Google’ın Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Hizmetleri!

Paylaşmayı unutmayın.

Çoğumuz Google’ın aya ayak basmak kadar önemli gelişmelerini duyduk. Sürücüsüz araçlar, akıllı lensler ve daha fazlası. Duyduğumuz bu kadar gelişme varken tabii ki çok duyulmayan, çok az kişinin bildiği servisleri ve uygulamaları da mevcut. Örneğin, Google’ın muazzam bir ücretsiz font kitaplığı olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi “Google’ın daha önce duymadığınız hizmetleri nelerdir ve hangileri bizim için faydalı olabilir?” sorusunun cevabını veriyoruz.

 1.Google Keep

Google Keep, masaüstünde ve akıllı telefonda da çalışan bir not ve hatırlatma uygulamasıdır. Alışveriş listelerinden yapılacak işlerin tasnifine, hatırlatmalardan ilgili notların etiketlenmesine kadar adeta bir asistanınızmış gibi kullanabileceğiniz bu uygulama, hayatı size kolaylaştırmak için azami çaba göstermektedir.

2.Google Sky

Google Sky, evrendeki bir yerin size uzaklığını NASA uyduları, Sloan Dijital Gök Araştırmaları ve Hubble teleskopu aracılığıyla keşfetmenizi sağlar. “Meğer yıldızlar o kadar da uzak değilmiş.” dersiniz belki de…

3.Sayıların Telaffuzu

Sayıların İngilizce okunuşuyla başınız dertte mi? “Google amca” bu konuda da bize yardımcı oluyor. 12 haneli sayıyı yazdıktan sonra sayının sonuna “=english” yaptığınızda sayının telaffuzunu görüyorsunuz. Gerçekten 12 basamaklı karmaşık bir sayının okunuşunu duymaya ihtiyacınız oldu mu bilinmez ama biz denemeden duramadık.

google ın bilinmeyen özellikleri

@google

4.Elle Çizme

Uzakdoğu dilleri öğreniyorsunuz ve alfabesi farklı olduğu için uygun klavyede sıkıntı oluyor. Burada devreye her zaman olduğu gibi “Google amca” giriyor. Google çeviride “elle çizme” seçeneğini seçerseniz, Google çeviri programında istediğiniz harfi kendi elinizle çizme imkanını size tanıyor.

googleın bilinmeyen yönleri

@google

5.Google Harf Çevirme Aracı

Google’ın bu çılgın aracı, bir harf ya da kelime yazdığınızda hiçbir özel klavye indirmeye gerek duymadan tek tek o harflerin 80 farklı dile çevrilmesini sağlıyor.

google gizli güçleri

@google

6.Google Arts&Culture

Her şey hakkında bizi engin bilgisinden mahrum bırakmayan Google, kültür ve sanatta da bizi bilgisiz bırakmıyor.

google kültür sanat

@google

7.Think with Google

Think with Google, pazarlamacılar için sektörde neyin üst sıralarda olduğunu gösteren ve bunu da derli toplu gerçekleştiren bir uygulama.

Google ile düşünmek

@thinkwithgoogle

8.Google Express

Google Express, size yemek, kitap, elektronik ve daha fazlasını aynı gün içinde teslim alma imkanı sunuyor. Google Express, şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nin %90’lık bir kesiminde kullanılmaktadır.

google express nerede var

@google

9.The Google Sound Search

Bu uygulamanın çalışma mantığı da Shazam uygulamasıyla aynı. Müziği dinletiyorsunuz ve Google, şarkının adını buluyor. Üstüne bir de Google Play Store’dan satın almanızı öneriyor.

shazam uygulamasının benzerleri

@googleplay

10.Google One Day

Eğer bir bağışçı olmak istiyor ve bağış yapacak yer bulmakta zorlanıyorsanız elinizden tutan yine “Google amca” oluyor. Geliştirdiği uygulama sayesinde Google bizlere, birçok farklı dernek hakkında kısa bir açıklama ve nasıl bağış yapacağımız ile ilgili küçük bilgilendirme metinlerini sunuyor.

google yardıma koşuyor

@oneday

BONUS:

Google’da “hayvan sesleri” diye arattığınızda, hangi hayvanın hangi sesi çıkardığını dinlemek ve o hayvanların resimlerini katalog şeklinde görmek mümkün. Bu sayede sesleri aracılığıyla hayvanları tanıyabilirsiniz.

google'ın daha önce duymadığınız hizmetleri

@google

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar