Gözleri Görmeyen Fotoğrafçı Volkswagen’i Nasıl Tanıttı?

  • arteon fotoğraf
  • arteon fotoğraf
  • volkswagen arteon
  • arteon fotoğraf
  • Pete Eckert fotoğrafları

Paylaşmayı unutmayın.

Gözleri görmeyen fotoğrafçı olur mu? Peki, tanıtım için sanat içerikli araba fotoğrafları çekebilir mi? Markanın güçlü yanı olan estetik ve avangard tarzı yansıtabilir mi?  Volkswagen’in çalışmasından sonra sanıyoruz bu soruların tek cevabı var: Evet.

Araba birçoğumuz için tutku ve heyecandır. Volkswagen de bu tutkudan yola çıkarak, fastback konsepti ile estetik çizgileri barındıran yeni modeli Arteon‘un tanıtımlarına başladı ve 2018’de piyasaya süreceği yeni modeli Arteon için farklı bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Marka, fotoğraf çekimleri için alışılmışın dışına çıkan ve gözleri görmeyen ışık boyama fotoğrafçısı Pete Eckert ile çalıştı. 2008 yılında Artist Wanted Exposure Yarışması‘nın büyük ödülünü de kazanan ödüllü fotoğrafçının ilk otomobil projesi olan Arteon kampanyası, 10 fotoğraf ve mini bir belgeselden oluşuyor.

Parlak Işıklar ve Uzun Pozlama Tekniği Kullanıldı

Retinis Pigmentosa hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybeden Pete Eckert, körlüğü tasvir etmek için sanatsal yollar ararken keşfettiği Işık Boyama Fotoğrafçılığı ile görüntüleri ses, dokunuş ve hafızadan yaratıyor. Sanatçı, Volkswagen’in estetik çizgilerinin bir bedende vücut bulduğunu söylediği yeni modeli Arteon’u, analog fotoğraf makinesiyle; karanlıkta, parlak renkli flaş ışıkları ve uzun pozlama tekniğini kullanarak tasvir etti.

2018 arteon modeli

@pete eckert

Tamamen karanlıkta çekilen fotoğraflarda; ışık kaynaklarının hareket ettirilmesiyle arabanın etrafında belli belirsiz dinamik şekiller oluşuyor. Hatta bu şekiller kimi durumda sanki arabadan kıvılcımlar çıkıyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Fotoğraf çekimi ile arabanın içindeki tutku ve akıcı çizgilerle yaratılmış tasarım ortaya çıkıyor.

“Görsel Biriyim Yalnızca Göremiyorum”

Pete Eckert, fotoğraf çekimi öncesi aracın dış yüzeyine dokunarak, iyice hissediyor ve Arteon’un duyusal izlerini bu sayede elde ediyor. Son dokunuşu ise karanlıkta, ışık kaynaklarını hareket ettirerek yarattığını söyleyen Eckert: “Görsel biriyim, yalnızca göremiyorum. Güzelliği görmek için gözlere ihtiyacınız yok. Çalışmalarımda en önemli adım dokunmak, sesleri dinlemek ve hissetmek ile başlıyor. Gerisi hafızamda canlanıyor. Volkswagen ile çalışmak benim ilk araba sanat çekimim.” diyor.

Künye

Reklamveren: Volkswagen

Reklam Ajansı: Grabarz & Partner

Fotoğrafçı: Pete Eckert

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar