Hasbro’nun Yeni AR Oyunu: Iron-Man

Paylaşmayı unutmayın.

Marvel’ ın yarattığı kahramanlar oldukça popüler ve bunlardan bir tanesi de Iron Man. Çizgi roman sevenlerin çok uzun zamandır hayatında olan Iron Man, sinemaseverler için 2008 yılında Robert Downey Jr. ile karşımıza çıktı. Sherlock Holmes serisinden hatırlayacağımız Downey Jr. oldukça zeki bir silah tüccarı olan Tony Stark’ı canlandırıyor aslında.

Bu kahramanımız inanılmaz bir teknolojiye ulaşıp, kendine özel enerji kaynağının güç sağladığı bir zırh hazırlıyor. Kıyafetin içinde bir de asistanı var. Yapay zeka Jarvis ona eşlik ediyor ve durdurulması imkansız hale geliyor. Öyle ki diğer mutantlardan bile çok daha güçlü olduğu yönleri var. Ulaştığı teknoloji sebebi ile Elon Musk’da bu yüzden günümüzün Tony Stark’ı olarak adlandırılıyor hatta.

Filmlerini izlemediyseniz mutlaka Iron Man serisine göz atmanızı öneririz. Hem de çok acil.

Gelelim Hasbro oyununa!

hubwav.com

Hasbro ile süper kahraman olabilirsin

Evet şaka değil! Dünya devi oyuncak şirketi Hasbro, Augmented Reality (AR) teknolojisi sayesinde oyunu süper kahraman olmak isteyen herkese sunuyor.

Aslında her şey şöyle başlıyor; ellerindeki lazer silah donanımı ve meşhur Iron Man maskesi ile oyun seti hazırlanıyor. Tabii ki bu görsel şov da asıl önemli olan akıllı telefonlarımız. Maskenin uygun bölümüne, içinde Iron Man’ in oyunun bulunduğu Android/IOS işletim sistemli akıllı telefonuza yerleştirip, olduğunuz yeri savunmaya başlıyorsunuz.

Maalesef yanında asistan Jarvis yok ya da henüz gerçekten uçamıyorsunuz. Tabii gerçek saldırılara karşı kostüm de pek bir işe yaramayabilir. Ancak sistemin içindeyken, MARVEL dünyasının bir parçası oluyorsunuz ve etrafınızı saran düşmanlar her tarafta.

Hasbro 2018, MARVEL 2018

Aslında bu proje Marvel’ın ve ismi de R’evolution. X-Man için de tasarlamayı düşündükleri ”Bu oyun ne zaman piyasaya girecek? diye sorarsanız; Nisan ayında olduğu söyleniyor. Çünkü, Avengers’ın yeni filmi ile bağlantılı bir tanıtım da aynı zamanda bu oyun. Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile Iron Man olduktan sonra evimizde ya da ofisimizde her an saldırıya uğrayabiliriz dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü Avengers- Infinity War’dan tercih ettiğimiz bir sahneye göre canlanıyor her şey.

Yine de siz siz olun ve etrafınıza dikkat edin. Ayrıca herkese önce Iron Man değil Tony Stark olmayı (tabii ki bilim ve teknolojiyi geliştirmesinden bahsediyoruz sadece) öneririz.

Umuyoruz ki sırada Wolverine vardır!

Ya siz hangi kahraman olmak isterdiniz?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar