Yemek Sepeti Harvard Business School’da!

yemek sepeti

Paylaşmayı unutmayın.

Yemek Sepeti, yakın bir tarihte yeni özelliği olan “Cüzdan” ile adından söz ettirmişti. Şimdi de yurt dışında Türkiye’nin adından söz ettiriyor.

Harvard Business School’da Yemek Sepeti’nin başarısı,Growing and Expanding the Business Model Through Data – Veri Sayesinde İş Modelini Büyütme ve Geliştirme” çalışması kapsamında analiz edildi. Böylelikle ilk kez Türkiye’de oluşturulup geliştirilen bir dijital ticaret platformu, okulun vaka çalışmalarında incelenmiş oldu.

Yemek Sipariş Platformu “Delivery Hero” Bünyesinde

Türkiye’de henüz internetin yaygın olarak kullanılmadığı ve girişimcilik kavramının ne demek olduğunun algılanmadığı 2011 yılında hizmete açılan Yemek Sepeti, 2015 yılının ilk çeyreği itibari ile dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero bünyesine katıldı. Bugün ise 64 ilde hizmet veriyor. Her gün 13.000 civarında üye restoran üzerinden ortalama 180.000 sipariş alınıyor. Bu kadar muazzam olan büyük veri ise Yemek Sepeti’nin gelişmesi ve büyümesi için harika bir fırsat oluşturuyor.

Bu başarı hikayesi ise, yönetim bilimleri alanında dünyanın sayılı okullarından olan Harvard Business School’un (HBS) dikkatini çekti. HBS Profesörü Willain Kerr, yürüttüğü çalışmada Yemek Sepeti kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın ve çalışanları ile 4 ay boyunca iletişimde kaldı. Birçok alanda veri tabanlarının kullanımı konularına vurgu yapıldı. Müşteri memnuniyeti, mobil uygulamaların başarısı gibi konuların nasıl yürütüldüğü üzerinde duruldu.

Yemek Sepeti’nin Korkusuz Tavrı, Adını Yurt Dışına Taşıdı

Profesör Kerr “Yemek Sepeti çok güçlü bir hikaye. Korkusuzca yeni bir alana girmek, burada dominant bir pozisyon elde etmek ve bu platform ile olağanüstü karlılık elde ederek büyümek Yemek Sepeti’ne ilgimizin başlıca sebepleriydi. Bu vaka çalışması girişimcilikte liderlik derslerinde hem genç öğrenciler hem de daha deneyimli girişimciler için zamansız ve kuvvetli bir eğitim aracı olacak.” dedi. Ayrıca Kerr, Yemek Sepeti’nin, HBS’in öğrencileri ile paylaştığı örnek vakalar arasına girdiğini açıkladı.

yemeksepeti CEO

@milliyet.com.tr

Bu başarı hikayesinin dünya çapında yönetim bilimi tabanlı bir okula örnek olarak girmesi üzerine Yemek Sepeti CEO’su Nevzat Aydın ise “Yemek Sepeti’nin başarısının sadece Türkiye’de değil tüm dünyada girişimcilere ilham ve cesaret vermesi bizi çok mutlu ediyor. Şimdi geleceğin liderleri ve yöneticilerinin eğitimine de bir katkı sağlayacağız. Bu, bizler için yeni bir heyecan. Öte yandan bu çalışma, fikri ve sermayesi Türkiye’den çıkan bir şirketin teknoloji alanında örnek gösterilecek olması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, Türkiye’nin sadece geleneksel sektörlerde değil, yeni ekonomiyi oluşturan yeni sektörlerde de ciddi bir potansiyeli olduğunu gösteriyor” dedi.

Bu gurur verici haber Türkiye’den bir markanın ilk kez Harvard Business School’da ağırlanışı değil. Harvard Business School, Yemek Sepeti’nden bir süre önce BİM’i de misafir etmişti. Bu konuya ilişkin bilgiyi “Bim’den Yeni Bir Stratejik Hamle: Reklam!” başlıklı yazımızdan edinebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar