Hızlı Öğrenme için Sadece Alıştırma Yapın!

hızlı öğrenme alıştırmaları

Paylaşmayı unutmayın.

Hızlı öğrenmeye hayatımız boyunca ihtiyacımızın olduğu çok açık bir gerçek. Hızlı öğrenmenin faydaları bize zaman kazandırması, yetilerimizi, bilgimizi, kültürümüzü geliştirmesinin yanında saymakla bitmeyecek nitelikte. İnsana kazandırdıkları, hayatında muhteşem değişikliklere neden olmasından unutulmaz deneyimler yaşamaya kadar varabilir.

Peki, hızlı öğrenmeye ihtiyacımız olduğunun farkında mıyız? Dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan biri bu. Nedenini sürekli düşündüğünüz ama cevabını bulamadığınız, kariyerinizin tıkandığı nokta veya sosyal çevrenizin gelişmesine engel olan veya bir yerde var olduğunu bildiğiniz, ulaşmaya can attığınız yeniliğe erişmenize engel olan bu olabilir: Hızlı öğrenme yetisi eksikliği.

Ya ne kadar çok öğreneceğimiz şey olduğunu düşünüyorsak? Gözümüzde büyütmeye, strese girmeye hiç gerek yok. Harika olansa hızlı öğrenme yeteneği kazanmanın alıştırmalarla son derece mümkün olması. Bunun için odaklanmaya, azme ve sabra ihtiyacınız var!

Bir çeşit öğrenmeyi öğrenmek faaliyeti olan hızlı öğrenme, herkesin elde etmesi gereken bir yetenek. Hızlı öğrenme teknikleri, zihinsel ve bedensel alıştırmaları kapsıyor. Daha önce uyguladığınız alıştırmaların hızlı öğrenme için de etkili olduğunu öğrenecek olabilirsiniz. Neyi neden öğrendiğimizi bilmek önemli, öyle değil mi?

İşte mucizevi hızlı öğrenme teknikleri!

Zihinsel alıştırmaları düzenli ve özenli uygulayarak yeteri motivasyona ve zihinsel kapasiteye, canlılığa erişmek çok önemli.

Isınma Alıştırmaları Yapın

Bedenimizin olduğu gibi beynimizin de öğrenme faaliyetinden önce ısınmaya ihtiyacı var. Bunun için matematik işlemlerini zihinden yapmak gibi hızlı zihinsel aktiviteler yapmak birebir!

@LUM3N

Öğrenme Takvimi Oluşturun

Zamanınızı öğrenmek konusunda planlamalısınız. Böylece stresten uzak dururken hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

@webandi

Birden Fazla Öğrenme Tekniği Kullanın

Daha çok zaman harcamanın öğrenmemize katkısının yanında beynin daha çok bölgesinin bilgi toplaması ve saklamasının öğrenmeyi geliştirdiği Judy Willis’in yaptığı araştırmayla bilimsel olarak kanıtlanmış. Bunu başarmak için öğrenme tekniklerini bir araya getirerek uygulamalısınız.

@pexels

Pratik Deneyim İnşa Edin

Pratik deneyimlerle öğrenme sürecinizi zenginleştirmek aynı zamanda bu süreci hızlandıracaktır da. Bunun için ek işler bulabilir veya dijital ortamda fırsatları araştırabilirsiniz.

@StockSnap

Sadece Bir Hedefe Odaklanarak Zamanı Değerlendirin

Bu madde, daha verimli sonuçlar alabilmeniz için çalıştığınız zaman birden çok değil yalnızca bir hedefe odaklanarak alıştırma yapmanız gerektiği anlamına geliyor. Çoklu hedeflerinizi zamanlara bölmelisiniz.

@Free-Photos

Düzenli Olarak Kendinizi Test Edin

Araştırmalar, düzenli olarak kendini test etmenin daha fazla bilgi depolamaya yol açtığını ortaya koymuş. Hafıza testleri çözmelisiniz.

@tjevans

Kendinizi Ödüllendirin

Ödüllendirme yoluyla motivasyonu artırmanın dopamin salgılayarak hafıza aktivitesini geliştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış ve bu yöntem araştırmada önerilmekte. Hedeflerinizi gerçekleştirdiğinizde kendinizi küçük ya da büyük ölçüde ödüllendirmelisiniz.

@silviarita

Bilgi Yığını Edinmeye Niyetlenmeyin

Araştırmalar, öğrenme sürecini zamana yaymanın ve periyodik olarak tekrar etmenin hafızada daha uzun süre kaldığını, bilgi yığınlarının kısa süreli olduğunu ortaya koymuş. Öğrenmeniz için kendinize çok zaman vermeli ve tekrarlar için hatırlatıcılar ayarlamalısınız.

@saffu

Düzenli Aralar Verin

Kısa ve düzenli aralar vermek, odaklanmayı güçlendiren bir etmen olarak görülüyor. Kısa, sık ve düzenli aralar verin, hiçbirini atlamayın!

@fancycrave1

Beyin Eğitimi Programı Deneyin

İnternette çok sayıda bulunan beyin eğitimi programlarını deneyin. Periyodik olarak uyguladığınızda beyin etkinliğiniz artacaktır.

@fancycrave1

Öğrendiklerinizi Zihninizde Görselleştirin

Öğrenme deneyleriyle zihinde görselleştirmenin öğrenmeyi kolaylaştırdığı biliniyor. Öğrendiklerinizi zihninizde görselleştirin ve tekrar görselleştirin.

@JoshCalabrese

Öğrenme Sürecinizi Çeşitlendirin

Bilimsel bir araştırmada, çalıştığınız zamanı farklı alıştırmalarla çeşitlendirmeniz önerilmekteymiş. Bu beyninizin ilgisini koruyarak durmasını engellemekteymiş.

@White77

Öğretin

Başkalarına öğretmek, en iyi öğrenme yollardan biridir. Öğrendiklerinizi kendi cümlelerinize aktararak çevrenizdekilere öğretin.

@pixabay

Çevresel Etmenlere Dikkat Edin

Çalıştığınız ortamın temiz, düzenli olduğundan emin olun. Çalışma ortamınızı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

@qimono

Kendinizi Eğlendirin

Daha akıcı ve olumlu bir öğrenme deneyimi için çalışma sürecinde kendinizi eğlendirmelisiniz. Örneğin, kendi kendinize gülümseyebilir ya da küçük çizimler yapabilirsiniz.

@RyanMcGuire

Daha etkili öğrenmek için bedeninize iyi bakmalısınız.

Düzenli Spor Yapın

Düzenli spor yapmanın hafızayı ve net düşünmeyi geliştirdiği araştırmalarca kanıtlanmış. Motivasyonunuz için de düzenli spor yapmalısınız.

@TheLazyArtistGallery

Yeterli Uyku Alın

Yetersiz uykunun beyin aktivitesini olumsuz olarak etkilediği ve gün içinde daha çok hata yapmaya neden olduğu bilimsel bir araştırma tarafından kanıtlanmış. Kendi en uygun uyku sürenizi ve uykuya dalış, uyanış saatlerinizi belirlemelisiniz.

@pixabay

Sosyalleşin ve Paylaşın

Sosyalleşmek ve paylaşmanın insanların anlayışını geliştirdiği bilinmektedir. Gün içinde yaptıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilir veya çalışma grupları kurabilirsiniz.

@Cozendo

Daha Fazla Çikolata Yiyin

Çikolata yemek, dopamin etkisiyle öğrenmeyi ve hafızayı geliştirmektedir. Aşırıya kaçmadan bol çikolata yiyebilirsiniz.

@StockSnap

Meditasyon Yapın

Meditasyon yapmanın dikkati geliştirdiği ve öğrenme sürecini üretken hale getirdiği bilimsel bir araştırma tarafından kanıtlanmış. Meditasyon tekniklerini öğrenerek uygulamalısınız.

@FineasAnton

Daha Çok Omega 3 Yağ Asidi Tüketin

Omega 3 yağ asidinin beynin öğrenme ve hafıza aktivitelerinin kontrolünü kolaylaştırdığı bilinmektedir. Omega 3 yağ asidi için somon balığı, uskumru, ceviz, yer fıstığı ve kabak çekirdeği tüketmelisiniz.

@moreharmony

Daha Fazla Su İçin

Bedenin su ihtiyacını sürekli karşılamanın beynin kabiliyetini artırdığı bilinmektedir. Su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Daha fazla meyve tüketmelisiniz.

@Olichel

Yoga Yapın

Yoga yapmanın bilişsel olarak daha az hata yapmaya yol açtığı bilinmektedir. Yogaya zaman ayırarak yeni teknikler öğrenmelisiniz, aynı zamanda dijital uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

@lograstudio

Yeni Hobi Edinin

Öğrendiğiniz konudan farklı, yeni hobiler edinmenin beyindeki işleyişi kolaylaştırdığı bilinmektedir. Müzik aleti çalmayı deneyebilirsiniz.

@Free-Photos

Hafızanın öğrenme ile ilgili olduğu düşünülürse Daha Güçlü ve Daha Uzun Süreli Bir Hafıza Mümkün! yazımızı da okumanızı öneririz.

Kolaylıklar!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar