Hepsiburada’dan E-Ticarete Yerli Yazılım: Mordor

Hepsiburada

Paylaşmayı unutmayın.

E-ticaret sektöründe ilkleri hayata geçiren Hepsiburada, e-ticaret işleyişinde verimliliği artırmak ve ürün bilgilerinin güncellenmesine hız katmak amacıyla yerli e-ticaret yazılımı “Mordor”u geliştirerek bir ilke daha imza attı.

Mordor, Hepsiburada bünyesinde bulunan 15 kişilik ekibi ve özel ARGE ekibi tarafından bir yıla yakın bir sürede geliştirildi. Hepsiburada ARGE ekibi, geliştirdiği yerli yazılım “Mordor” sayesinde operasyonel verimliliği artırmanın yanı sıra e-ticarette ürün bilgilerinin güncellenmesinde yaşanan olası gecikmelere son veriyor.

 

@hurriyet.com

Mordor Sayesinde Güncelleme Hızı 480 Kat Artıyor

“Mordor” ile satışta olan ürünlere dair bilgilerin güncellenmesi çok daha hızlı yapılabiliyor Artık e-ticaret şirketleri Mordor’u kullanarak yaklaşık 1 dakikada 480 bin ürünü güncelleyebilecek. Ayrıca tüketicilere en güncel ürün bilgilerini sunarken listeleme aşamasındaki fiyat farklılıklarının olma ihtimalini de engelliyor. Bununla beraber Mordor, stok bilgilerinin sürekli güncel kalmasını sağlayarak e-ticaret sitelerinde sıkça rastlanan, tüketiciye stokta olmayan ürünlerin gösterilmesi gibi sorunları da ortadan kaldırıyor.

Türkiye’de Giderek Büyüyen E-Ticaret Hacmine Yerli Yazılım Desteği

Mordor ’un tamamen yerli bir yazılım olmasının Türkiye ekonomisine de katkıda bulunacağını belirten Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, Hepsiburada platformunda işlem hacmi arttıkça daha önce kullanılan yabancı kaynaklı yazılımın yerine daha gelişmiş bir yazılım ihtiyacı duyulduğunu ve böylece ürünün ortaya çıktığını söyledi.

yerli yazılım

@MarketingLand

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalarının meyvesini aldıklarını vurgulayan Ekmekçi; “E-Ticaret Türkiye’de giderek büyüyor. Bu nedenle işlem sayısı da sürekli artıyor. Mordor, platformumuzda satılan ürün bilgilerinin çok daha hızlı güncellenmesinde çıtayı yükselten bir araç oldu. Böylece eskiden dakikada bin güncelleme yaparken, artık 480 bin güncelleme yapabiliyoruz. Bu da tüketicilere sunduğumuz mükemmel müşteri deneyiminin kalitesinin artmasına yardımcı oluyor. Örneğin 24 Kasım Efsane Cuma’da 20 milyon kez ziyaret edilen Hepsiburada’da milyonlarca güncelleme Mordor sayesinde hiçbir gecikme olmaksızın yapılabildi.” dedi.

E-ticaret sektörüne birçok yenilik kazandıran Hepsiburada, operasyonel süreçlere de Mordor ile inovatif bir yaklaşım getirdi. Hepsiburada ARGE merkezinin geliştirdiği bu proje önümüzdeki dönemde Türkiye’de ve dünyada farklı e-ticaret sitelerinin de kullanımına sunulabilecek.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar