Hızlı Tüketim Ürünleri İçin Dijital Pazar Stratejileri

Hızlı Tüketim Ürünleri Dijital Pazarda

Paylaşmayı unutmayın.

Hızlı tüketim markaları için dijital pazar büyük bir Ar-Ge kaynağıdır. Gelin bu yazımızda, bu dijital pazardaki potansiyelin nasıl arttırılabileceğine birlikte bakalım:

1.Dijital pazarda tüketicilerle iletişim ve etkileşimde olun

Geleneksel olarak hızlı tüketim markaları, tanıtım pazarlaması olan toplu TV reklamı kullanarak tüketiciyi perakende alıma yönlendirir. Dijital ağlarda sunulan yararlı hizmetler ve yardımcı programlar aracılığıyla da bağlantının devamını sağlar.

Hızlı Tüketim Ürünleri Dijital Pazarda

@tranmautritam

Dijital pazarda tüketicilerle iletişiminizi e-posta yoluyla sağlayabilirsiniz. Bu konuda “E-posta Pazarlamasında İlham Olabilecek 6 Örnek!” başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Tüketicilerle doğrudan, sürekli, karşılıklı bir diyaloğa sahip olmak, çoklu konu alanlarında kişiselleştirilmiş diyaloğu da mümkün kılar. Ayrıca tüketicinin talep ve fikirlerini işletme ile buluşturur.

2. Tüketici tercihleri ve satınalma davranışları hakkında veri edinin

Dijital pazarda tüketiciyle iletişimi sürekli aktif tutun. Böylece tüketicilerin ürün seçme ve satın alma biçimleri hakkında büyük miktarda veri üretilecektir.

Hızlı Tüketim Ürünleri Dijital Pazarda

@alejandroescamilla

Elde edilen veriler, ürün geliştirmede, tüketici deneyiminin devam eden gelişiminde ve perakende satıcılarla yapılan ticari görüşmelerde değerli hale gelecektir.

3.Perakende satışları arttırın ve satış yapın

Artık mobil pazarlama platformları sayesinde perakende satışta, katılım ve dönüşüm sağlamaya yönelik fırsatlar bulunmaktadır.

Hızlı Tüketim Ürünleri Dijital Pazarda

@alvaroserrano

Perakende ortaklarıyla olabileceği gibi, kurulmuş ödeme platformları aracılığıyla da tüketicilere doğrudan indirim ve teklifler gönderebilirsiniz. Bu durum, tüketicide yarattığınız izlenim ile ürünlerinize olan yönelimi arttıracaktır.

4. Geri bildirim

Karşılıklı bir iletişim, mevcut ürünler ve hizmetler hakkında geri bildirim sağlar. Böylece önermelerin sürekli olarak ayarlanması ve optimizasyonunun sağlanmasına imkan tanır.

Hızlı Tüketim Ürünleri Dijital Pazarda

@carlheyerdahl

Ürün ve hizmet fikirlerini kitle kaynaklı veya ayrı gruplar halinde Ar-Ge çalışmaları için kullanmak mümkündür.

5. Bağlı müşteri deneyimleri oluşturma

Tüketicilerin zihinsel kapasitesi ve zamanı sınırlıdır. Bu nedenle markalar, bireylerin hayatında rol alma hakkını kazanmak zorundadırlar. Temel ürünün özünden daha geniş ve çeşitli dokunmatik noktalar yoluyla dağıtılan önermeler oluşturun.

Buna büyük bir örnek Cartoon Network’te bir film serisi, çevrimiçi oyunlar ve konvansiyonel medyadan oluşan bir marka peyzajı aracılığıyla önemli düşünceyi ve paylaşımı yapan dondurma markası Paddle Pop’tur. Paddle Pop’taki karakter size de tanıdık geldi mi?

Dijital pazar, oyun alanınız olsun.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar