı da keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar