Bloggerların Hayatını Kolaylaştıracak Web Siteleri

web siteleri

Paylaşmayı unutmayın.

Kimi insanlar konuşurken tabir-i caizse sözcüklerle dans etmekte birer ustadır. Kelimeler onların dudaklarından dökülürken siz sadece dinlersiniz, konuşmalarında pürüz yoktur. Fakat bazıları kendini yazarak çok daha iyi ifade eder. Siz de duygu ve düşüncelerini en iyi yazarak anlatanlardan mısınız? Teknolojinin hayatımıza bu kadar entegre olduğu bir çağda siz yazı severleri de unutmadık ve yazılarınızı mükemmelleştirmeniz için birkaç ücretsiz web sitesi derledik:

Her ne kadar çok iyi bilseniz de İngilizce bir yazı yazarken yardıma ihtiyacınız olabilir. Öyle bir uygulama düşünün ki üzerinde çalıştığınız yazıyı kopyalayıp yapıştırıyorsunuz ve o sizin için yazınızdaki hataları düzeltiyor. Nasıl mı?

Sarıya boyanan cümleler: Uzun ve karmaşık cümlelerdir, cümlelerinizi kısaltın ya da parçalara ayırın.

Kırmızıya boyanan cümleler: Anlaşılması zor, yoğun ve okuyucunun sona gelene kadar başını unutacağı cümlelerdir, cümlelerinizi düzenleyin.

Mora boyanan kelimeler: Uygulama, daha kısasını kullanmanız gereken kelimeleri belirliyor ve yerine kullanabileceğiniz kelimeyi de mora boyalı kutucuk içinde gösteriyor.

Maviye boyalı kelimeler: Kullanmanız gerekmeyen kelimelerdir, kelimeyi kaldırın.

Yeşile boyalı kelimeler: Hangi zaman kalıbının doğru olduğunu gösterir.

Yazınız artık daha okunası ve anlaşılır, değil mi?

Medium’da herkes yazar olabilir! İçinizden geleni yazın ve paylaşın, burada herkes sizin gibi.

Türkçe web sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Siz içinizden geçenleri en güzel şekilde anlatabilin diye yazınızı kopyalayıp yapıştırın ve düzeltmelerinizi kolayca kelimelerin üzerinde yapın. İşte bu ZenPen!

Yazılarınızı özel karakterlerle süslemek mi? Neden olmasın! Bu site yardımıyla özel karakterleri kopyalayıp yapıştırmanız saniyelerinizi alacak.

Blogunuzu yönetmeyi kolaylaştırmak için yapmanız gereken tek şey yazılarınızı tutup bu takvime sürüklemek. Böylelikle tüm paylaşımlarınızı bir arada görürsünüz; henüz yayınlanmayanların yayınlanacağı tarihi bile!

Hiçbirimizin hafızası mükemmel değil, çoğumuzun ajandaları eski notlarımızla dolu. Privnote’da okunduktan sonra yok olan notlar oluşturun. Böylelikle gereksiz bilgi kalabalığını da ortadan kaldırın.

 

Birlikte yapılan her şey güzeldir. Story Wars’ta kendinizi asla yalnız hissetmeyeceksiniz. Bu site size hikayenin başlangıcını veriyor, hikayeyi geliştirmek tamamen hayal gücünüze kalmış.

Siz de internette bir şey okurken yazıyı gözle takip etmekten yorulanlardan mısınız? Artık satır sonlarına doğru strese girmenize gerek yok. Squirt, belirlediğiniz hıza göre istediğiniz yazıyı kelime kelime okumanızı sağlayarak işleri gerçekten kolaylaştırıyor.

 

Peki hala bilgisayar ekranına alışamayıp mutlaka kağıttan okumayı sevenler unutuldu mu? Hayır. Fakat bazı sayfalarda yazıdan çok resim olabilir, neden fazladan kağıt israfı yapalım ki?

Bu site yardımıyla istediğiniz web sayfasını gereksiz yazı ve resimleri dahil etmeden yazdırın.

 

Bazense tüm sayfayı değil de yazının sadece beğendiğiniz ya da işinize yarayacak kısmının çıktısını almak istediğiniz oluyor mu? Bunun da çözümü mümkün, deneyin ve görün.

Başlığı yazın, kategoriyi seçin ve başlıklarınızın duygusal pazarlama değerini öğrenmek için analize başlayın.

Bazı yazılarınızın blogun bazı kısımlarında görünmesini istemiyor olabilirsiniz. WP Hide Post ile yazılarınızın görünürlüğünü kontrol edin, görünmesini istemediğiniz yazıları ‘’saklayın.’’

Sosyal medya görünürlüğünü arttırmak için ziyaretçilerinizden içerikleriniz için tweet atma, beğenme vb. yöntemlerle “ödeme” yapmalarını isteyin.

Kaynak: http://imgur.com/gallery/McSEJb3

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar